logo

04 Nisan 2020

Yalvaç CHP’den kahveci ve berber esnafına maddi yardım çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi Yalvaç İlçe Yönetim Kurulu, kaymakamlık ve belediyeye yazılı bir dilekçeyle müracaat ederek kahveci ve berber esnafına maddi yardım yapılması çağrısında bulundu.

Konuyla ilgili olarak CHP Yalvaç İlçe Başkanı Ali Arı şu açıklamayı yaptı:

“Tüm dünyayı etkisi altına alan yurdumuzda da olumsuz etkilerini günden güne en ileri seviyede yaşadığımız Coronavirüs salgını nedeniyle ilçemiz Yalvaç’ta da halkımızın sıkıntılarını ve tedirginliğini hepimiz bilmekteyiz.

Çözüm panik ortamı yaratmadan, bilim insanlarımızın, uzmanlarımızın ve yöneticilerimizin önerilerine tavsiyelerine mutlaka uymaktır.

Bir an önce bitmesini dilediğimiz bu salgın günlerinde başta tüm sağlık çalışanlarımıza, güvenlik çalışanlarımıza, devlet memurlarımıza, belediye personelimize ve muhtarlarımıza teşekkürler ederek saygılarımızı sunuyoruz.

Tarihiyle, kültürüyle dayanışması ile büyük işler başarmış güzel Yalvaç’ımızda bu sıkıntılı döneminde el ele vererek dayanışmayla, sosyal devlet değerleriyle aşabileceğimize inancımız tamdır.

Bu bağlamda yaşadığımız salgın sorununun ekonomik boyutunu en çok hisseden Yalvaç’ımızda küçük esnaflık yapan gün kazanıp, gün harcayan kahveci ve berber kardeşlerimize destek olmamız gerekmektedir.

Bunu Yalvaç Kaymakamlığı ve Yalvaç Belediye Başkanlığı’ndan rica ediyoruz.

Çünkü yaptığımız araştırmalar, konuştuğumuz kahveci ve berber esnafından aldığımız bilgiler çok sıkıntılı olduklarını göstermektedir.

Esnaf kardeşlerimizin onurlu ve arlı duruşları da takdire şayandır.

Belirlenecek kurallar kriterler dahilinde örneğin emekli maaşı olmayan, kira geliri olmayan, dükkanı, evi kendisinin olmayan ekonomik durumu iyi olmayan kahveci ve berber esnafımıza isimleri açıklanmadan, bu sıkıntılı süreci dayanışmayla atlatmak için her ay belli bir miktar destek olunmasını acil olarak rica ediyoruz.

Her zorluğu birlikte aşacağımızın bilinciyle.

Halkımıza saygı ve sevgilerimizi arz ediyoruz.”

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.