Son Dakika
Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ile Antalya Gastronomi Eğitimciler Birliği (AGEB) işbirliğiyle başlatılan “869 Yerliyse Yeriz” projesine ISUBÜ (Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi) Yalvaç Meslek Yüksekokulu da destek verdiklerini açıkladı.
Konuyla ilgili olarak gazetemize konuşan Yalvaç Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğr. Gör. İpek Ünal, mutfaklarımızda yerli ve milli ürünlerin kullanımını amaçlayan projenin tanıtımı ve okul olarak projeye destek amacıyla “Aşçılık Mesleğinin Dünü, Bugünü, Yarını ve Mutfakta Yerli Malı Ürünleri Kullanmanın Önemi” konulu bir konferans düzenlediklerini bildirdi.
TAFED ve AGEB işbirliğiyle başlatılan “869 Yerliyse Yeriz” projesine ISUBÜ Yalvaç Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı olarak destek verdiklerini aktaran Öğr. Gör. İpek Ünal, kendisi tarafından planlanan ve ‘Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı’ öğrencilerine yönelik “Aşçılık Mesleğinin Dünü, Bugünü, Yarını ve Mutfakta Yerli Malı Ürünleri Kullanmanın Önemi” konulu konferansa Butik Pastacılık Eğitimi vermek üzere TAFED’e bağlı Sakarya Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Hatice Akman ve dernek üyesi şeflerin katıldıklarını belirtti.
Konferans ve eğitimin sonunda Aşçılık programı öğrencileri ile bölüm hocalarının hep birlikte “869” kampanyasına destek için hazırlayıp çektikleri “Yerliyse Yeriz” temalı videoyu sosyal medyada yayınladıklarını bildiren Öğr. Gör. Ünal, “Kampanyayı kısaca açıklamak gerekirse “869” kodu Türkiye’nin uluslararası barkot numarasıdır, buradan hareketle, ülkemizde faaliyet gösteren tüm firmaların bu kodu kullanması gerekmektedir. Geleceğin şef adayları olan öğrencilerimizi bu konuda bilgilendirerek, yerli malı ürünleri kendi mutfaklarında tercih etmelerinin önemini vurguladık. Ayrıca ülkemizin son zamanlarda yaşadığı olumsuz durumlar bize, yerli üretimin desteklenmesi bunun sürdürülebilir hale gelmesi için her kesimden destek alabilmesinin önemini göstermiştir. Bu noktada yerli üretimi desteklemek adına Yalvaç Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencilerimizi bilgilendirerek, yerli malı ürünleri kullanmaya teşvik ederek üzerimize düşen görevi yaptığımıza inanıyoruz’ dedi.
Öğr.Gör. Ünal’ın verdiği bilgiye göre, konferansta Yalvaç MYO Müdürü Doç. Dr. Ömer Kürşad Tüfekci de kısa bir konuşma yaptı ve yerli üretimin önemini vurgulayarak, ekonomik kalkınmanın yerli üretimden ve yerli tüketimden geçtiğini ifade etti. Doç. Dr. Tüfekci, “Bu vesile ile Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ile Antalya Gastronomi Eğitimciler Birliği (AGEB)’ne anlamlı kampanyaları için, etkinliğe katılan uzmanlara, öğrencilerimize değer kattığı için, organizasyonu düzenleyen Öğr. Gör. İpek Ünal’ a da özverili çalışmaları için teşekkür ediyorum” dedi.
Yorum yapabilmek için Giriş yapın.