logo

TÜYAP 24. İzmir Kitap Fuarı Onur Konuğu Hemşehrimiz Hidayet Karakuş

TÜYAP 24. İzmir Kitap Fuarı Onur Konuğu, Yalvaçlı şair ve yazar Hidayet Karakuş olarak belirlendi.

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle hazırlanan 24. İzmir Kitap Fuarı, 6-14 Nisan tarihleri arasında Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda düzenlenecek. Bu yıl 450 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşecek İzmir Kitap Fuarı, yaklaşık 120 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak. Dokuz gün boyunca düzenlenen etkinlikler ve imza günlerinde yüzlerce yazar okurlarıyla buluşma fırsatı yakalayacak.

Onur Konuğu Hidayet Karakuş

24. İzmir Kitap Fuarı Onur Konuğu şair ve yazar Hidayet Karakuş olarak belirlendi. Fuar süresince düzenlenecek panel ve söyleşilerde Hidayet Karakuş’un edebiyatı, eserleri ve yaşamı ele alınacak; aynı zamanda TÜYAP tarafından kendisi için armağan kitap hazırlanacak.

Girişin ücretsiz olduğu İzmir Kitap Fuarı, her gün 11.00-20.00, fuarın son günü olan 14 Nisan Pazar ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

 

HİDAYET KARAKUŞ HAKKINDA

Hidayet Karakuş, 6 Eylül 1946’da Isparta’nın Yalvaç ilçesi Kurusarı köyünde doğdu. İlkokuldan sonra girdiği Isparta Gönen İlköğretim Okulu’nu 1964’te, Selçuk Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü’nü 1966’da tamamladı. Adana (1966-73), Manisa (1973-78) ve İzmir’deki (1978-90) çeşitli okullarda öğretmenlik yaptı. TRT İzmir Bölge Radyosu için “Ege’yi Yazanlar” adlı programı hazırlayıp sunan ve pek çok radyo oyunu da kaleme alan Karakuş, halen İzmir’de yaşamaktadır.

Hidayet Karakuş’un şiir ve düzyazıları Çağrı, Şölen, Ilgaz, İmece, Forum, Varlık, Yelken, Dönemeç, Yarın, Somut, Yazko Edebiyat, Gösteri, Sanat Olayı, Türk Dili, Karşı Edebiyat, Çağdaş Eleştiri, Edebiyat Cephesi, Sesimiz, Yeni Düşün, Hürriyet Gösteri, Ünlem, Kum, Pencere, Adam Sanat ve Düşlem gibi edebiyat dergileri ile Cumhuriyet Gazetesi’nde yayımlandı. Eserlerini toplumcu gerçekçi bir sanat anlayışı ile yazdığını belirten Karakuş, şiir ve romanlarının yanı sıra çocuk kitapları ve radyo oyunlarıyla da başarılı oldu.

Yapıtlarından bazıları yabancı dillere çevrildi. PEN Yazarlar Derneği ve Edebiyatçılar Derneği üyesi olan Hidayet Karakuş, Yağmurlar Nereye Yağar adlı romanıyla 1981 Mehmet Ali Yalçın Ödülü üçüncülüğü, Hangi Leylasın Sen ile 1982 Nevzat Üstün Şiir Başarı Ödülü, Uykusu Derin Şehir kitabıyla 1991 Ferit Oğuz Bayır Roman Ödülü, Sesini Bana Bırak ile 1993 Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü, 1997’de TÖMER tarafından en başarılı on çocuk kitabı yazarından biri seçilerek Altın Kalem Ödülü, yine 1997’de Almanya’nın Sesi Radyosu’nun Türkçe Edebiyat Yarışmasında Şeyh-i San’an’ın Aşkı oyunuyla Radyo Oyunu dalında birincilik ödülü, 2003’te İzmir 2. Türkçe Günleri’nde Türkçeye Emek Ödüllerinde Özel Ödül ve 2004’te Karşıyaka Belediyesince her yıl verilen Homeros Emek Ödülü, Şeytan Minareleri ile 2010 Orhan Kemal Roman Ödülü, yine 2010’da Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Roman Ödülü sahibi oldu.

Etiketler: » » » » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.