logo

Özyalvaç Gazetesi (Temmuz-Ağustos 1973)

Yalvaç’ta Konuşan ERBAKAN:

“Memleketteki Manevi Buhranı Bizim İktidarımız Giderecektir” dedi

Geçtiğimiz Pazartesi günü ilçemize gelen MSP Konya Milletvekili ve Eski MNP Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan yaptığı açık hava toplantısında “memleketimizde bir manevi buhran baş göstermiştir. Maddeye önem veren bir toplum haline gelen toplumumuz çökmeden harekete geçmemiz gerekir” demiştir.

Kalabalık bir konvoyla geçtiğimiz Pazartesi günü kalabalık bir konvoyla Afyon’dan ilçemize gelen MSP Konya Milletvekili Prof. Dr. Necmettin Erbakan ilçemizde partisince tertiplenen açık hava toplantısında “Bizi iktidara getirirseniz memleket selâmete kavuşur, diğerlerini getirirseniz felâkete gider” diyerek partisi için destek istemiştir.

İlçemizde vatandaşlarımızın büyük ilgi gösterdiği ve kalabalık dinleyici gurubunun izlediği açık hava toplantısı iki buçuk saat sürmüş, Prof.Dr. Erbakan ve beraberindekiler Ş.Karaağaç’a müteveccihen ilçemizden ayrılmışlardır. -30 Temmuz 1973, Sayı: 227-

 

MSP İlçelerde Teşkilat Kurmaya Devam Ediyor

Bir süre önce ilçemizde kurulduğunu duyurduğumuz Milli Selamet Partisi’nin komşu ilçelerimizde de teşkilat kurmaya başladığı bildirilmiştir.

Edindiğimiz bilgilere göre geçtiğimiz günlerde ilçemizde kuruluşu gerçekleştirilen MSP’nin İlçe İdare Kurulu, Necati Karahan, Raşit Çalışkan, Nuri Yolcu, Abdullah Takavcu, Ali Bıyıklı, A.Osman Dilek, İsmail Akkaş, Ahmet Bayakı, Ceylan Çallıoğlu, Kadir Fenerli ve Ahmet Gülsoy’dan teşekkül etmiştir. -30 Temmuz 1973, Sayı: 227-

 

Türk Ülkücüler Teşkilatı Kapatıldı

Genel merkezi Çankırı ilinde kurulmuş olan, ilçemizde de şubesi bulunan Türk Ülkücüler Teşkilatı’nın Yalvaç Şubesi de geçtiğimiz hafta içerisinde kapatılmıştır.

Bir süre önce politik nedenlerle ve mahkeme kararıyla kapatılan Çankırı Türk Ülkücüler Teşkilatı’nın kapatılması kararının ardından şubelerinin de kapatılması kararına uyularak TÜT Yalvaç Şubesi de geçici olarak kapatılmıştır. -30 Temmuz 1973, Sayı: 227-

 

CGP Ş.Karaağaç İlçe Teşkilatı Kuruldu

Yaklaşan seçimler nedeniyle çevremizde politik faaliyetler artmaya başlamıştır. Bu nedenle yurdumuzda kurulan partiler ilimizde de ilçe teşkilatlarını kurma çalışmaları da hızlanmıştır.

Haber aldığımıza göre bir süre önce hemşehrimiz, eski milletvekillerimizden Dr. Lokman Başaran’ın önderliğinde ilimizde ve ilçemizde kurulan Cumhuriyetçi Güven Partisi -CGP- teşkilatının ardından Ş.Karaağaç’ta da teşkilat kuruluşu yapılmıştır.

Hakkı Emiroğlu, Bülent Başer, Abdurrahman Yalvaç, Ramazan Atılgan, Kadir Kalaycı, Hakkı Karat ve H.Hüseyin Öztürk’ten kurulu Ş.Karaağaç CGP Teşkilatına başarılı bir politik yaşantı dileriz. -30 Temmuz 1973, Sayı: 227-

 

Z E H İ R L E N D İ

İlçemize bağlı Özgüney Köyü civarında geçici olarak yerleşen kıptilere ait bir çocuk DDT içerek zehirlenip ölmüştür.

Gezginci kıpti U. ailesinin 4 yaşındaki M.U. adlı kız çocuğu bilmeden içtiği DDT’den zehirlenmiş ve müdahale bile edilemeden ölmüş, olaya C. Savcılığı elkoymuştur. -30 Temmuz 1973, Sayı: 227-

 

MUTLU NİKAH

Nihal ÜN DEMİREL

ile

Selçuk DEMİREL

Nikahlandılar. Genç evlilere mutluluklar dileriz.

-30 Temmuz 1973, Sayı: 227-

 

EĞİRDİR GÖL SESİ 21 Yaşında

Komşu ilçe Eğirdir’de günlük olarak yayınlanmakta olan ‘EĞİRDİR GÖLSESİ” gazetesi arkadaşımız geçtiğimiz hafta 21. yayın yılına girmiştir.

Başarıyla geçen yılların ardından 21. yaşına ulaşan Eğirdir Gölsesi gazetesinin nice uzun yıllara ulaşmasını dileriz. -30 Temmuz 1973, Sayı: 227-

 

Sarhoş Polis Memuru Önüne Gelene Sataştı

İlçemiz Emniyet teşkilatında görevli İ.Ö. adlı polis memuru yanında üç gece bekçisi olduğu halde geçtiğimiz hafta Hıdırlık Gazinosunda içki içerek anormal derecede sarhoş olmuş ve ilçe merkezinde hadiselere sebep olmuştur.

Sarhoş polis memuru, uzun yıllardır Almanya’da bulunan ve Hisar Deri Fabrikasının kuruluş çalışmaları için ilçemize gelen İlker Süer’e, arabasıyla kendisini Akşehir’e pavyona götürmesini emretmiş, İlker Süer’in bu teklifi reddetmesiyle kendisini yumruklamıştır.

Bundan sonra olay büyümüş ve M.K. adlı diğer polis memuru da usulsüz şekilde Süer’i karakola davet ederek suçun mahiyetini değiştirmek istemiştir. Karakolda İlker Süer’e sataşılmak istenmişse de Karakolun etrafını saran halkın herhangi bir tepkisinden çekinen iki polis memuru Süer’i serbest bırakmışlardır.

Olay ertesi günü C.Savcılığına ve Kaymakamlığa intikal ettirilmiş ve gerekli tahkikatlara başlanmış ve her iki polis memuru tahkikat sonucu başka yerlere naklen gönderilmişlerdir. -16 Temmuz 1973, Sayı: 225-

Ruşen Özgül’ün Evi Taşlandı

Gazetemiz sahip ve yazarlarından Ruşen Özgül’ün Hükümet Konağı civarındaki evi geçtiğimiz Pazar gecesi meçhul şahıslarca taşlanmak suretiyle evin bütün camları kırılmıştır.

Olayın İlker Süer’e yapılan saldırıyla ilgili olduğu ve muhtemelen polis memurlarının teşvikiyle gece bekçileri tarafından taşlandığı tahmin edilmektedir.

Emniyet Karakoluna 25 metre mesafede cereyan eden bu olay çevremizde esefle karşılanmıştır. -16 Temmuz 1973, Sayı: 225-

Ruşen Özgül’ün Evi İkinci Defa Taşlandı

Gazetemiz Sahibi Ruşen Özgül’ün Hükümet Konağı civarında Emniyet Karakoluna 25 metre mesafedeki evi ikinci defa muhtemelen emniyette görevli polisler tarafından taşlanmıştır.

Bir süre önce cereyan eden İlker Süer olayı ile ilgili olarak devam edegelen olaylar zincirine bir yenisi daha eklenmiştir. İlk defa 8/9 Temmuz gecesi meçhul şahıslarca Hükümet Konağı civarındaki evi taşlanarak camları tamamen kırılan Ruşen Özgül, ilgili makamlara şikayette bulunmuş ve ilk önce meydana gelen olaylar sonucu ilçemizden başka yere atanan İ.Ö. ve M.K. adlı iki polis memuru bundan dolayı duydukları kin ve garazla Ruşen Özgül’ün evine 30/31 Temmuz gecesi taşlarla saldırarak camlarını kırmışlardır. Ruşen Özgül’ün ilgili makamlara şikayet etmesi üzerine gerekli tahkikatlar açılmış ve halen devam etmektedir.

İlçemizde böyle bir olayın meydana gelmesi hele emniyet karakoluna 25 metre mesafede böyle bir olayın cereyanı halkımız arasında infial uyandırmıştır. İlgililerimizi bu konuda uyarır, polis teşkilatının bu kabil hadiseleri önleyeceği yerde olay yaratmasını şiddetle kınarız. -6 Ağustos 1973, Sayı: 228-

 

Maliye Teşkilatında Yeni Atamalar

Bir süre önce ilçemize atanan Mal Müdüründen sonra bu defa ilçemiz halkı tarafından çok sevilen ve görevlerinin ehli M.Raif Ulaş ile Sıtkı Ekici adlı memurlar başka yerlere atanmışlardır.

Mal Müdürlüğü Muhasebe Memuru M.Raif Ulaş Gelendost’a, Sıtkı Ekici ise Sütçüler’e atanırken bunlardan boşalan yerlere de Yılmaz Özkaç ile Ali Çiçin atanmışlardır.

Buradan başka yere atanan Ulaş ve Ekici ile buraya tanan Özkoç ve Çiçin’e yeni görevlerinde başarılar dileriz.  -6 Ağustos 1973, Sayı: 228-

 

MHP Yalvaç İlçe Teşkilatı Kuruldu

İlçemizde geçtiğimiz hafta içerisinde 6. siyasi parti olarak Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatı kurulmuştur.

Aldığımız bilgiye göre Aslan Kaynak, Abdullah Aköz, Adil Durucan, Hayri Bozkurt, Necati Kalaycı ve Dişçi Ramazan Karahan’dan teşekkül eden kurucu heyet gerekli hazırlıklarını tamamlamışlar ve ilgili mercilere kuruluş dilekçelerini vermişlerdir. -6 Ağustos 1973, Sayı: 228-

 

Dr. Sadettin Bilgiç İlçemize Geldi

Demokratik Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili hemşehrimiz Dr. Sadettin Bilgiç, geçtiğimiz hafta yaklaşan seçimler dolayısıyle seçim bölgesinde gerekli temaslar yapmak üzere ilçemize gelmiş ve DP ilçe teşkilatı üyeleriyle görüşmüştür.

DP’nin ilçemizden aday göstereceği İrfan Aksu’nun da hazır bulunduğu bu ziyarette Dr. Bilgiç’e bazı DP’li milletvekilleri de eşlik etmişlerdir. -6 Ağustos 1973, Sayı: 228-

 

Mustafa Güleç Görevine Başladı

Bir süre önce ilçemiz T. İş Bankası Şubesine atandığını belirttiğimiz değerli bankacı gençlerimizden Mustafa Güleç ilçemize gelerek buradaki görevine başlamıştır.

Güleç’e yeni görevinde başarılar dileriz. -6 Ağustos 1973, Sayı: 228-

 

CUMHURİYET KÖŞESİ

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 50. Yılı dolayısıyle 5. YIL KOMİTESİ’nce düzenlenen yarışmada ŞİİR dalında birincilik kazanan şiir:

CUMHURİYET

Dedi ki, köylüyle bey bir olsunlar,

Tarihe altınla yazıldı bunlar,

Mecliste yapılan yeni kanunlar

Kaldırdı padişah saltanatını.

 

Türklere Lozan’dan şeref getiren

Bütün dünyaya yaşa dedirten,

Atatürk dedi ki, lazımdır tren

Çizilsin demirle yurdun dört yanı.

 

Arapça harflerle yazardık yazı,

Okurdu bunları Türk’ün pek azı

Bir harfin altı çeşitli anlamı

En öne aldı Atam bu davayı.

 

Şimdi anlatmalı dünyaya bunu,

En büyük milletin Türk olduğunu,

Unutma. Bozkurt’u, Ergenekon’u

Türk böyle tanıttı ululuğunu.

İbiş GÜNGÖR / Yalvaç Ortaokulu

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.