• İYİ Parti Yalvaç Mustafa Kodal
  • MHP Hüyüklü Belediye Başkan Adayı Kadir MİNNET

logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (Temmuz 1973)

SEÇİM HAZIRLIKLARI HIZLANDI

Adaylar Belli Olmaya Başladı

14 Ekim tarihinde yapılacak Milletvekili Genel Seçimi hazırlıkları bütün yurdumuzda olduğu gibi ilçemizde de hızla devam etmektedir.

Kesin ve resmi olmayan kaynaklardan elde ettiğimiz bilgilere göre ilçemizden seçimlere katılacak Milletvekili Aday adaylığı için adı geçen ve müracaatta bulundukları bildirilen hemşehrilerimiz şunlardır:

(Adalet Partisi)’nden Yusuf UYSAL,

CGP. (Cumhuriyetçi Güven Partisi)’nden Lokman BAŞARAN,

CHP. (Cumhuriyet Halk Partisi)’nden Ali BAL,

(Demokratik Parti)’den İrfan AKSU,

MSP. (Milli Selamet Partisi)’nden Yusuf KARAHAN.

Önümüzdeki sayımızdan itibaren aday adayı hemşehrilerimizi sizlere tanıtacağız. İlk olarak CGP Adayı Dr. Lokman Başaran’ı önümüzdeki sayımızda tanıtacağız. -9 Temmuz 1973, Sayı: 224-

 

5000 Tonluk Soğuk Hava Deposu İçin Belediyemizde Önemli Toplantı

Geçtiğimiz hafta Pazartesi gününden itibaren ilçemiz merkez belediyesi ile kasaba belediyelerinin başkanları toplanarak ilçemize yapılması düşünülen soğuk hava deposu konusunu görüştüler.

İlçemizde kurulu belediyelerin katılımı ile 5000 tonluk bir soğuk hava deposu yapımı konusunda görüş birliğine varıldığı belirtilen toplantılar sonunda en kısa zamanda çalışmalara başlanılması ve en kısa sürede soğuk hava deposunun faaliyete geçirilmesinin hedeflendiği belirtildi. -9 Temmuz 1973, Sayı: 224-

 

Yalvaç – Dörtyol Arası Asfaltlaması Başladı

Uzun yıllardır yılan hikayesine dönen Yalvaç ile Dörtyol arasının asfaltlanması çalışmalarına geçtiğimiz hafta içerisinde başlanmıştır.

Karayolları ekiplerinin ilçemiz için teksif ettikleri asfaltlama faaliyetleri halkımız arasında sevinçle karşılanmıştır. İlgililerden aldığımız bilgilere göre asfalt ekibi ilçemiz ile Dörtyol arası yoldan başka Sücüllü Barajı yolu ile ilçemiz dahilindeki bazı yolların da asfaltlanacaktır. -9 Temmuz 1973, Sayı: 224-

 

HİSAR DERİ ve AYAKKABI FABRİKASI İlgilileri İlçemizde

Bir süre önce yurtdışında bulunan işçi hemşehrilerimizin bir araya gelerek kurmayı düşündükleri Hisar Deri ve ayakkabı Fabrikası için müteşebbis hemşehrilerimiz başta sayın İlker Süer olmak üzere bazı temaslarda bulunmak üzere ilçemize gelmişlerdir.

Sermayesi 70 milyon lira olan ve önümüzdeki yıl içerisinde temeli atılması planlanan Hisar Deri ve Ayakkabı Fabrikasının kuruluş ve inşaat çalışmaları için ilçemize gelen müteşebbis heyet fabrikanın en kısa zamanda faaliyete geçirilerek ilçemiz ekonomisine katkıda bulunmasının hedeflendiğini belirtmişlerdir.

İlçemiz ekonomisine çok önemli katkıda bulunacak fabrika ile ilgili gelişmeleri gazetemizde bulabileceksiniz. -9 Temmuz 1973, Sayı: 224-

 

Hisar Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Kuruluş Hazırlıkları tamamlandı

Daha önceki sayılarımızda bahsettiğimiz ve yurt dışındaki işçilerimiz tarafından harekete geçilerek ilçemize kurulması düşünülen Hisar Ayakkabı ve Deri Fabrikası ile ilgili halka açık bir Anonim Şirket kuruluşu için hazırlıklar tamamlanmıştır.

İlker Süer, A.Osman Kömürcü, Nevzat Özerdem, Ali Berber, Medet Görmez, Muammer Kabuloğlu, Kazım Şenol, Erkin Tütüncü, Kadir Mavi ve Ruşen Özgül’den teşekkül eden kurucu heyet tarafından kuruluşla ilgili hazırlıklar tamamlanmış ve ilgili mercilere müracaatı yapılmıştır.

Halka açık olacağı belirtilen Hisar Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin hisselerinin satışı halkımıza arzedilecektir. -16 Temmuz 1973, Sayı: 225-

 

Okullarda Sene Sonu İmtihanları Sona Erdi

Orta dereceli okullarımızda sene sonu sınavları sona ermiş ve başarılı bir randıman alınmıştır. Atatürk Lisesi’nden 17 öğrenci, Yalvaç Ortaokulu’ndan 27 öğrenci, Kız Enstitüsü’nden 20 öğrenci mezun olmuştur.

Sene sonu sınavları sonunda Yalvaç Ortaokulu’nda 3/A sınıfından Ramazan Bıyıklı, 3/B sınıfından Nuray İçlek, 3/C sınıfından Kadriye Bıyıklı ve Ahmet Erol Erdal, 3/D sınıfından Ahmet Aksu adlı öğrenciler teşekkürname almışlardır. -16 Temmuz 1973, Sayı: 225-

 

Dr. Şükrü Oğuz’un İlçemize Gelmesi Katileşti

Bir süre önce ilçemizden ayrılan ve Ankara’ya yerleşen değerli hemşehrimiz Doktor Şükrü Oğuz yeniden müracaatla ilçemize gelmek istediğini Sağlık Bakanlığı’na bildirmiştir.

Aldığımız bilgiye göre müracaatı müsbet karşılanan Dr. Şükrü Oğuz, önümüzdeki Ağustos ayı içerisinde ilçemize gelerek kendisini seven Yalvaç’lılara yeniden hizmet verecektir.

Öte yandan Dr. Şükrü Oğuz’un ilçemize tekrar geleceği haberi Yalvaç’ta sevinçle karşılanmıştır. -16 Temmuz 1973, Sayı: 225-

 

ASKERLİK ŞUBE BAŞKANI AYRILDI

Bir süre önce İzmit’e atandığını bildirdiğimiz Askerlik Şube Başkanımız Prs. Bnb. Nuri Sezgin geçtiğimiz hafta içerisinde yeni atanmış olduğu görevine başlamak üzere ilçemizden ayrılmıştır.

Bu arada Prs. Bnb. Nuri Sezgin’den boşalan Yalvaç Askerlik Şube Başkanlığına Astğm. Nasuh Küpeli atanmıştır.

Sezgin ve Küpeli’ye görevlerinde başarılar dileriz. -16 Temmuz 1973, Sayı: 225-

 

Prof. Dr. Erbakan Bugün İlçemizde

Eski Milli Nizam Partisi (MNP) Genel Başkanı, Konya ili Milletvekili Prof. Dr. Necmettin Erbakan muhtemelen bugün ilçemize gelecektir.

İlçemizde Milli Selamet Partisi teşkilatınca düzenlenen toplantıda ilçemizin ve ülkemizin çeşitli meseleleri hakkında konuşacak olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan MSP’lilerce ilçemiz girişinde karşılanacaktır.  -23 Temmuz 1973, Sayı: 226-

 

Isparta ve Çevresi TELEVİZYONA KAVUŞUYOR

Resmi olmayan kaynaklardan aldığımız bilgiye göre Isparta ili, çevresi ve bu arada Yalvaç’ta önümüzdeki aylarda televizyona kavuşacaktır.

Edindiğimiz bilgiye göre Davras Dağına kurulacak olan alıcı sayesinde Ankara Televizyonu bölgemizden rahatlıkla seyredilebilecektir. -23 Tem muz 1973, Sayı: 226-

 

Dağda Kuş Avlamak İsterken Öldü

İlçemize bağlı Dedeçam Köyünde dağda avlamak isterken aşağı yuvarlanan küçük bir çocuk ölmüştür.

Dedeçam Köyünden 12 yaşlarında A.D. adlı çocuk kuş avlamak için gittiği dağda kuş yuvasından kuş almak isterken dengesini kaybederek aşağıya yuvarlanmış ve feci şekilde ölmüştür.

Olaya C: Savcılığı el koymuş gerekli tahkikata geçmiştir. -23 Temmuz 1973, Sayı: 226-

İlçemizin En Kıdemli Gece Bekçisi Emekli oldu

İlçemiz Emniyet Teşkilatında uzun yıllardır gece bekçiliği yapan ve görevini başarıyla yürüten ve amirlerinin takdirini de kazanan Mustafa Bozkurt geçtiğimiz hafta içerisinde emekliye ayrılmıştır. Başarılı çalışmalarıyla halkımızın da sempatisini kazanan Mustafa Bozkurt’a emeklilik hayatında başarılar dileriz. -23 Temmuz 1973, Sayı: 226-

 

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.