logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (Şubat-Mart 1973)

CHP İlçe Gençlik Kolu Kuruldu

Yalvaç CHP ilçe teşkilatının bir süredir üzerinde çalıştığı ilçe gençlik kolu kurulması çalışmaları sona gelmiş ve kuruluş tamamlanmıştır.

Geçtiğimiz Cumartesi günü CHP İlçe Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen toplantıda yapılan açıklamaya göre Cumhuriyet Halk Partisi Yalvaç İlçe Gençlik Kolları Başkanlığına Avukat İsmail Akyürek getirilmiştir. Yalvaç İlçe Gençlik Kolunun diğer üyeliklerine ise H. Hüseyin Öçkoymaz, Nuri Balcı, H. Hüseyin Pişirici. Cengiz Türker, Nevzat Tütüncü, Hidayet Özdemir, Fatih Nehir, Mahmut Keklikoğlu, Nadir Akgün ve Muharrem Altuğ seçilmişlerdir. CHP’nin yeni gençlik kollarına başarılar dileriz. -26 Şubat 1973, Sayı: 205-

 

Trafik Kazasında Bir Mühendisimiz Yaralandı

Geçtiğimiz hafta içerisinde meydana gelen trafik kazasında bir mühendis hemşehrimiz yaralanmıştır.

Kendi idaresindeki Skoda pikap aracı ile Isparta’ ya gitmekte olan ilçemiz Bahtiyar Köyünden hemşehrimiz Mühendis Edip Yalçınkaya, Gelendost ilçesi civarında karşıdan gelmekte olan Kemal Selçuk idaresindeki 34 NZ 321 plakalı minibüsle çarpışmıştır.

Çarpışma sonucu Mühendis Edip Yalçınkaya ile minibüs şoförü ile yolculardan Mehmet Özen yaralanmışlardır. -26 Şubat 1973, Sayı: 205-

 

PTT’mizde Atamalar

Geçtiğimiz hafta PTT merkez teşkilatımızda çıkan bazı olaylar nedeniyle buraya gelen murakıp tarafından gerekli tahkikat yapılmış, sonuç PTT Afyon Bölge Başmüdürlüğüne bildirilmiştir.

Aldığımız habere göre PTT Afyon Bölge Başmüdürlüğünce ilçemiz PTT teşkilatında çeşitli atamalar yapılmıştır. PTT Merkez Müdürü Dursun Ali Bilge Afyon Bölge Başmüdürlüğü emrine alınırken dağıtıcılardan K.Efe Dinar’a, S.Z. Ak ise Antalya’ya atanmışlardır. -26 Şubat 1973, Sayı: 205-

 

PTT Binası İnşaatı İhalesi Yapıldı

Yalvaç PTT Merkez Hizmet Binası inşaatının yapım işinin bu yıl ki programa alınan kısmının geçtiğimiz hafta PTT Genel Müdürlüğü’nde ihalesi yapılmıştır.

1 milyon 154 bin liraya malolacak PTT Hizmet Binasının ihalesine 7 müteahhit firma katılmış ve ihaleyi yüzde 11 oranında kıran bir Karadenizli inşaat firması üzerine almıştır. İhaleyi alan firmanın önümüzdeki günlerde buraya gelerek inşaatı başlatacağı bildirilmiştir. -26 Şubat 1973, Sayı: 205-

 

CEZAEVİMİZ TEK GARDİYANLA KALDI

Bir süre önce Silifke’ye atanan Mehmet Göncü ve Alanya’ya atanan Rahmi Sert’ten sonra Yalvaç Ceza ve Tevkif Evi tek gardiyanla kalmıştır.

Ağır Ceza teşkilatına sahip ilçemizin yüzün üzerinde mahkum ve mevkufu barındıran Yalvaç Cezaevinin tek gardiyanla kalmasıyla birlikte gerek Cezaevi idaresi gerekse diğer kuruluşların güçlüklerle karşılaştığı bildirilmektedir. Bu konuda ilgililerimizi uyarır, bir an evvel cezaevimiz gardiyan sayısının kadrosuna göre arttırılmasını dileriz. -26 Şubat 1973, Sayı: 205-

 

Yalvaç Belediyesi’nin Bütçesi 4.793.200 Tl.

1 Mart tarihinde başlayan 1973 mali yılı Yalvaç Belediyesi bütçesi tamamlanarak tasdikten geçmiştir.

İlgililerin yaptığı açıklamaya göre Yalvaç Belediyesi’nin 1973 yılı bütçesi 4 milyon 793 bin 2 Tl. olarak belirlenmiştir. Bu miktarın 2 milyon 361 bin Tl.’lik kısmı Belediyenin, 2 milyon 432 bin Tl.’lik kısmı da ESSOM İşletmesine aittir.

Belediye olarak 2 milyon 361 bin Tl.’nin 811 bin TL.’si yatırımlara, 1 milyon 295 bin TL’si cari harcamalara, 254 bin 907 Tl’si de sermaye teşkili ve transfer harcamalarına ayrılmıştır.

-Soğuk Hava Deposu Yapılacak

Öte yandan ESSOM İşletmesinin de 250 bin 100 Tl.’lik yatırım yapacağı ifade edilmiştir. ESSOM İşletmesince yatırıma ayrılan 250 bin Tl. ile ilçemize bir Soğuk Hava Deposu yapılacağı belirtilmiştir. Soğuk Hava Deposu inşaatına önümüzdeki günler- de başlanacağı bildirilmiştir.  -5 Mart 1973, Sayı: 206-

 

EKMEĞE ZAM GELDİ

İlçemizde faaliyet gösteren fırıncılar geçtiğimiz hafta Belediyemize müracaat ederek ekmeğin fiyatına zam istemişlerdir.

Yalvaç Belediyesi de ekmeğin gramajının arttırılarak fiyatına zam yapılmasını onaylamış ve geçtiğimiz Cuma gününden itibaren ekmeğe zamlı tarife uygulanmaya başlamıştır.

400 gramlık ekmek 60 kuruşa satılırken gramı 630’a fiyatı da 100 kuruşa çıkarılmıştır. Ayrıca 800 gram olan ekmeğin de gramı 930’a fiyatı da 150 kuruşa çıkarılmış ve satışa başlanmıştır. -5 Mart 1973, Sayı: 206-

 

Yalvaç Belediyesi’nden ÇAY YOLU KAMPANYASINA 10 bin TL. Bağış

Yalvaç – Çay Yolu Yaptırma Derneği’nce açılan ve sürdürülen yardım kampanyasına Yalvaç Belediyesi de katılmış ve 10 bin Tl. bağışta bulunmuştur.

Belediyenin bütçeden ayırdığı fondan sağlanan 10 bin Tl.’lik yardım çeki Belediye Başkanı tarafından kampanya ilgililerine teslim edilmiştir.

Belediyemizin bu hareketi halkımız arasında memnunluk yaratmıştır. -5 Mart 1973, Sayı: 206-

 

Ç.M.K. Teşkilatına Telefon Alındı

İlçemiz Çiftçi Malları Koruma Teşkilatı, artan iş hacmi ve halkımızın arzularına kısa zamanda cevap verebilmek için hizmet binasına geçtiğimiz hafta telefon tesisini kurdurmuştur.

Çalışmalarıyle çevrede halkımızın sevgisini ve memnuniyetini kazanan Ç.M.K. Teşkilatımıza çalışmalarında başarılar dileriz. -5 Mart 1973, Sayı: 206-

 

Ortaokula 4 Öğretmen Atandı

Yalvaç Ortaokulu’na geçtiğimiz hafta içerisinde dört öğretmenin ataması yapılmıştır.

Uzun süredir eksikliği önemli ölçüde hissedilen ve öğretmensizlik nedeniyle sıkıntı yaşanan Yalvaç Ortaokulu’na 4 öğretmenin atanmasına memnunluk yaratırken hala eksikler bulunduğu ve sıkıntı yaşandığı belirtilmektedir.

Alınan bilgiye göre, Yalvaç Ortaokulu’na atanan öğretmenler: Matematik Öğretmeni D. Ali Erkal, Fen Grubu Öğretmeni Mümin Koru, Türkçe Öğretmeni Cuma Yiğit ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni Taner Maktal’dır.

Yeni atanan öğretmenlerimize başarılar dilerken diğer eksik öğretmenlerin atamalarının da bir an önce yapılması için ilgilileri göreve davet ediyoruz. -5 Mart 1973, Sayı: 206-

 

ERKEK SANAT ENSTİTÜSÜ AÇILACAK

İlçemizin önemli sorunlarının da dile getirilmesi ve halledilmesi için kurulmuş bulunan 50. Yıl Kutlama Komitesi geçtiğimiz haftaki toplantısında ilçemize Kız Sanat Enstitüsünden sonra bir Erkek Sanat Enstitüsü açılmasının da uygun olacağı konusunda karar alınmış ve hemen hazırlıklara girişilmiştir.

Erkek Sanat Enstitüsünün ilçemizde açılacağı halkımız arasında memnuniyet yaratmıştır.  -12 Mart 1973, Sayı: 207-

 

Sanayi Sitesi Kooperatifi Toplandı

Bir süre önce ilçemize Sanayi Sitesi yapılması için kurulan S.S: Küçük Sanayi Sitesi yapı Kooperatifi genel kurulu geçtiğimiz hafta içerisinde çeşitli münakaşa ve mücadeleler arasında yapılmıştır.

Temeli atılarak inşaatına başlanan Yalvaç Küçük Sanayi Sitesinde çalışmalar ilerlerken kooperatifin genel kurulunda münakaşalara murakıp raporlarının diğer üyelerce bilinmeden itiraz edilmesi sebep olmuş ve toplantı sükunet bulduktan sonra devam etmiş, seçimlere geçilmiştir.

Yapılan seçimler sonucunda Yönetim Kuruluna Mustafa Dayıoğlu, Ali Balcı, Kadir Kurucu, Kadir Ergün ve Şakir Şerbetçi seçilmişlerdir. Denetçiliklere ise Ömer Kodal, Avni Öztoprak ve Süleyman Şallı getirilmiştir. -12 Mart 1973, Sayı: 207-

 

Kasaba Belediye Bütçeleri de Açıklandı

İlçemiz merkez belediye bütçesinin belli olmasından sonra ilçemize bağlı kasabadan 6’sını daha bütçesi belirlendi ve tasdikten çıktı. İlgililerden alınan bilgiye göre,

Sücüllü Kasabası Belediyesi : 785.000 Tl.,

Bağkonak Bucağı Belediyesi: 510.000 Tl.

Körküler Kasabası Belediyesi: 389.000 Tl.

Tokmacık Kasabası Belediyesi: 375.840 Tl.,

Hüyüklü Kasabası Belediyesi: 363.790 Tl.,

Çetince Kasbası belediyesi: 357.761 Tl. olarak bütçeleri açıklanmış, Kumdanlı Bucak Belediyesi ile Kozluçay Kasabası belediyesinin bütçeleri de önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. -12 Mart 1973, Sayı: 207- (Haz.:M. Saat)

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.