logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (Şubat-Mart 1972)

Belediye Bütçesi 2 Milyon Lira

Yalvaç Belediyesi’nin 1972 yılı bütçesi taslağı geçtiğimiz hafta kabul edilmiştir.

Yeni bütçeye göre Cari Harcamalar: 1.232.755 lira, Yatırım Harcamaları: 531.000 lira, Sermaye Teşkili ve Transfer Harcamaları: 236.245 lira Toplam: 2.000.000 lira.

Öte yandan Belediyeye bağlı olarak çalışan ESSOM İşletme bütçesi de 2.207.600 lira olarak hazırlanmıştır. -26 Şubat 1972, Sayı: 155-

 

Belediye Önümüzdeki Yıl Odun Kömür Satışı Yapacak

Daha önceki yıllar ve bu yıl had safhaya gelen odun – kömür sıkıntısını göz önüne alan ilçemiz belediyesi, odun kömür işiyle ilgileneceğini ve halkımıza daha ucuza yakacak temin edeceğini açıklamıştır.

Kendisiyle görüştüğümüz Belediye Başkanı O. Mesut Berkün, halkımızı bu kış perişan duruma düşüren odun ve kömür işlerini belediye olarak bizzat ele alıp halkımıza ucuza ve istediği zaman odun – kömür tevzii edebileceklerini belirtmiştir.

Belediyemizin aldığı bu karar halkımız arasında sevinçle karşılanmıştır. -6 Mart 1972, Sayı: 156-

 

6 Sun’i Tohumlama İstasyonu Kaldırılıyor

İlçemiz Veterinerliğinden aldığımız bir habere ve halkımızın şikayetlerinden edindiğimiz bilgilere göre ilçemiz köylerinde mevcut 6 Sun’i Tohumlama İstasyonu kaldırılacaktır.

Veteriner Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre bu kararın alınmasında ilçemiz veterinerliğinin vasıtasızlığının sebep olduğu belirtilmiştir.

Ayrıca bu karar halkımız arasında büyük üzüntü yaratırken, halkımız idarecilerin “hizmetler vatandaşın ayağına kadar götürülecek” sözlerini hatırlatmışlar kınamışlardır. Merkeze alınan Sun’i Tohum- lama İstasyonuna gidip gelmekte çekilen güçlüklerin halkımızı zor duruma sokacağının herkesin malumu olduğu belirtilirken ilgililerin bu duruma bir çare bulmalarını ve Veterinerliğimize yeniden bir vasıta temin edilmesini halkımız adına rica ederiz. -6 Mart 1972, Sayı: 156-

 

Hakkımızda Açılan Davalardan Birisi Düştü

1971 yılında gazetemiz aleyhinde Senirkent Postası gazetesi ilgilileri tarafından açılan neşren hakaret davası düşmüştür.

Senirkent’te açılan fakat Uluborlu’da devam eden mahkeme geçtiğimiz haftalar içerisinde müdahil tarafın davaya iştirak etmedikleri gerekçesiyle hakkımızda açılan dava düşürülmüştür. -6 Mart 1972, Sayı: 156-

 

Hastanemize Kalp Cihazı Verildi

Geçtiğimiz hafta içerisinde ilçemiz Devlet Hastanesi’ne Sağlık Bakanlığı tarafından bir Elektrokardiografi cihazı tahsis edilmiştir.

Kalp hastalıklarının tedavisi için kullanılacak cihazın tahsis edilmesi ilçemizde memnuniyet yaratmıştır. Bu arada halkımız yine hastanemiz için elzem olan bir de Röntgen cihazı verilmesini istemişlerdir.

Halkımızın bu isteğini Bakanlık ilgililerine ve idarecilerimize iletiriz. -13 Mart 1972, Sayı: 157-

 

Maliyemizde Yeni Atamalar

Değişen kanunlar ve iş hacminin genişlemesiyle büyüyen Maliye teşkilatına yeni atamalar yapılmıştır.

Aldığımız bilgiye göre Vergi Tah. Servis Şefliğine Ömer Altınay, Vergi Memurluklarına Halil Yiğit ve Rüştü B. Emek, Milli Emlak Servisine Mehmet Karaaslan, Tahsildarlıklara Bahattin Günaydın ve Ali Kaçar atanmışlardır.

Yeni atanan Maliyecilerimize görevlerinde başarılar dileriz. -13 Mart 1972, Sayı: 157

 

Halkımız İlçemize Sümerbank Mağazası Açılmasını İstiyor

İlçemiz halkı bir süredir bizzat gazetemize kadar gelerek veya yazıyla bize yazarak Yalvaç’ta bir Sümerbank Satış Mağazası açılmasını istemektedir.

Mağazanın Yalvaç’ta da açılabilmesi için ilgili makamlara da başvuracaklarını belirten vatandaşlarımız açılacak olan mağazanın büyük faydalar sağlayacağını, bir an evvel harekete geçilmesini istediklerini ifade etmişlerdir. İlgililerin dikkatine sunarız. -13 Mart 1972, Sayı: 157-

 

İlçemize Mühendislik Bürosu Açıldı

Yalvaç’ta yıllardır büyük eksikliği hissedilen bir Yapı Mühendislik Bürosu açılmıştır.

Yalvaç Tarım Kredi Kooperatifi Müdür Halil Durutürk’ün oğlu, ilçemizin yetiştirdiği değerli gençlerimizden İnşaat Yüksek Mühendisi Ertekin Durutürk’ün bürosu halkımız arasında sevinçle karşılanmıştır. Durutürk’e başarılar dileriz. -13 Mart 1972, Sayı: 157-

 

İlçemize Hazine Avukatı Atandı

Bir süredir münhal bulunan Hazine Avukatlığına yeni bir atama yapılmıştır.

Daha önce ilçemiz Ağır Ceza Mahkemesi üyeliğine atanan Hakim Gafur Özkan’ın sayın eşleri İkbal Özkan’ın Yalvaç Hazine Avukatlığına atandığı öğrenilmiştir. Geçtiğimiz hafta göreve başlayan İkbal Özkan’a görevinde başarılar dileriz. -13 Mart 1972, Sayı: 157-

 

4 Köyümüzde Belediye Teşkilatı Kurulması Kesinleşti

1970 Genel Nüfus Sayımı sonuçlarına göre nüfusu ikibini geçen 5 köyümüzden dördünde belediye teşkilatı kurulması kesinleşmiştir.

Yalvaç’a bağlı Tokmacık, Körküler, Kozluçay ve Çetince köylerimizde belediye teşkilatı kurulması kararı geçtiğimiz hafta Resmi Gazete’de yayınlanırken kurulacak belediye teşkilatının hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğu ve önümüzdeki Haziran ayında seçim yapılacağı belirtilmiştir. Seçim Kurulu’nun da seçim hazırlıklarına başladığı bildirilmiştir. -20 Mart 1972, Sayı: 158-

 

Kanalet Fabrikası Kuruluyor

Bir süre önce inşaatı başlayan Yalvaç Barajı’ndan aktarılacak olan suyun kanaletlerinin yapımı için ilçemizde bir kanalet fabrikasının kurulacağı haber alınmıştır.

Isparta DSİ Müdürlüğü’nce küçük çapta kurulacak olan kanalet fabrikasında Sücüllü, Yalvaç ve Yağcılar arazilerinin sulama kanalları ile Senirkent, Uluborlu, Keçiborlu ve Gelendost arazilerinin sulanması işinde kullanılacak olan kanaletlerin imal edileceği ifade edilmiştir. -20 Mart 1972, Sayı: 158-

 

Yalvaç Belediyesi Yarıkkaya Kömürlerini İşletecek

Bu yıl ilçemizde çekilen yakacak sıkıntısını göz önüne alan Yalvaç Belediyesi ilçemiz hudutlarında bulunan Yarıkkaya Köyü Kömür İşletmesini üzerine alacak ve işlettiği ocaktan halkımıza hem zamanında hem de daha ucuza kömür temin edecektir.

Halen eski işletmeci Feyzi Duruman’ın elinde bulunan Yarıkkaya Kömürlerinin işletme hakkının devir işi için sözlü olarak anlaşma zeminin hazırlandığı ve ilk Belediye Meclisi toplantısında alınacak kararla kat’i devir işlemlerinin yapılacağı açıklanmıştır.

Belediyemizin bu kararı halkımız arasında sevinç yaratmıştır. -20 Mart 1972, Sayı: 158-

 

Çobanlar Bekçilerle Kavga Ettiler

Geçtiğimiz hafta koyun otlatma yüzünden kesilen cezalara itiraz etmek için Çiftçi Malları Koruma binasına gelen A.O. K., H. K.. ve A.İ.K. adlı şahıslar orada bulunan ÇMK Birliği üyeleri ve bekçilerine hakaret etmişler ve bekçileri dövmüşlerdir.

Şikayet üzerine yakalanan ve çoban oldukları öğrenilen şahıslar adalete sevkedilmişlerdir. -20 Mart 1972, Sayı: 158-

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.