logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (Nisan-Mayıs 1976)

23 Nisan Bayramı Yağmur Altında Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız gerek yöneticilerin gerekse kutlama komitesinin bir hatası yüzünden yağmur altında kutlanmıştır.

Yöneticilerimizin ve kutlama komitesinin radyo, televizyon ve gazetelerin verdiği haberlere, uyarılara rağmen 23 Nisan bayram kutlamalarını geç saatlerde başlatılması kararı sonucu törenleri sergileyen e öğrencilerimiz ve coşku ile törenleri izlemeye gelen halkımız sağanak yağmurda ıslanmışlar, bir süre sonra da yağmurdan kaçmak zorunda kalmışlardır. İlgililerin umursamaz tavırları halkımız tarafından kınanmıştır.

Yağmura rağmen törenleri izlemeye gelen halkımız, yöneticilerimizin ve kutlama komitesinin hatası sonucu yağmurda ıslanma pahasına ulusal günlere olan saygısını gösterirken yöneticilerimizi hatalarını görmeleri konusunda uyandırmıştır sanırız. -26 Nisan 1976, Sayı: 350-

————–

Bu Kadarı da Fazla

Hükümet Konağı Önünde 2 Dükkanın Kasası Yarıldı

İlçemizde hırsızlık olaylarının ender rastlandığı bugünlerde yöntemi yönünden benzerine rastlanmayan bir hırsızlık olayı yaşanmıştır.

Geçtiğimiz hafta cumartesi akşamı geç saatlerde Hükümet Konağı civarında, polis ve bekçilerimizin gözetimi altında bulunan bölgede, Ali Tatlıcı ve İbrahim Hakkı Dülger’e ait dükkanların içine girildiği ve dükkanlarda bulunan çelik kasaların parçalanmak suretiyle soygun yapıldığı bildirilmiştir. Çelik kasanın parçalanarak gerçekleştiği belirtilen soygunun yöntemine göre ilçemizde eşine pek rastlanmayan bu olay sonucunda dükkan sahiplerinin şikayeti üzerine harekete geçen emniyet teşkilatı henüz bir sonuç alamazken halkımız ilgililerin bu konuda titizlikle eğilmelerini istemektedirler. ­-26 Nisan 1976, Sayı: 350-

——————-

MC Hükümeti Kıyımlara Devam Ediyor

4 Öğretmen Köylere Sürüldü

MC Hükümeti (Milliyetçi Cephe) işbaşına geldiğinden bu yana ilçemiz ve köylerindeki görevli öğretmenler arasındaki kıyımlara devam edilmektedir.

Bir süre önce düzmece bir dilekçe ile işlemedikleri bir suçla suçlanan Yalvaç Alemdar İlkokulu öğretmenlerinden Osman TAN Sütçüler ilçesi Kasımlar Köyü İlkokuluna, Yalvaç Gazipaşa İlkokulu öğretmeni Nuri BİÇER Sütçüler ilçesi Kesme Köyü İlkokuluna, Yalvaç Hisarardı İlkokulu öğretmeni Muzaffer Aydınlı Eğirdir İlçesi Sarıidris İlkokuluna, Eyüplar İlkokulu öğretmeni A. Erol da Sitçüler ilçesi İbişler Köyü İlkokulu öğretmenliğine atanmışlardır.

Öte yandan Gazipaşa İlkokulu Müdürlüğüne taltifen Lütfi Arıkanoğlu getirilirken, Eyüpler İlkokulu Müdürü Mahmut ali Çevikbaş’ta taltifen Hüyüklü İlkokulu Müdürlüğüne atanmıştır. Isparta Halk Eğitim Müdürlüğü Sekreteri iken ilçemiz Halk Eğitimi Kurs öğretmenliğine atanan Sıdıka GÜL Danıştay kararıyle eski görevine iade edilmiştir.

MC Hükümetinin bu yersiz ve usulsüz atamaları ilçemizde şiddetle kınanmaktadır. ­-26 Nisan 1976, Sayı: 350-

—————

Vergiler Açıklandı

Geçen sayılarımızda yayınlamaya başladığımız 1975 yılı gelir vergisini ödeyen mükelleflerimizi yayınlamaya devam ediyoruz:

Ali Yürekli – Nakliyeci: 7.900 TL.

İbrahim Bayram – Elektrikçi: 7.865 TL.

Musa Şallı – Halıcı: 7.690 TL.

Kemal Ulucan – Terzi: 7.550 TL.

Mehmet Demirkılıç – Yağ İmalatı: 7.150 TL.

Mehmet Akgün – Bakkal, Bayi: 6.990 TL.

A.Kadir Kurucu – Yağ İmalatı: 6.710 TL.

Hasan Yamaç – Yün, Yapak: 6.555 TL.

Necati Karahan – Halıcı: 6.535 TL.

Hikmet Kodaloğlu – Nakliyeci: 6.430 TL.

Basri Sönmez – Debbağ: 6.465 TL.

Rıfkı Sevimli – Elektrikçi: 6.153 TL.

Abdullah Çetinkaya – Debbağ: 5.905 TL.

A.Bircan Balcı – Singer Bayii: 5.275 TL.

(devam edecek) ­-26 Nisan 1976, Sayı: 350-

—————-

KENAN YÜKSEL İlçemizden Ayrıldı

Altı yılı aşkın bir süredir ilçemizde Hakimlik yapan ve kısa bir süre önce İskenderun Hakimliğine atanan Kenan Yüksel, törenle ilçemizden uğurlandı.

Halkımızın oldukça yoğun bir kalabalık katılım gösterdiği uğurlama töreninde gözyaşları ile uğurlanan Hakim Kenan Yüksel ilçemizden ayrıldı. Yalvaç’ta kaldığı ve görev yaptığı süre içerisinde iyi çevre edinen Kenan Yüksel’e yeni görevinde başarılar dileriz. ­-26 Nisan 1976, Sayı: 350-

————-

KÖY – KOOP’un Traktörleri Şenlikle Dağıtıldı

Merkezi Ankara’da bulunan Köy – Koop’un Romanya’dan ithal ettiği Universal marka traktörler, Isparta Köy-Koop Bölge Müdürlüğünce geçtiğimiz hafta Ş.Karaağaç’ta düzenlenen törenle Köy-Koop ortaklarına dağıtılmıştır.

İlk kafile ithal traktörlerden ilimize ayrılan 61 adet traktörün kooperatif ortaklarına dağıtımı için düzenlenen törende yapılan konuşmalarda Köy-Koop’un ortakları yararına geliştirdiği projeler ve diğer çalışmaların devam edeceği, bundan sonrası için de 50 adet daha traktörün ortaklar arasında dağıtımı yapılacağı bildirilmiştir. ­-10 Mayıs 1976, Sayı: 351-

————–

Madenli Yolu İçin Ekip Geliyor

Yalvaç – Isparta yolu güzergahı üzerindeki en tehlikeli noktalardan biri olan Eğirler ve Madenli köyleri arasındaki kısmın islahı için ilçemizde imza toplanarak yapılan müracaatın olumlu sonuç verdiği, alınan gayrıresmi olarak haber alınmıştır.

Öğrendiğimize göre karayolları ekipleri adı geçen yol için önümüzdeki günlerde gelip tanzimine başlayacaklardır. Haber ilçemizde sevinçle karşılanmıştır. ­-10 Mayıs 1976, Sayı: 351-

————–

T E Ş E K K Ü R

İskenderun Hukuk Hakimliği görevime başlamak üzere Yalvaç’tan ayrılıyorum. Yalvaç’ta 7 yıla yakın süren çalışmalarımda ilgi ve yakınlıklarını esirgemeyen değerli arkadaşlarıma ve sayın Yalvaç’lılara sonsuz teşekkürlerimi borç bilirim.

Sağlık ve mutluluk dileğimle herkese veda ederim.

Kenan YÜKSEL

Hukuk Hakimi

—————

İlçemizde Müstakil Noterlik Açılacak

Uzun yıllardır Hukuk Mahkemeleri Başkatibi Hüseyin Kaynar tarafından geçici görevle yönetilen Noterlik için Adalet Bakanlığınca müstakil Noterlik açılacağı belirtilmiştir.

Yalvaç Noterliği için Bakanlıkça yapılan ilanla Yalvaç‘a müracaat edenler arasından yapılacak atamayla ilçemizde müstakil bir Noterlik oluşturulacaktır. ­-10 Mayıs 1976, Sayı: 351-

—————–

Elektriklerin Sık Sık Kesilmesi Tepki Yaratıyor

Geçtiğimiz bir hafta, on günlük süre içerisinde elektriklerin sık sık kesilmesi halkımızı bezdirmiş ve TEK’ten şikayet eder hale getirmiştir.

İlçemizde sık sık kesilen ancak Isparta ve yakın ilçelerde kesilmeyene elektriklerden halkımız TEK’i sorumlu tutmakta ve ilçemize üvey evlat muamelesi yapıldığı söylenmektedir. TEK’ten halkımız adına ricamız lütfen elektriklerimizle yakından ilgileniniz. ­-10 Mayıs 1976, Sayı: 351-

—————-

İlçemize Trafik Polisi Verildi

Yapılan dilek ve müracaatlar sonuç vermiş yıllardır ilçemizde eksikliği şiddetle hissedilen Trafik Polisi konusu çözüme kavuşmuştur.

Alınan bilgiye göre geçtiğimiz hafta içinde yapılan atama ile ilçemizde trafik işlerini yönetecek olan Trafik Polisi Memuru bölgeye hizmet verecek, aynı zamanda Gelendost ve Şarkikaraağaç ilçelerimizde de denetimlerde bulunacaktır. -10 Mayıs 1976, Sayı: 351-

————

MUTLU NİŞAN

Kız Meslek Lisesi Öğretmenlerinden

BAKİLE MAMAK ile

Sücüllü Ortaoukulu Müdürü

Sabahattin BUDAK

Nişanlandılar, kutlarız.

-10 Mayıs 1976, Sayı: 351-

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.