logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (Mayıs-Haziran 1976)

Doğumda Dünya Rekoru Kırıldı

Geçtiğimiz hafta içerisinde ilçemiz Devlet Hastanesinde yapılan bir doğum ameliyatı sonucu ilgililerin de belirttiğine göre Dünya rekoru kırılmıştır.

Devlet Hastanemizin Kadın Hastalıklar ve Doğum Mütehassısı Dr. Rıdvan Kabuloğlu’nun yaptığı açıklamaya göre geçtiğimiz hafta kendisine doğum için başvuran aslen Gelendost-Bağıllı’dan Ş.A. adlı genç kadın 16 kilogramlık bir bebek doğurmuştur. Dünyanın hiçbir yerinde eşine rastlanması mümkün olmadığı düşünülen bu garip doğum olayı dünya rekoru olarak nitelenirken bebeğin yaşamadığı doğumdan bir süre sonra öldüğü bildirilmiştir. -24 Mayıs 1976, Sayı: 352-

———–

Yalçın Kalay İlçemizden Ayrıldı

Altı yıla yakın bir süre önce ilçemize Sulh Hakimi olarak atanan ve gerek adliye camiasında gerekse halkımız arasında bıraktığı izlenim ve sevgi ile Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına kadar yükselen değerli hemşehrimiz Yalçın Kalay kısa bir süre önce haberini verdiğimiz gibi Uşak ili Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atanmıştı.

Hakim Kalay Uşak ilindeki görevine başlamak üzere geçtiğimiz hafta kalabalık bir topluluk huzurunda ilçemizden uğurlanmıştır. Sayın Kalay’a yeni görevinde de başarılar dileriz. -24 Mayıs 1976, Sayı: 352-

———–

Çimento Tevzi Satışları Başladı

Son günlerde tüm ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de sıkıntısı önemli derecede hissedilen çimentonun halkımızın ihtiyacı için tevziatına başlanmıştır.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Kaymakamlıkça tevziat ihale edilmiş ve ilçemiz nakliyecilerinden Hasan,  Kahraman, Rakım Tuncer ve Ali Osman Ergül adlı hemşehrilerimiz ihaleyi almışlar ve halkımıza torbası 28.5 TL.’den satışa başlamışlardır. -24 Mayıs 1976, Sayı: 352-

————–

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlandı

Ulu Önder Atatürk’ün Türk Ulusu’nun kurtuluşu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu için Samsun’a ayak basışının 57. Yıldönümü ilçemizde adının dahi anılmadığı törenlerle kutlanmıştır.

Her yıl mutad olduğu şekilde ve klasik olarak kutlanan törenlerde bu yıl değişik olarak Ata’nın adı hiç anılmamış, üstelik Alparslanlar ve Tosuncukların maharetiyle halkımıza zorla izlettirilen bir bayram yapılmıştır.

Türk Ulusunun milli günlerinden olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında Yalvaç gibi bir ilçede politik amaçlar güdülmesi halkımız arasında yadırganmış va haklı şikayetlerine yol açmıştır. -24 Mayıs 1976, Sayı: 352-

—————-

Yeni Hakimlerimiz Göreve Başladılar

Kısa bir süre önce ilçemizde görevliyken başka yerlere atanan Hakimlerimizin yerine atanan Hakim İbrahim Meteoğlu ve Hakim Nail Sezer geçtiğimiz hafta içerisinde ilçemize gelerek görevlerine başlamışlardır.

Sayın Meteoğlu ve Sezer’e ilçemize hoşgeldiniz der, buradaki görevlerinde üstün başarılar dileriz. -24 Mayıs 1976, Sayı: 352-

————–

M.Raif Ulaş Şef Oldu

Uzun yıllardır ilçemiz maliyesinde çeşitli görevler yapmış bulunan hemşehrimiz M.Raif Ulaş ilçemiz Malmüdürlüğü Muhasebe Servisi Şefliğine terfi ettirilmiştir.

Ulaş’ı tebrik eder yeni görevinde başarılar dileriz. -24 Mayıs 1976, Sayı: 352-

——————–

T E Ş E K K Ü R

Eşimin ani rahatsızlığı nedeniyle geç vakitte ani ve derhal müdahale ile hayatını kurtaran değerli Başhekim Op.Dr. Mahir Tan, Dr. Şükrü Oğuz ve Kadın Hastalıkları Mütehassısı Dr. Rıdvan Kabuloğlu’na ve Yalvaç Devlet Hastanesi personeli ile yakın ilgilerini esirgemiyen ve bizleri yalnız bırakmayan tanıdık ve dostlara aleni teşekkürü bir borç bilirim.

Güner BAŞ

Yapı Kredi Bankası Yalvaç Şubesi Muh.

-24 Mayıs 1976, Sayı: 352-

———–

Hayvan ve Tahıl Pazarı Yeri İstimlakine Başlandı

İlçemiz merkez Belediyesi yoğun çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek ilçemizde eksikliği önemli ölçüde duyulan Hayvan Pazarı ve Tahıl Pazarı için harekete geçmiş ve sorunun çözümü için yeni istimlaklere girişmiştir.

Terminal ve garaj yerinden sonra Abacılar Mahallesi ile Debbağhane arasında kalan boşluk üzerinde planda gösterildiği şekilde Hayvan Pazarı ve Tahıl Pazarı olarak gösterilen yerlerin istimlakine başlayan belediyemizin çalışmaları halkımız arasında memnunlukla karşılanmıştır. -7 Haziran 1976, Sayı: 353-

———-

Yalvaç Halkevi Şubesi Faaliyete Geçiyor

Bir süre önce ilçemizde kurulacağını duyurduğumuz Yalvaç Halkevi Şubesinin, Halkevleri Genel Merkezinin geçtiğimiz hafta içerisinde gönderdiği yetki belgesiyle faaliyete geçtiği haber alınmıştır.

Halkevleri Genel Merkezi tarafından gönderilen yetki belgesi ve ilgili evrakları şubenin kurucu üyelerinden Ruşen Özgül, Selahattin Çetinkaya ve Namık Yorga imzası ile Yalvaç Kaymakamlığına teslim edilmiş ve resmen faaliyete geçmiştir.

Yalvaç Halkevi şubesinin ilçemize yararlı hizmetler vermesini dileriz. -7 Haziran 1976, Sayı: 353-

————

Sürülen Öğretmenler Görevlerinden Ayrıldılar

Daha önceki sayılarımızda duyurduğumuz gibi, haksız bir isnada kurban giderek sürülen öğretmenler geçtiğimiz hafta içerisinde atandıkları yeni görev yerlerinde görev almak üzere atanma amirlerini tebellüğ ettirmişlerdir.

Daha öncede belirttiğimiz gibi Eğirdir Sarıidris ‘e atanan Muzaffer Aydınlı, Sütçüler Kesme’ye atanan Nuri Biçer, Sütçüler Kasımlar’a atanan Osman Tan ve Sütçüler İbişler’e atanan Adnan Erol atanma emirlerini tebelleüğ ederek görevlerine başlamak üzere ilçemizden ayrılmışlar fakat bu haksız atama için Danıştay’a da başvurmuşlardır. -7 Haziran 1976, Sayı: 353-

———–

Eyüplar Kooperatif Peynirleri Kapışılıyor

İlçemiz köylerinde köylü ve çiftçiye yönelik olarak kurulan kooperatifler günden güne arttırdıkları üretim ile halkımıza ve ekonomiye katkıda bulunmaktadırlar.

Bu cümleden olarak ilçemize bağlı Eyüplar Köyü Kalkınma Kooperatifi mandırasında üretilen tam yağlı peynirler çevrede büyük rağbet görmekte ve halkımız tarafından kapışılmaktadır. Başarılı bir çalışma veren Eyüplar köyümüzle birlikte kooperatif ve yöneticilerini kutlar, başarılı çalışmalarının devamını dileriz. -7 Haziran 1976, Sayı: 353-

———–

Okullar Kapandı, Kurslar Devam Ediyor

1975-1976 Öğretim yılı tüm yurdumuzda olduğu gibi ilçemizde de geçtiğimiz hafta sona ermiştir.

Kırkbeş ilkokul, sekiz ortaokul ve üç lise olmak üzere ilçemizdeki maarif kurumlarının sona eren öğretim yılında başarısız olan öğrenciler, başarısız olduğu derslerden kurslara katılmak suretiyle öğretim ve eğitime tabi tutulacak ve ders yılı sona erecek. -7 Haziran 1976, Sayı: 353-

————-

Trafik Polisi Göreve Başladı

Uzun yıllardır eksikliği şiddetle hissedilen ve defalarca yapılan müracaatlar sonucu nihayet ilçemizde görevlendirilen trafik polis memuru geçtiğimiz hafta içerisinde ilçemize gelerek göreve başlamıştır.

İlçemize atanan Trafik Polisi ilçemize gelir gelmez hemen göreve başlamış ve çalışmaları halkımız arasında memnunlukla karşılanmıştır.  -7 Haziran 1976, Sayı: 353-

———–

Öğretmenler Sağlık Sandığı Seçimlerini TÖB-DER’li Üyeler Kazandı

İlçemiz okullarında görevli öğretmenlerin kurmuş olduğu Öğretmenler Sağlık Sandığı seçimleri geçtiğimiz hafta içerisinde yapılmış ve kalabalık bir öğretmen toplumunun katıldığı Sağlık Sandığı Yönetim Kurulu üyeliklerini TÖB-DER’li üye öğretmenler ezici bir çoğunlukla almışlardır. -7 Haziran 1976, Sayı: 353-

————

Yeni Nüfus Cüzdanlarının Dağıtımına Başlandı

Uzun bir süredir değiştirileceği bildirilen 1 Haziran’dan itibaren erkeklere mavi, kadınlara sarı renkli olarak hazırlanan Nüfus Hüviyet Cüzdanları ilçemiz Nüfus Başmemurluğunca dağıtılmaya başlanmıştır.

İlçemiz Nüfus Başmemurluğundan aldığımız bilgiye göre ilk gün yüzdoksan vatandaşımız başvurmuş ve cüzdanları yenilenmiştir. -7 Haziran 1976, Sayı: 353-

————-

MUTLU DOĞUM

Eski Belediye Başkanlarımızdan Abdullah Cevdet Türkoğlu’nun oğlu, ilçemizin genç avukatlarından MÜCAHİT TÜRKOĞLU’nun geçtiğimiz hafta içerisinde GÜLÇİN adı verilen kız çocuğu dünyaya gelmiştir.

Genç anne babaya kutlar, küçük yavruya uzun ömürler dileriz.  -7 Haziran 1976, Sayı: 353-

———-

Ö Z Ü R

Gazetemizin basıldığı Matbaa tesislerimizin nakli ve teknik eleman sıkıntısı nedeniyle gazeteniz ÖZYALVAÇ, bir süredir aksayarak elinize geçmekte ve haklı şikayetlere sebep olmaktadır.

Elimizde olmayan nedenlerle Yalvaç’ın sesini alamayışınız haklı olarak sizleri endişeye düşürmektedir. Sizlerden özür diler, bir süre bu şekilde aksamalarla da olsa gazetenizin elinize ulaşacağını belirtiriz.

-7 Haziran 1976, Sayı: 353-

 

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.