logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (Kasım 1972)

OTOBÜS KUNDAKLANMAK İSTENDİ

İlçemizde şehirlerarası sefer yapan otobüslerden birisi geçtiğimiz hafta içerisinde meçhul şahıslarca kundaklanarak yakılmak istenmiştir.

Nakliyeci Rakım Tuncer ile Muammer Arıcan’a ait 45 kişilik MAN marka otobüs, gece geç vakitlerde Çınaraltı mevkiindeki park edildiği yerde etrafına benzin dökülerek yakılmak istenmiştir.

Olay tesadüfen görülmüş otobüs ve ilçemiz muhtemel bir tehlikeden kurtarılmıştır. -6 Kasım 1972, Sayı: 191-

 

İki Genç Avukatımız Büro Açtı

İlçemizin yetiştirdiği değerli genç hukukçularımızdan Avukat Abdullah M. Ural ile İsmail Akyürek ilçemizde avukatlık yapmak için büro açmışlardır.

Halen gazetemizim Mes’ul Müdürlüğünü yapan Avukat Abdullah M. Ural ile İstanbul Üniversitesi mezunu İsmail Akyürek, avukatlık stajlarını bitirmişler ve Hükümet Konağı civarında ayrı ayrı yerlerde büro açarak avukatlığa başlamışlardır.

Genç avukatlar Ural ve Akyürek’e başarılar dileriz. -6 Kasım 1972, Sayı: 191-

 

Yalvaç’a Bir Banka Şubesi Daha Açılacak

Resmi olmayan bilgilere göre ilçemizde bir banka daha önümüzdeki yıl içerisinde şubesini hizmete açacaktır.

Geçtiğimiz aylarda ilçemizde açılacağını bildirdiğimiz Akbank ve Emlak Kredi Bankası şubelerinin açılmaları gecikirken bu defa Yapı Kredi Bankası’nın bir şubesinin ilçemizde açılması için hazırlıklara girişildiği, aynı bankanın Isparta Şubesince konuyla ilgili bir raporun hazırlanarak genel müdürlüğe gönderildiği bildirilmiştir. Buna göre Yapı Kredi Bankası Yalvaç Şubesinin önümüzdeki yıl açılabileceği söylentiler arasındadır. -6 Kasım 1972, Sayı: 191-

 

Yıldırımın Çarptığı Şahıs Öldü

Geçtiğimiz hafta içerisinde havaların aniden bozulması sonucunda yıldırım çarpan ilçemiz Salur Mahallesinden R.K., geçen sayımızda da bildirdiğimiz gibi komaya girmişti.

Aldığımız bilgiye göre yıldırım çarpması sonucu ağır yaralanan ve 5 gün komada kalan R.K. adlı vatandaşımız kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. -6 Kasım 1972, Sayı: 191-

 

Afyon Kaçakçıları Tutuklandı

Komşu ilçe Gelendost’a bağlı Bağıllı Kasabasında bir süredir talip edilmekte olan afyon kaçakçısı baba-oğul iki kişi geçtiğimiz hafta içerisinde yakalanıp tutuklanmışlardır.

Haklarında yapılan bir ihbarı değerlendiren Jandarma Genel Komutanlığından sivil takipçiler, bir süre önce Gelendost’a gelerek kaçakçılarla irtibat kurmuşlar ve nihayet geçtiğimiz hafta içerisinde H.K. ve R.K. adlı baba-oğul iki kişiyi ellerinde 136 gram afyonla yakalamışlardır. Yakalanan kaçakçılar ilçemize getirilmişler ve çıkarıldıkları suçüstü mahkemesince tutuklanmışlardır. -6 Kasım 1972, Sayı: 191-

 

Hastanemize Bir Doktor Verildi

Yalvaç Devlet Hastanesine geçtiğimiz hafta içerisinde bir doktor daha verilmiştir.

Ankara Hacettepe Üniversitesi Dişçilik Okulundan mezun Diş Tabibi Temel Yüksel, buraya atanır atanmaz kısa bir süre içerisinde ilçemize gelmiş ve görevine başlamıştır. Yeni doktorumuz Yüksel’e hoş geldiniz der, buradaki görevinde başarılar dileriz. -6 Kasım 1972, Sayı: 191-

 

Doktor Şükrü Oğuz İlçemizi Ziyaret Etti

Uzun süre Yalvaç Devlet Hastanesi Başhekimliğini yapan ve halkımızın büyük sevgisini kazanan değerli doktorlarımızdan Dr. Şükrü Oğuz, geçtiğimiz hafta ilçemizi ziyaret etmiştir.

Buradan ayrıldıktan ve geçirdiği ameliyattan sonra ilk defa ilçemize gelen Dr. Oğuz’un ilçemize gelişinde halkımız kendisine gösterdiği ilgiden gözlerinin yaşardığını belirtmiştir.

Dr. Oğuz aynı gün memleketi olan Uluborlu ilçesine gitmek üzere Yalvaç’tan ayrılmıştır.  -20 Kasım 1972, Sayı: 192-

 

ULUBORLU GAZETESİ Çıktı

Komşu ilçelerimizden Uluborlu’da  “Uluborlu Kalkındırma Derneği” tarafından hazırlanan ULUBORLU GAZETESİ, 15 Kasım 1972 günlü ilk sayısıyla yayın hayatına başlamıştır.

Özyalvaç Matbaası tesislerinde dizilip basılan Uluborlu Gazetesine yayın hayatında başarılar ve uzun ömürler dileriz. -20 Kasım 1972, Sayı: 192-

 

ÖZYALVAÇ Artık AVUSTRALYA’da…

Gazetemiz Özyalvaç, dünyanın beşinci kıtası olan Okyanusya’nın merkezi ve en büyük ülkesi olan Avustralya’ya da adımını atmıştır.

İlçemizin yetiştirdiği değerli gençlerden Türkiye’nin Avustralya Sydney Konsolosluğunda görevli hemşehrimiz Yavuz Aktaş adına Avustralya’ya gönderilen Özyalvaç diğer dört kıtadan sonra beşinci kıtaya da ulaşmış bulunmaktadır. Öte yandan hemşehrimiz Aktaş’ın kendi kaleminden Avustralya ile ilgili izlenimleri de Özyalvaç okurlarına sunulacaktır. -20 Kasım 1972, Sayı: 192-

 

Özgüney’de Bir Ev Yandı

Geçtiğimiz Pazartesi günü ilçemize bağlı Özgüney köyünde çıkan yangında bir ev tamamen yanmış iki evde kısmen yanarak büyük tehlike atlatmıştır.

Alınan bilgiye göre yanan evle birlikte 2 inek, 10 koyun, 2 merkep ve evin içinde 10 bin lira para yanmıştır. Ş.K. adlı vatandaşa ait evde ve civarda 150 bin lira civarında zarar meydana geldiği söylenmektedir. -20 Kasım 1972, Sayı: 192-

 

ATAMA

Bir süre önce Bucak’a atanan Faruk Metin’den boşalan Yalvaç T.C.  Ziraat Bankası Şube şefliğine komşu ilçe Atabey’den Yüksel Baytekin atanmıştır.

Yeni atanan Baytekin’e yeni görevinde başarılar dileriz. -20 Kasım 1972, Sayı: 192-

 

FISILTIDAN                                             Ruşen ÖZGÜL

B İ R L İ K

Birlikten dirlik ve kuvvet doğar, mealinde bugüne kadar pek çok sözler söylenmiştir ve örnekleri çok güzel bir şekilde gösterilmiştir bizlere.

İlçemiz Yalvaç da bugüne kadar gerçekte güzel örnekler verilmiş bir bölgedir. Birlikle neler yapılmamıştır güzelim Yalvaç’ımıza?.. Hastanesinden tutun da lisesine kadar, yolundan tutun, elektriğine kadar birçok halk hizmetinde birliğinin imzası bulunan halkımızı bir defa daha birlik ve beraberliğe davet ediyoruz.

Değişen hayat şartları ve kendi adına iş yapıp ailesinin iaşe ve ibatesini teminle yükümlü iş adamlarımız yani bağımsız esnaf ve sanatkarlarımız, iş hayatlarının daha düzenli bir hale gelmesi ve işinden daha fazla gelir temin etmesi bakımından bir birlik kurmaya muhtaçtırlar. Aynı zamanda adı geçen esnaf ve sanatkarımızı ilgilendiren ve son zamanlarda yürürlüğe giren Bağ-Kur’la önemli rabıtalar sağlayacak olan birlik veya bir dernek kurmak mecburiyeti hasıl olmuştur. (Devam edecek) -20 Kasım 1972, Sayı: 192-

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.