logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (Haziran 1976)

Mahallî Seçimler Yapıldı

Geçtiğimiz hafta içerisinde ilçemizde açık bulunan mahalle ve köy muhtarlıkları için ara seçimleri yapılmıştır.

Açıklandığına göre A. Kaşıkara köyünde H. Hüseyin Muslu, Hüyüklü – Eski Geçit mahallesinde Tahir Kelek, Görgü Orta mahallesinde Hüseyin Postal ve Hisarardı köyünde Mehmet Akay muhtarlık seçimlerini kazanmışlardır.(14 Haziran 1976, Sayı: 354)

————

Bir Muhtarlığa İtiraz Edildi

Geçtiğimiz 6 Haziran Pazar günü yapılan ara seçimlerinde muhtarlığı kazanan Hisarardı köyü muhtarı Mehmet Akay’ın okuma yazması olmadığı gerekçesiyle itiraz edilmiş fakat Mehmet A. ani hasta olduğunu beyanla rapor alarak ilçemizden ayrılmıştır. İtiraz kesin sonuca bağlanmamış ve sonuç ilçemizde merakla takip edilmektedir.(14 Haziran 1976, Sayı: 354)

—————

Devlet Hastanemiz 100 Yataklı Oldu

Uzun yıllardır, halkımızın desteğiyle yapılan Devlet Hastanemizin 100 yataklı olması için sürdürülen çalışmalar nihayet başarıya ulaşmış, sonuç geçtiğimiz hafta ilçemiz Devlet Hastanesi’ne ulaşmıştır. İlçemizin en önemli sağlık kurumu olan hastanemizin 100 yataklı oluşu halkımız arasında sevinç yaratmış ve hastanemizin 100 yataklı oluşunda emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerini belirtmişlerdir.

(14 Haziran 1976, Sayı: 354)

—————

Vergi Nisbetlerinin Azlığı Kınandı

İlçemizde vergi mükellefi olan esnaf ve tüccarın 1975 yılı için bildirdiği gelir vergisi beyannamesinde belirttiği vergi nisbetlerinin çok düşük oluşu ilçemizde kınanmıştır. Maliyece açıklanan ve kesin olmayan sonuçlara göre 500 civarında gerçek usulde, 700 civarında götürü usulde vergiye tabii mükellefin ödemiş olduğu iki milyon civarındaki verginin çok düşük olduğu, gerçek anlamda vergi ödendiğinde Yalvaç’ın daha adaletli vergi vermiş olacağı belirtilmiştir. (14 Haziran 1976, Sayı: 354)

————

Gazetemizin Yeni Bir Hizmeti Daha

Yalvaç’a hizmeti amaç edinen gazetemiz bu kez ilçemiz halkına yeni bir hizmet daha sunmak için harekete geçmiştir.

Sadece küçük bir ilan ücreti karşılığı menkul ve gayrimenkul satışlarında yardımcı olacaktır. Halkımızın satmak istediği elinde mevcut menkul mallarını ve ev, arsa, dükkan, arazi gibi gayrimenkul mallarının satışında yardımcı olacaktır. Mülk alım – satımlarında ve kiraya verme ve kiraya tutmalarda sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Geniş bilgiyi önümüzdeki sayılarda ve Belediye sesli yayın bürosunda açıklayacağız.(14 Haziran 1976, Sayı: 354)

————-

Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısını Yaptı

İlçemiz merkez belediye meclisi aylık Haziran toplantısını geçtiğimiz Salı ve Cumartesi günü yapmıştır. Üyelerin çoğunluğunun katıldığı toplantıda gündem gereğince bazı imar planı tadil teklifleri ve önemli memleket konuları ele alınmış, bu arada organlara üyeler seçilmiştir. Yapılan seçimlerde Belediye başkan vekilliğine Faruk Nafiz Bal, Encümen Üyeliklerine ise Niyazi Yüncü ile Nazım Duru seçilmişlerdir.(14 Haziran 1976, Sayı: 354)

————-

Trafik Polisinin Kontrolleri Halkımızca İyi Karşılanıyor

Kısa bir süre önce ilçemize atanan Trafik Polisi Ömer Tunçkılınç’ın ilçemizdeki sıkı trafik kontrolleri halkımız tarafından memnuniyetle karşılanmakta ve kendisine teşekkürlerini gazetemiz aracılığıyla iletilmesi istenmektedir. Değerli trafik polisimiz Tunçkılınç’a yeniden görevinde başarılar diler, Yalvaç halkı olarak kendisine yardımcı olacağımızı hatırlatmak isteriz.(14 Haziran 1976, Sayı: 354)

——————-

CHP İlçe Kadın Kolları Toplandı

Bir süre önce ilçemizde kurulup faaliyete geçen CHP İlçe Kadınlar Kolu Genel Kurul toplantısı dün yani Pazar günü yapılmıştır.

Isparta Teşkilatı’ndan da delegelerin katıldığı toplantıda önemli ülke sorunları görüşülmüş bu arada seçimlere geçilmiştir. Hatice Akyürek’in ilçe kadınlar kolu başkanlığına seçildiği toplantıda kadınların parti çalışmalarında beylerinin yanında olacağı da belirtilmiştir.(14 Haziran 1976, Sayı: 354)

——————

Sücüllü Ortaokuluna Öğretmen Atandı

İlçemize bağlı Sücüllü Kasabası Ortaokulu Fen Bilgisi öğretmenliğine geçtiğimiz hafta içerisinde bir atanma yapılmıştır. Ali Dayıoğlu’nun atandığı Sücüllü Ortaokulu Fen Bilgisi öğretmenliği kadrosu böylece dolmuş bulunmaktadır. Dayıoğlu’na yeni görevinde başarılar dileriz. (14 Haziran 1976, Sayı: 354)

———————-

Kız Meslek Lisesinin Giysi Geçidi Büyük İlgi Topladı

Her yıl başarılı eserler veren ilçemiz Kız Meslek Lisesi’nin bu yılki giysi geçidi her yılkinden fazla ilgi toplanmıştır.

Geçtiğimiz Cuma akşamı Kapalı Spor salonunda düzenlenen giysi geçidinde Kız Meslek Lisesi’nin öğrencilerinin amatörce manken olarak sunduğu giysi geçidinde 150 civarında giysi sunulmuş ve en çok ilgiyi Yalvaç Gülü, Hıdırlık’a Giderken, Gelendost’tan Geliyorum, Hıdırellez, Çıtırık, Nokta Noktam, Çatal Karam, Kadifeden Kesesi, Kaynanalar & İki Elti, Gelin Görümce adı verilen kıyafetleri toplamıştır.

Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin bu büyük başarısında katkısı olan başta okul müdürü Ayhan Elverici olmak üzere öğretmen ve öğrencileri olmak üzere kutlar, ilçemiz için daha üstün başarılı çalışmalar vermelerini dileriz.(21 Haziran 1976, Sayı: 355)

————-

Senirkent’teki Yürüyüşe İlçemiz de Katıldı

Geçtiğimiz hafta Senirkent ilçemizde düzenlenen Yalvaç – Senirkent yolu yapımı yürüyüşüne ilçemizden de bazı şoförler ve taşıt sahipleri katılmışlardır.

Senirkent’te düzenlenen protesto yürüyüşü ilçemizde duyurulmuş ve ilçemizden büyük bir konvoy ilçemizde gösteri yaptıktan sonra Senirkent’e geçmişlerdir. Gazetemiz Yalvaç – Senirkent yolu için ilgililerin dikkatini çeker bu sorunumuza bir an evvel el atılmasını diler.(21 Haziran 1976, Sayı: 355)

————-

Şoförler Derneği 2 Kazazedeye Yardım Ediyor

Başarılı çalışmalar veren ilçemiz Şoförler ve Nakliyeciler Derneği açtığı bir kampanya ile geçirdikleri kazalarda yaralanan 2 şoföre maddi yardımda bulunmak için harekete geçmiştir.

Bir süre önce bir kazada yaralanan H. I.’ya ve yine bir süre önce taksisi ile kaza yapıp ağır yaralanan H. T. adlı şoföre parasal yardımda bulunacağı bildirilmiş ve bu karar memnunlukla karşılanmıştır.(28 Haziran 1976, Sayı: 356)

—————–

CHP Milletvekilleri İlimizi Dolaştılar

Çeşitli ülke sorunlarını dile getirmek ve mahalli sorunları incelemek üzere ilimiz ve çevresinde görevlendirilen CHP milletvekilleri geçtiğimiz hafta içinde ilimizi dolaşmışlardır.

Trabzon Milletvekili ve Eski Orman Bakanı CHP Isparta Bölgesi Parti Müfettişi Ahmet Şener, Malatya Milletvekili Hüseyin Deniz, Burdur Milletvekili Osman Aykul ve Afyon Milletvekili Süleyman Mutlu’dan kurulu CHP’li parlamenterlerin oluşturduğu heyet Yalvaç’a da gelmişler ve Kumdanlı kasabası ile ilçemizde yaptıkları konuşmalarda ülke sorunları üzerinde durmuşlardır, vatandaşlarımızın sıkıntılarını not almışlardır.(28 Haziran 1976, Sayı: 356)

———————-

Polis Ö. Samancı’nın Ölümü Üzüntü Yarattı

Aslen Denizlili olup uzun yıllar önce ilçemizde görev yapan, ilçemizde görev yaparken burada evlenen polis memuru Ömer Samancı şimdiki görevli olduğu İzmir’de evinde gece yarısı silahlı bir baskına uğramış ve meçhul kişi veya kişilerce tabancayla vurularak öldürülmüştür. Eşi de meçhul şahsın tabancasından çıkan kurşunla ağır yaralandığı haber alınmıştır.

Üzüntüyle alınan haberle ilçemiz ve çevresi büyük bir yasa boğulmuştur.(28 Haziran 1976, Sayı: 356)

——————

Solcu Öğrenciler Sınıfta Bırakıldılar

Çevreden edindiğimiz bazı intiba ve bilgilere göre 1975 – 1976 öğrenim yılı sonunda yapılan sınavlarda solcu oldukları bilinen şüphelenen veya yakınlarının solcu ya da CHP li olduğu bilinen öğrenciler kasıtlı olarak başarısız kabul edilmişlerdir ve bütünlemeye bırakılmışlardır.

Aldığımız gayrı resmi bilgilere göre Haziran sınavlarında başarısız olan öğrencilerden oran itibariyle çoğunluğunun solcu ya da sol çevrelerle uzak yakın ilişkileri olanlarından olduğu ve burada da öğrencilere zorla bir partinin fikrinin kabul ettirme çabalarının bulunduğu sezilmektir.

Öğrenci velileri ve ilgilileri bu konuda uyanır durumun tahkik ve tetkikini dileriz.

(28 Haziran 1976, Sayı: 356)

——————-

CHP Kadınlar Kolu Toplantısı Yapıldı

Bir süre önce ilçemizde yapılan CHP İlçe Kadınlar kolu toplantısından sonra Isparta ilimizde de CHP Kadınlar Kolu genel kurul toplantısı yapılmıştır.

CHP Kadınlar Kolu yönetim kurulu üyeleri ve çevre il ve ilçeler kadın kolları da katılmışlar ve çeşitli ülke sorunlarının görüşülmesinden sonra il yönetim kurulu seçimleri yapılmıştır.(28 Haziran 1976, Sayı: 356)

——————-

2 Polis Memuru Yer Değiştirdi

İlçemizde uzun süredir görev yapan ve halkımız tarafından Amca diye bilinen polis memuru Bahattin Yalçın geçtiğimiz hafta içerisinde komşu ilçe Ş. Karaağaç’a atanmıştır.

İlçemizde efendiliğiyle tanınan ve sevilen Polis memuru Bahattin Yalçın’dan boşalan yere yine Ş. Karaağaç’tan polis memuru Halit Pekmezci atanmıştır. Her iki polis memurumuza yeni görevlerinde başarılar dileriz.

(28 Haziran 1976, Sayı: 356)

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.