logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (Eylül-Ekim 1975)

NÜFUS SAYIMI YAPILDI

İlçemiz Merkez Nüfusu 18.703

Tüm yurdumuzda olduğu gibi ilçemizde de 26 Ekim Pazar günü nüfus sayımı yapıldı. 128 görevli memurun görev aldığı nüfus sayımı sakin bir şekilde tamamlandı.

Aldığımız kesin olmayan bilgilere göre Yalvaç ilçe merkezimizin nüfusu 18.703 olarak belirlenmiştir. Yalvaç’a bağlı 2 bucak, 6 kasaba ve 30 köyümüzün toplam nüfusu 48.219 olarak tesbit edilmiştir.

Buna göre ilçemiz Yalvaç’ın genel nüfusunun toplam 66.922 olarak tesbit edildiği bildirilmiştir. -27 Ekim 1975, Sayı: 333-

——————–

BAŞBAKAN SÜLEYMAN DEMİREL İlçemize Geldi

Başbakan ve Adalet Partisi Genel Başkanı, değerli hemşehrimiz Sayın Süleyman Demirel, geçtiğimiz Cuma günü çıktığı Isparta gezisi sırasında ilçemize de uğramıştır.

Beraberinde kalabalık bir heyetle Senirkent yoluyla ilçemize gelen Başbakan Süleyman Demirel, Hükümet Konağı önünde halkımıza hitap etmiş, şiddetli yağmur yağışına rağmen kendisini yüzlerce Yalvaç’lı hemşehrimiz ilgi ile dinlemiştir. Bu sırada Paris Büyükelçisi İsmail Erez’in menfur bir şekilde şehit edildiği haberini alan Başbakan Demirel, konuşmasını ve gezisini yarıda keserek Ankara’ya gitmek üzere hemen ilçemizden ayrılmıştır. -27 Ekim 1975, Sayı: 333-

———————-

SULTANDAĞI – YALVAÇ Yolu Kumlanacak

İlçemize atandığı günden beri özverili ve başarılı çalışmalar yapan Kaymakam Vekili Ruhi Kulan’ın şahsi gayretleri ile açılmaya başlanan Yalvaç – Sultandağı yolunun kaba inşaatının sona erdiği ve kısa zamanda kumlanmasına başlanacağı haber alınmıştır.

Konya-Afyon asfaltına 28 km olarak açılan Sultandağı yolunun kumlanması konusunda Isparta ve Afyon DSİ Müdürlüklerinin yardımda bulunacaklarını vadettikleri belirtilmiştir. -27 Ekim 1975, Sayı: 333-

———————–

İlçemize Kaymakam Atandı

Bir süre önce eski Kaymakam İbrahim Güner’in başka yere atanmasıyle boşalan ve o süreden beri Kaymakam Vekili Ruhi Kulan tarafından yürütülen Yalvaç Kaymakamlığı görevine geçtiğimiz hafta içerisinde atama yapılmıştır.

Aldığımız bilgiye göre ilçemiz Kaymakamlığına Mardin ili Silopi ilçesi Kaymakamı Teoman Ünüsan atanmıştır. Yeni Kaymakam Ünüsan’ın 1 Kasım tarihi itibariyle görevine başlayacağı haber alınmıştır. Ünüsan’a buradaki görevinde başarılar dileriz. -27 Ekim 1975, Sayı: 333-

————————

Hükümet Tabibi Dr. Ölmez Görevine Başlıyor

İlçemiz Hükümet Tabibi olarak başarıyla görevini sürdürürken bir süre önce vatani görevini yapmak üzere izinli olarak ilçemizden ayrılan Dr. Muammer Ölmez terhis olarak ilçemize dönmüştür.

Kısa süreli Yedek Subay olarak vatani görevini Ankara’da yapan Dr. Ölmez’in 23 Ekim tarihinde terhis olduğu ve 1 Kasım tarihinden itibaren görevine başlayacağı haber alınmıştır.

Dr. Ölmez’e hoşgeldiniz der görevinde başarılar dileriz. -27 Ekim 1975, Sayı: 333-

—————-

Bankalar İlçemizde Faaliyetlerini Arttırıyor

*Yapı ve Kredi Bugün Açılıyor

*Sümerbank Satış Mağazası 3 Kasım’da Açılacak

Bankacılık yönünden son zamanlarda hareketli günler yaşayan ilçemizde son aldığımız haberlere göre yeni banka şubeleri açılırken, başka bankaların da şubelerinin açılacağı öğrenilmiştir.

Bugün açılışı yapılan Yapı ve Kredi Bankasından sonra yakın bir zamanda Akbank’ın da Çınaraltı Bulvarında kiraladığı hizmet binasında hazırlıkların tamamlanmasından sonra şubesini açacağı belirtilmiştir.

Aldığımız bilgilere göre ilçemizde şubelerini açmak üzere T. Garanti Bankası ile Türk Ticaret Bankası’nın da harekete geçtikleri ve bununla ilgili hazırlıklara giriştikleri bildirilmiştir.

Öte yandan Sümerbank Satış Mağazasının açılması için tüm hazırlıklar sona ermiş ve mağazanın 3 Kasım tarihinde açılacağı duyurulmuştur. -27 Ekim 1975, Sayı: 333-

—————-

Trafik Kazasında 12 Yaşındaki Kız Öldü

İlçemize bağlı Özbayat Köyünde meydana gelen geçi bir trafik kazası sonucu 12 yaşındaki bir kız çocuğu ölmüştür.

Şoför A.A: yönetimindeki 22….. plaka no.lu minibüs, Özbayat Köyü içerisinde seyretmekte iken Ç.S. adlı kız çocuğuna çarpmış ve ölümüne sebep olmuştur. -27 Ekim 1975, Sayı: 333-

—————

FISILTIDAN

BAŞARILAR

SAYIN KAYMAKAMIMIZ

Üç yıllık uyku devresinden sonra gelen tatlı bir fırtına sonucu uykumuzun müsebbibinin başka yere atanmasıyla kurtulduğumuzu daha önce belirtmiştik.

Kısacası Yalvaç’ta bulunduğu sürece, üç yıl boyunca taş üstüne taş koymayan bir mülki amirimiz olduğunu ve onun atanmasıyla yerine genç, dinç, enerjik bir amirin atandığı ve umutlarımızın ışığının yandığını da buna eklemiştik.

İlçemize geçici olarak atanmış olsa da hemen gelir gelmez, ayağının tozuyla çalışmalara girişen Ruhi Kulan için iyi niyet, düşünce ve dileklerimizi yine bu satırlarda belirtmiş ve kendisine yardımcı olacağımızı vadetmiştik.

Sayın Ruhi Kulan umutlarımızı boşa çıkarmamıştır, dersek gerçeği ifade etmeye çalıştığımız ortaya çıkar.

Bir kerre gelir gelmez keşmekeş içinde olan resmi dairelerimize bir çeki düzen vermeye çalışmıştır. Resmi daireler ile vatandaşlarımız arasındaki münasebetlerin düzenli bir hale gelmesi için uğramıştır.

Diğer taraftan ilçede yapılacak bazı yatırımların düzenli ve yararlı olması için yepyeni bir teşekkül kurmaya çalışmış ve başarmıştır. Yalvaç Belediyeler Birliği adı altında kurulan birliğe ilçemiz merkez, köy ve kasaba belediyelerinin tümünün iştirakını sağlamıştır.

Belediyeler Birliğince Yalvaç’ta bir turistik otel yapılması, Hoyran Gölü kıyılarının turistik ve mesirelik yönden düzenlenmesi, bir soğuk hava deposu yapılması projelerini ele almıştır.

Yine Ruhi Kulan, kendisinin başkanlığında kurduğu bir komite kanalıyla, Doğu Anadolu’da meydana gelen deprem felaketzedelerine ilçemizden ikiyüzbin lira civarında maddi yardım sağlamıştır.

Sayın Kulan bu defa alkışla karşıladığımız başarılı bir çalışmaya daha girişmiş ve sonuç almak üzeredir. Yıllardır beşikteki çocuktan aksakallısına kadar şarkısını duyduğumuz Yalvaç-Çay yolunu yeniden ele alan Kulan olumlu sonuca varan bu çalışmasında hiçbir görevliye nasip olmayan bir mutluluğa erişmiştir.

Şimdiye kadar izlenen Çay yolu politikasını değişik şekil ve biçimde ele alarak ve şahsi gayretle Sücüllü-Elbengi (Bağlarbaşı) Köstük (çamharman) istikametinden Afyon ili Sultandağı (İshaklı) ilçesi yöresinden 26 km ile Konya-Afyon Nato yoluna eriştirmek amacıyla yürümüş ve başarısının son adımına gelmiştir. Kendi imkanlarıyla yarattığı bu çalışma sonucu artık bitmeyen şarkımız olan Yalvaç-Çay yolu şarkısı önümüzdeki günlerde son nağmeler ile can verecektir.

Kısacası Sayın Ruhi Kulan’ın şahsi çalışma ve başarısıyla Yalvaç önemli bir sorununa parmak basmış ve kesin olarak halletmiştir.

İlk günlerinde kendisinden beklediğimiz umutlarımızı boşa çıkarmayan ve bir Yalvaçlıdan daha çok çalışarak Şeker Bayramını dai Yalvaç-Sultandağı yolunun açılması için feda eden sayın Kulan’a tüm Yalvaçlılar adına içten teşekkürlerimizi belirtirken ilk adımlarında başarılar kazandığı mülki amirliğinde böylesi daha üstün başarılar eklemesini dileriz. -29 Eylül 1975, Sayı: 331-

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.