logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (Eylül-Ekim 1972)

Dr. Şükrü Oğuz İlçemizden Ayrıldı

Üç yıla yakın bir süreden beri ilçemizde bulunan Devlet Hastanesi Baştabibi Şükrü Oğuz, geçtiğimiz hafta emekliye ayrıldı ve ilçemizden ayrıldı. Dr. Oğuz’u halkımızdan büyük bir kalabalık topluluk gözyaşlarıyla Ankara’ya gitmek üzere ilçemizden uğurladı.

İlçemize geldiği günden beri efendiliği, dürüstlüğü ve mesleğinde gösterdiği büyük başarı ile halkımız arasında haklı bir sevgi ve saygı kazanan Dr. Şükrü Oğuz, komşu ilçe Uluborlu’dan olup, mesleğe Askeri Tabip olarak başlamış, Binbaşılığa kadar yükseldikten sonra ayrılmış, serbest çalışmaya başlamıştır.

1970 yılında ilçemiz Devlet Hastanesine Baştabip olarak atanan Dr. Şükrü Oğuz, uzun yıllardır çektiğimiz doktor sıkıntısını gidermiştir. İlçemizde kısa zamanda kendisini sevdiren, saydıran Dr. Oğuz senelerin verdiği tecrübesiyle halkımıza gösterdiği yakın ilgiyle pek çok vatandaşımızın şifa bulması için gayret göstermiş ve bu sebeplerle ilçemizden ayrılması halkımız arasında büyük üzüntü yaratmıştır.

Ayrılışıyle bizleri derin üzüntüye sevkeden Dr. Şükrü Oğuz’u gözyaşları arasında uğurlarken kendisine bundan sonraki hayatında sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz. -18 Eylül 1972, Sayı: 184-

 

AP İlçe Kongreleri Yapılıyor

Yalvaç İlçe Kongresi 2 Ekim’de

Adalet Partisi il yöneticilerinin yaptığı açıklamaya göre Isparta ili ve ilçelerinin bu yıl ki parti kongreleri 21 Eylül 1972 tarihinde Uluborlu’da yapılacak kongre ile başlayacaktır.

AP İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 21.9.1972 Uluborlu, 22.9.1972 Gelendost, 23.9.1972 Senirkent, 24.9.1972 Keçiborlu, 25.9.1972 Atabey, 26.9.1972 Isparta Merkez İlçe, 27.9.1972 Ş.Karaağaç, 28.9.1972 Eğirdir, 29.9.1972 Sütçüler ilçe kongreleri yapılırken Yalvaç ilçe kongresi 2 Ekim 1972 tarihinde yapılacaktır.

Kongrelere ilimiz milletvekilleri Av. Yusuf Uysal ile Dr. A.İhsan Balım katılacaklardır. Isparta il kongresine milletvekillerinin yanı sıra AP Genel Başkanı Süleyman Demirel’in de katılacağı bildirilmiştir.  -18 Eylül 1972, Sayı: 184-

 

HİSARARDI’da YANGIN: 3 EV YANDI

Tahminen Zarar Yarım Milyonun Üzerinde

Geçtiğimiz pazartesiyi salıya bağlayan gece ilçemize bağlı Hisarardı köyünde çıkan yangın sonucunda üç ev tamamen, bir ev de kısmen yanmıştır.

Bir evin bahçesinden çıkan yangında Bahri Öcal, Mustafa Karakoyun ve Yusuf Ceylan’a ait evler hiçbir eşyası kurtarılamadan tamamen, Süleyman Şenol’a ait ev de kısmen yanmıştır. Bu arada Bahri Öcal’a ait evde bulunan 3 adet mandofon ineği de evle birlikte yanmış ve kurtarılamamıştır.

İlgililerin alınan bilgiye göre yangında maddi zararın yarım milyon lira civarında olduğu belirtilmiştir.    -25 Eylül 1972, Sayı: 185-

 

ATAMALAR

Ziraat Bankası Yalvaç şubesinde görevli memur Faruk Metin, Bucak ilçesi Ziraat Bankası şubesine atanırken, Yalvaç Adliyesinde görevli mübaşir Yakup Söğütçepınar, Şuhut ilçesi Nüfus Memurluğu katipliğine atanmıştır.

İlçemiz Halk Bankasında görevli İrfan Safyürek ise Konya Ereğli Halk Bankası şubesine atanmıştır. Yeni görev yerlerinde başarılar dileriz. -25 Eylül 1972, Sayı: 185-

 

TEŞEKKÜR

18/9/1972 Pazartesi günü gecesi meydana gelen yangında bizleri yalnız bırakmayan ve gayretlerinin esirgemiyen başta Sayın Yalvaç Kaymakamı İbrahim Güner’e, Yalvaç Belediye Başkanı O.Mesut Berkün’e, Jandarma Komutanı Emin Ökem’e, Yalvaç İtfaiye ekibine, Ş.Karaağaç, Eğirdir, Isparta ve Akşehir itfaiyelerine aleni teşekkürü borç bilir, köyümüz halkı adına acımızı paylaşanlara minnet ve şükranlarımızı sunarız.

Hisarardı Köyü adına Muhtar

Şefik Yalvaç                                                                                                                -25 Eylül 1972, Sayı: 185-

 

Muhtelif Büyüklükte 359 Altın Bulundu

(Eğridir GS)- Eğirdir Belediye İşhanının yanına yaptırılacak binanın hafriyatı sırasında alınıp sahil yoluna dökülen toprakların içerisinden 359 adet altın bulunarak Eğirdir Mal Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

Birinci sahil yolu tretuarının bitimine dökülen topraktan abdest almak için göle inmek isteyen Hasan Özdemir adlı şahıs toprakların arasında bir bardak görmüştür. Bardağı incelemek için yerden alan Hasan Özdemir bardağın altınla dolu olduğunu görmüştür.

Özdemir, durumdan ilgilileri haberdar etmiş ve bardaktan çıkan çeşitli ebatlarda 359 adet baş altını Mal Müdürlüğüne teslim etmiştir. -2 Ekim 1972, Sayı: 186-

 

Atatürk Lisesi’ne Öğretmen Atandı

Bir süre önce ilçemiz Atatürk Lisesinden başka yerlere atanan öğretmenlerin yerine geçtiğimiz hafta sadece bir öğretmen ataması yapılmıştır.

Derslerin çoğunun boş geçtiği Lisemize atanan İYÖ mezunu Hidayet Aydın, Matematik ve Astronomi derslerini dolduracaktır.

Aydın’a yeni görevinde başarılar dileriz. -2 Ekim 1972, Sayı: 186-

 

Tek Ders Sınavları Yapılıyor

Ortaöğretimde Eylül ayında yapılan bütünleme sınavlarında tek dersten başarılı olamıyan öğrenciler önümüzdeki 7 Ekim Cumartesi günü yapılacak tek ders sınavına katılacaklardır.

İlgililerden aldığımı bilgiye göre tek ders sınavına ilçemizde ortaokul ve liselerden yüz civarında öğrenci katılacaktır. -2 Ekim 1972, Sayı: 186-

 

Ş.Karaağaç’ta Köy Kalkınma Kooperatifleri Bölge Toplantısı Yapıldı

Geçtiğimiz Pazar günü Isparta Bölgesi Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifleri Bölge Başkanlığı’nca tertiplenen kooperatifler toplantısı büyük bir çoğunluğun iştiraki ile komşu ilçe Ş.Karaağaç’ta yapılmıştır.

İlçemizden 7 köy kooperatifi ilgilisinin katıldığı toplantıya merkezi Ankara’da bulunan KÖY-KOOP (Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifleri Merkez Birliği) Genel Başkanı Ahmet Altın, Genel Müdür değerli hemşehrimiz Gürmen Kökten, Isparta İli Koordine Kurulu, İl Müdürü Mustafa Çolakoğlu ve diğer misafirler ile otuzu aşkın köy kooperatifi ilgilisi hazır bulunmuşlardır.

Toplantıdan önce Ş.Karaağaç ilçesi Salır Köyü kooperatifinin kurduğu modern mandıranın açılışı yapılmış ve bilahare Kütüphane salonunda açılan toplantıda konuşmacılar, kooperatifler hakkında fikirler beyan etmişlerdir.  -2 Ekim 1972, Sayı: 186-

 

Uluborlu Lisesi Açıldı

Geçtiğimiz hafta komşu ilçelerimizden Uluborlu’da Lise açılarak 1972-1973 öğrenim yılından itibaren faaliyete başlamıştır.

Cumartesi günü törenle açılan Uluborlu Lisesi ile birlikte Isparta ili hudutları içerisindeki lise sayısı yediye yükselmiştir. Yeni açılan lisenin Uluborlu’ya hayırlı olmasını dileriz. -9 Ekim 1972, Sayı: 187-

 

Akif Türkoğlu K.S.E.’ye Atandı

İlçemizin yetiştirdiği genç öğretmenlerimizden Akif Türkoğlu, ilçemizde bu yıl öğrenime açılan Kız Sanat Enstitüsüne öğretmen olarak atanmıştır.

Akif Türkoğlu’na yeni görevinde başarıalr dileriz. -9 Ekim 1972, Sayı: 187-

 

Mehmet Gül Fransa’ya Gidiyor

İlçemizin yetiştirdiği değerli gençlerimizden, Isparta Eğitim Enstitüsü Fransızca Öğretmeni Mehmet Gül, mesleği ile ilgili konularda ihtisas ve tetkikler yapmak üzere devlet tarafından Fransa’ya gönderilecektir.

Fransa’da bir yıl süreyle kalacağı belirtilen Hemşehrimiz Gül önümüzdeki günlerde yurdumuzdan ayrılacaktır. -25 Eylül 1972, Sayı: 185-

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.