logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (Eylül 1971)

İLKOKULLAR BUGÜN AÇILIYOR

İlimiz ve dolayısıyle ilçemiz ilkokulları 1971-1972 öğretim yılına bugün yapılacak törenlerle başlayacaklardır.

Okulların açılmasıyla İlköğretim Haftası da bu hafta başlayacak, seri konferanslar ile ilköğretimin önemi halkımıza anlatılacaktır.

İlgililerden aldığımız bilgilere göre bu yıl köylerimizdeki ve şehir merkezindeki ilkokullarımıza yaklaşık 1000 öğrencinin kaydı yapılmış, böylelikle ilçemizdeki öğrenci sayısı 10000 civarına yaklaşmıştır.

Yeni öğrenim yılının öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyoruz. (13 Eylül 1971, Sayı: 132)

 

AFYON SÜTÜ ALIMI SONA ERDİ

İlçemiz müstahsili, bu yıl afyon ekiminin Hükümetin aldığı kararla son ekim yılı olması nedeniyle yetiştirdiği ürünlerini T.M.O. (Toprak Mahsulleri Ofisi) ekip şefliğine tamamen teslim etmişlerdir.

T.M.O. Ekip Şefliğinden alınan bilgiye göre bu yıl sezon 8 ton afyon sütü alımıyla sona ermiştir. İlgililer 8 ton olarak gerçekleşen afyon sütü üretimi ve tesliminin çevre ilçelere nazaran en çok üretim ve teslimat ile rekor olarak nitelemişlerdir.

Öte yandan haşhaş kabuğu piyasası da hareketlenmiş ve kabuğun kilosu 240 – 250 kuruştan müşteri bulmuştur. (13 Eylül 1971, Sayı: 132)

 

BİR GENÇ İKİ KIZI KAÇIRDI

İlçemize bağlı bir köyümüzde ilginç bir kaçırma olayı meydana gelmiş, olayın faili halen yakalanamamıştır.

Alınan bilgiye göre bir genç, hem amcasının kızını hem de teyzesinin kızını aynı anda kaçırarak izini kaybettirmiştir. Jandarma iki kızı kaçıran gencin peşine düşmüştür.

Öte yandan yine aynı köyde başka bir kaçırma hadisesinde ise 16 yaşındaki genç 20 yaşındaki bir kızı kaçırmıştır. (13 Eylül 1971, Sayı: 132)

 

ASLİYE CEZA KATİPLİĞİNE ATAMA

Yalvaç Asliye Ceza Mahkemesi katipliğine imtihanla zabıt katibi alımı gerçekleştirilmiştir.

İmtihanda başarı gösteren Meral Ceylan’ın ataması yapılmış geçtiğimiz günlerde göreve başlamıştır. Ceylan’a görevinde başarılar dileriz. (13 Eylül 1971, Sayı: 132)

 

PARÇALANARAK CAN VERDİ

İlçemize bağlı Kozluçay Köyünde meydana gelen olayda küçük bir kız çocuğu feci bir şekilde can vermiştir.

Alınan bilgiye göre, kendilerine ait katırların ipini beline dolayıp otlatmaya götüren Kozluçay köyünden 12 yaşındaki H.A. adlı kız çocuğu, katırların aniden parlayıp ürkerek kaçışmasıyla yerlerde sürüklenerek feci şekilde can vermiştir. Olaya C. Savcılığı el koyarak tahkikata başlamıştır. (13 Eylül 1971, Sayı: 132)

 

Dr. Saadettin BİLGİÇ İlçemize Geldi

Demokratik Parti’nin kurucularından ve İstanbul Milletvekili olan hemşehrimiz Dr. Saadettin Bilgiç, geçtiğimiz hafta içerisinde yanında eski milletvekillerimizden Sait Bilgiç olduğu halde memleketi olan Şarkikaraağaç’a gelmiş, bu arada ilçemize de uğramıştır.

İlçemizde bir süre kalan Dr. Bilgiç ve beraberindekiler, ilçemizde bazı görüşmelerde bulunmuşlar ve geç vakitlerde ilçemizden ayrılmışlardır. Sızan haberlere göre Dr. Bilgiç’in ziyareti Demokratik Parti’nin ilçemizde de kurulması için sondaj çalışması olarak nitelendirilmiştir. (27 Eylül 1971, Sayı: 134)

 

Atatürk Lisesi’ne Fransızca Öğretmeni Atandı

Yalvaç Atatürk Lisesi’ne bir Fransızca Öğretmeni ataması yapıldığı bildirildi.

Atatürk Lisesi Fransızca öğretmenliğine atanan Kenan Temir, önümüzdeki günlerde ilçemize gelerek görevine başlayacaktır. (27 Eylül 1971, Sayı: 134)

 

TOKMACIK’ta BELEDİYE TEŞKİLATI İÇİN REFERANDUM YAPILIYOR

1970 yılı Nüfus Sayımına göre nüfusu 2500’ü aşan 5 köyümüzde Belediye Teşkilatı kurulması için hazırlıklar hızla ilerlemektedir.

Bu nedenle hazırlığı son safhaya gelen Tokmacık Köyümüzde de Belediye Teşkilatı kurulması için halkoyuna sunulacak ve referandum yapılacaktır. İlgililerden edindiğimiz bilgiye göre referandumun önümüzdeki aylar içerisinde yapılacaktır. (27 Eylül 1971, Sayı: 134)

 

TEŞEKKÜR

Kızımız Huriye Figen’in doğumu sırasında (17 Eylül 1971) yakın ilgi gösteren Yalvaç Devlet Hastanesi Personeline, doğumu başarılı bir şekilde yaptıran Ebe-Hemşire Şerife Yıldırım ve yardımcısı Adile ile diğer personele, doğumdan sonra bizleri kutlayan eş, dost ve tanıdıklara teşekkürlerimizi iletiriz.

ÖZGÜL AİLESİ

 

ÖZEL İDARE TEŞKİLATI DAĞITILIYOR

Yeni çıkan Emlak Vergisi Kanunu gereğince il ve ilçelerdeki mevcut Özel İdare teşkilatları kadrolarında azaltma ve bir kısmının Maliye teşkilatına devri sebebiyle ilçemiz teşkilatında da azalmalar yapılacağı haber alınmıştır. Alınan bilgiye göre ilçemizde bir Özel İdare memuru ve yardımcısı kalacak, diğer personel başka il veya ilçelere atanacaktır. (27 Eylül 1971, Sayı: 134)

 

VALİ GENÇAĞA İlçemizi Ziyaret Etti

Geçtiğimiz aylarda İlimiz Valiliğine atanan ve ilçemiz daha önce de ziyaret eden Isparta Valisi Tahir Gençağa yeni bir ziyaret daha gerçekleştirmiş, bazı temaslarda bulunmuştur.

Hafta içinde ilçemize gelerek beraberinde DSİ Müdürü olduğu halde Hüyüklü Kasabası’nda yeni yapılan köprünün ve Belediye Binasının açılış merasimine katılan ve açılışını yapan Vali Gençağa daha sonra beraberindekilerle birlikte Sücüllü Barajı inşaatını gezmiştir.

Ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarda sık sık Yalvaç’ın sorunları ile yakından ilgilendiklerini belirten Vali Gençağa geç vakitlerde ilçemizden ayrılmıştır. (27 Eylül 1971, Sayı: 134)

 

ALEMDAR İLKOKULU YAPILIYOR

Valimiz Tahir Gençağa’nın bir süre önce ilçemizi ziyareti sırasında gezdirilen Alemdar İlkokulu binası önümüzdeki yıl programına alınacağı haber alınmıştır.

BİNA AYNI ARSADA YAPILACAK

Yine haber alındığına göre Alemdar İlkokulu binası halen bulunduğu arsa üzerine inşa edilecektir. Haber halkımız ve öğrenci velileri arasında sevinç yaratmıştır.

 

ORTAOKUL VE LİSEYE ÖĞRETMEN ATANDI

İlçemiz Atatürk Lisesi ve Ortaokulunda öğretmen yokluğu nedeniyle Ankara’ya giden heyet 5 öğretmen tayinini yaptırmaya muvaffak olmuşlardır.

Almanca öğretmeni Erdoğan Yalçın, Matematik öğretmeni Memiş Gür, Edebiyat ve Fen Grubu ile Din Bilgisi öğretmenleri atanmıştır. Yeni atanan öğretmenlerimize başarılar dileriz.

 

HALK BANKASINDA TAYİN VE TERFİLER

İlçemiz T. Halk Bankası Şubesi muhasebecisi Mehmet Kır, Uzunköprü şubesine atanmıştır.

Mehmet Kır’dan boşalan yere de hemşehrimiz Yunus Baş terfian tayin edilmiştir.

Mehmet Kır’a ve Yunus Baş’a yeni görevlerinde başarılar dileriz.

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.