• İYİ Parti Yalvaç Mustafa Kodal
  • MHP Hüyüklü Belediye Başkan Adayı Kadir MİNNET

logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (Ekim 1972)

ADALET PARTİSİ İLÇE KONGRESİ YAPILDI

İlçe Başkanlığına Abdullah Çetinkaya Seçildi

Geçtiğimiz pazartesi günü Yıldız Sinemasında yapılan Adalet Partisi ilçe kongresi olgun bir hava içerisinde geçmiştir.

Alınan bilgiye göre 90 delegenin katıldığı ilçe kongresinde Isparta Milletvekillerimiz Av. Yusuf Uysal ile Dr. A.İhsan Balım da hazır bulunmuşlardır. Bu arada AP Genel Başkanı Süleyman Demirel ile AP Teşkilat Başkanı Mustafa Gülcügil’in kongre için başarı dileklerini ihtiva eden telgraflarının geldiği görülmüş ve okunduktan sonra ayakta alkışlanmıştır. Kongreye katılan milletvekilleri Balım ve Uysal, parti ve memleket meseleleri hakkında birer konuşma yapmışlar, ilçe delegelerinden ise herhangi bir konuşmacı olmamıştır.

Konuşmaların ardından seçimlere geçilmiş ve ilçe idare heyeti başkanlığına tek aday olarak seçime giren Abdullah Çetinkaya, bütün oyları alarak seçilmiştir. İlçe idare heyetine ise Ahmet İnanıcı (Eczacı), Necati Karahan (Halıcı), Remzi İnce (Tüccar), Muzaffer Tütüncü (Emekli memur), Adil Doğan (Tüccar), Reşat Ateşoğlu (Kunduracı), Ahmet Ün (Çiftçi) ve Ruşti Imızoğlu seçilmişlerdir.

Toplantı, memleket ve parti yönünden iyi niyet dilekleriyle kapanmıştır. -09 Ekim 1972, Sayı: 187-

 

Bir İşçimizin Örnek Hareketi

HASTANEMİZE TAKSİSİNİ HİBE ETTİ

Geçtiğimiz hafta yurt dışında çalışan bir işçi hemşehrimizin örnek hareketi ilçemizde büyük bir memnuniyet yaratmıştır.

İlçemize bağlı Özgüney Köyünden olup halen Hollanda’da çalışmakta olan Musa Sivri adlı işçi kardeşimiz, iznini geçirmek için geldiği ilçemize beraberinde getirdiği Chevrolet İmpala marka JM 88 78 plaka no.lu taksisini hastanemize ambulans olarak kullanılmak üzere hediye etmiştir.

İşçi hemşehrimizin bu örnek hareketi ilçemizde ve çevremizde memnunlukla karşılanmış, kendisi ilgililerimiz tarafından takdirle tebrik edilmiştir. -16 Ekim 1972, Sayı: 188-

 

İlçemiz C. Savcılığına Atama

Uzun süre ilçemizde Cumhuriyet Savcılığı görevinde bulunan T. Dündar Saner’in geçtiğimiz hafta Bergama’ya atanmasıyle boşalan Cumhuriyet Savcılığına Bitlis’ten Tevfik Niksarlıoğlu atanmıştır.

Yeni C. Savcımız Niksarlıoğlu’na hoşgeldiniz der buradaki görevinde başarılar dileriz.  -16 Ekim 1972, Sayı: 188-

 

BAĞ-KUR İçin Toplantı Yapıldı

Tüm esnaf ve sanatkarlar ile bağımsız çalışanların sosyal güvenliğini sağlayacak olan ve 1 Ekim tarihinden itibaren kayıtlarına başlanan (Esnaf ve Sanatkarlar ile Diğer Bağımsız Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kurumu) kısa adıyla BAĞ-KUR ve uygulamaları için geçtiğimiz hafta ilçemizde bir toplantı düzenlenmiştir.

Yalvaç Yıldız Sinemasında yapılan toplantıya Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Başkanı ve çok sayıda yöneticisi katılmış, dernek başkanı konuyla ilgili olarak toplantıya katılan Yalvaçlı yaklaşık bin civarında esnafı bilgilendirmiştir. -16 Ekim 1972, Sayı: 188-

 

ADALET BAKANI İLİMİZDE

Isparta (D)- Bakanlığının çalışmaları ile ilgili olarak inceleme gezisine çıkan Adalet Bakanı Fehmi Alpaslan geçtiğimiz hafta Isparta’ya gelmiştir.

Vali Tahir Gençağa, Belediye Başkanı Uyar, C.Savcısı Şevket Aslan ve diğer adliye mensupları tarafından karşılanan Bakan Alpaslan’a, akşama kadar süren incelemelerinin ardından Otel Isparta’da yemek verilmiştir.  -16 Ekim 1972, Sayı: 188-

 

FISILTIDAN                                                                                                                                          Ruşen ÖZGÜL

HALK EĞİTİMİ

Değişen çağımızda kalkınan ülkeler daima tabandan yani halktan, ulustan gelecek hamlelerle dünyadaki yerini almak zorunluluğundadır.

Yeniden ve hızlı bir kalkınma devresine giren ülkemizde de halka tabandan kalkınmayı sağlamak için gereken önem verilmekte, kalkınma planlarında bilhassa bunun üzerinde ısrarla durulmaktadır. Gazetelerden, yahutta radyolardan “ … ilçesinde kurulan Halk Eğitimi Merkezi çalışmaları sonucu …”, “…. Köyündemi halk okuma odası .…” v.s. gibi haberleri gururla okur veya dinleriz.

İlçemizde de ülke kalkınmasına yardımcı olacak bilinçli insanlar yetiştirmek, tabandaki halkımızı modern çağa intibak ettirmek şarttır. Maarife haddinden fazla değer veren halkımızı uyarmak yaşadığımız çağdan haberdar etmek görevimizdir. Bu nedenle burada yani maarif düşkünü Yalvaç’ta bir Halk Eğitimi Merkezi açmak gereklidir.

Yalvaç’ta bir Halk Eğitimi Merkezi açmak için bütün şartlar mevcuttur. Öğretmen sayısının bir hayli fazla olduğu şu yıllarda öğretmenlerimiz bu konuda seve seve görev alacaklardır. Bina olarakta biz ve bizim fikrimizde olanlar, başta İlköğretim Müdürü Sayın Basmacı’ya, Eski Alemdar İlkokulu binasının birinci katını öneriyoruz. Alemdar İlkokulunun eski binasının birinci katı çok sağlam bir yapıya sahiptir. İkinci katı üzerinden sıyrılıp alınır ve kalan kısımlarda güzelce bir tamirata girişilirse herhalde çok yararlı olacaktır. Zaten, Ulu Önder Atatürk’ün okuma seferberliği yaptığı zamanlarda “Deli Keçi” denilen bu okul binasında halkımız gece mektebi diye tanımladığı Alemdar İlkokulu’nun eski binasında okuma yazma öğrenmiş, dış aleme karşı bir nebze olsun gözlerini açabilmişti. Bundan yıllar önce yapılan seferberliğe şimdi neden itibar edilmez.

Artık Yalvaç halkı da uyanmak istiyor ve bunu zemin hazırlanmasını arzuluyor. Alemdar İlkokulu’nun eski binasının Halk Eğitimi Merkezi yapılması için ilgililerimizi uyarıyoruz. Hem devletimize bir külfet olunmaz hem de kısa zamanda hizmete girmiş olur ki halkımızın isteği bir an önce yerine getirilmiş olur.

Halk için, halka eğilen ve ondan olanlar daima başarılı olmuşlar ve takdir görmüşlerdir. Küçüklerin eğitimi kadar büyüklerin eğitimi de önemlidir. Bunun için Yalvaç’a çok bir şey yapılmasını istemiyoruz, yapılacak olan sadece bir Halk Eğitimi Merkezi açılması emridir. Bu emri verecek olan kimsenin her halde cebinden çıkmayacaktır. Devlet vatandaşa vermekle yükümlü olduğu görevlerinden birisini yerine getirmiş olacaktır. Halk Eğitimi Merkezimizin en kısa zamanda açılması dilek ve ümidiyle… -23 Ekim 1972, Sayı 189-

 

CUMHURİYETİN 49. YILI KUTLANDI

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 49. Yıldönümü geçtiğimiz Pazar günü Hükümet Konağı önünde bulunan bayram alanında düzenlenen törenlerle kutlanmıştır.

Törene idarecilerimiz, geniş halk kitlesi, öğrenciler, öğretmenler ve okul müdürleri katılmışlar, coşku için de geçen Cumhuriyet Bayramı törenlerinin ardından gece de fener alayı düzenlenmiştir.

Gazetemiz baskıya girerken devam eden törenler hakkında geniş bilgiyi önümüzdeki sayımızda bulabilirsiniz. -30 Ekim 1972, Sayı 190-

 

Hüseyin Türe Beraat Etti

Geçen yıl kominizm propagandası yaptığı iddiasıyla tutuklanıp ilçemiz Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan İlköğretim Müfettişi Hüseyin Türe, geçtiğimiz hafta sona eren duruşma sonunda beraat etmiştir.

Bir süre tututklu kalan, daha sonra yargılandığı sürece vekalet emrine alınan Hüseyin Türe, beraat kararından sonra mahkeme heyetine ve adalete güvendiğini belirtmiştir. -30 Ekim 1972, Sayı 190-

 

ESSOM İşletmesine MUHASİP Atandı

Yalvaç Belediyesi ESSOM İşletmesi Muhasibi Hafız İbrahim Mutaf’ın emekliye ayrılmasından sonra bir süredir münhal bulunan bu görev için imtihan tertiplenmişti. Geçtiğimiz hafta müracaatlar sonunda bir atama yapıldığı bildirilmiştir.

Aldığımız bilgiye göre ilçemizin yetiştirdiği değerli gençlerimizden Eskişehir İ.İ.A. mezunu Nevzat Mete, başkaca müracaatçı olmadığından bu göreve atanmıştır. Mete’ye yeni görevinde başarılar dileriz. -30 Ekim 1972, Sayı 190-

 

Cereyana Kapılan Genç Öldü

İlçemize bağlı Kuyucak Köyünde cereyana kapılan 26 yaşlarındaki bir gencin ölümü çevreyi yasa boğmuştur.

Resmi olmayan açıklamaya göre, bir sigorta bağlamak için Özgüney –Kuyucak arasındaki elektrik direklerinden birine çıkan Kuyucak Köyünden M.G. adlı genç, üzerinden elektrik akımının geçmesi ile hemen direkte çarpılıp kalmış, gencin ölüsü cereyan kesildikten sonra direkten alınarak ilçemiz Devlet Hastanesi’ne getirilmiştir. Olaya C.Savcılığı el koymuş, gerekli tahkikata geçilmiştir. -30 Ekim 1972, Sayı 190-

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.