logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (Ağustos-Eylül 1971)

Ankara’ya Giden Heyet Döndü

Heyet Ayıca DEMİREL ile de Görüştü

İlçemizin ana sorunlarını ve yol konularını ilgililere iletmek üzere oluşturulan bir heyet geçtiğimiz hafta içerisinde Ankara’ya gitti ve görüşmelerini tamamlayarak ilçemize döndü.

Belediye Başkanımız O.Mesut Berkün başkanlığındaki heyet Salı günü ilçemizden hareket etti. Heyet ilçemizin başlıca sorunlarını ilgili kurumlara iletmiş, görüşmeler yapmıştır. Heyet bilhassa Yalvaç’ı başka il ve ilçelere bağlayan yollar ile Dörtyol – Yalvaç arasındaki yolun asfaltlanması için ilgililerden söz almışlardır.

Süleyman Demirel’le Görüşme

Ankara’ya giden Yalvaç heyeti ayrıca hemşehrimiz ve eski Başbakan Süleyman Demirel’i de ziyaret ederek bir saat süren bir görüşme yapmıştır. Heyetimize ilgi gösteren Süleyman Demirel “Yalvaç’ımız için her zaman hizmete hazırım” diyerek sorunların çözümü için yardımcı olacağını ifade etmiştir..

Yalvaç heyetinin ziyareti sırasında günün olayları üzerine de konuşan eski Başbakan Demirel, “Milli iradeyle işbaşına gelenlere fırsat tanınmayan devirde büyük mücadele veriyoruz. Anayasa değişikliği zaten bizim de arzu ettiğimiz ve partimizin proğramında yer alan hususlardandır. Vatandaşlarımızdan aldığımız büyük destekle memleketimize hizmet için her zaman varız” demiştir.

Demirel ayrıca yol sorunumuz konusunda heyet tarafından iletilen isteği ilgilerle görüşerek halledilmesi için uğraşacağını vadetmiştir. Heyet diğer görüşmelerini de tamamladıktan sonra Cuma günü ilçemize dönmüştür. (23 Ağustos 1971, Sayı: 129)

 

Yeni Bir Mahalle Kuruluyor

İlçemizde artan nüfus sayıları gözönüne alınarak yeni iskan sahaları kurulması hazırlıkları başlatılmıştır.

Büyük bir ihtiyaca cevap verebilmek için yapılacak olan bu girişim ile kurulacak mahalle sayısı 19’a yükselecek ve kurulması düşünülen mahallede ihtiyaç sahiplerine ucuz fiyatlarla arsalar satılacaktır.

Edinilen bilgiye göre Yalvaç Belediyesi’nce teşebbüse geçilerek Hisarardı Köyü yolu üzerinde, eski deri fabrikası (şirket) civarında kurulması düşünülen yerdeki arsalar metrekaresi 25 kuruştan satılacak ve derhal evlerin inşaatlarına başlanacaktır.

İlçemizin 19. Mahallesi olarak kurulacak mahalleye muhtemelen Boğaziçi adı verileceği öğrenilmiştir. (6 Eylül 1971, Sayı: 131)

 

Dörtyol – Yalvaç Arası Asfaltlanıyor

Uzun zamandır çeşitli heyetlerin Isparta ve Ankara’ya giderek Yalvaç – Dörtyol arasındaki yolun asfaltlanması için ilgililerle yaptıkları görüşmeler sonuç vermiş ve yolun asfaltlanması çalışmaları başlatılmıştır.

Geçtiğimiz hafta içinde Dörtyol’dan başlanan asfaltlama işi Yalvaç istikametinde devam etmekte olup birkaç gün içerisinde tamamlanması beklenmektedir. (6 Eylül 1971, Sayı: 131)

 

Orman Bölge Şefi Başka Yere Atandı

Bir süredir ilçemiz Orman Bölge Şef vekilliği yapan M. Ö., gazetemizin neşriyatı ve çevrede yarattığı menfii intiba ilgililerce nazara alınarak Ş.Karaağaç Orman İşletme Müdürlüğü emrine atanmıştır.

Yerine şef olarak atama yapıldığı ve yeni şef önümüzdeki günlerde göreve başlayacağı bildirilmiştir.

 

Yalvaç-Eyuplar Küçüksu Projesi İhaleye Çıkıyor

İLİMİZ Torpaksu Ekip Başmühendisiğinin programında bulunan çeşitli ilçelerimizin sulama suyu inşaatlarına, ihaleleri peyderpey yapılarak başlanmaktadır.

Bu cümleden olarak 323 bin 8 lira 58 kuruş keşif bedeli olan Isparta Yalvaç – Eyuplar Küçüksu projesinin ihalesi 17 Eylül tarihinde Torpraksu Ekip Başmühendisliğinin binasında yapılacaktır.

Konu hakkında bilgi veren ilimiz Topraksu Ekip Başmühendisi Selçuk Ünsal, gerekli işlemlerin tamamlandığını, ihalenin 17 Eylül 1971 günü yapılacağını, ihaleyi müteakip Yalvaç-Eyuplar Küçüksu projesinin inşaatına hemen başlanacağını söylemiştir. (6 Eylül 1971, Sayı: 131)

 

EMEKLİYE AYRILDILAR

İlçemizde ve muhtelif yerlerde görev yaparak süresini dolduran hemşehrilerimiz emekliye ayrılarak yeni bir hayata başladılar.

Görev süresini doldurarak emekliye ayrılan hemşehrilerimiz; Polis Memuru Hasan Özbalıkçı, Vet . Sağ. Memuru Abdullah Özgen, Sıtma Savaş Şefi Mustafa Tülü, Maliyeci Ziya Durucan, Sağlık Memuru Şevki Bayer ve Orman Bölge Şefimiz Hüseyin Büyükboyacı.

Hemşehrilerimize emeklilik hayatlarında mutluluklar dileriz. (6 Eylül 1971, Sayı: 131)

 

Öğretmen Tayinleri

İlçemizde görevli öğretmenler arasında yeni atamalar yapılmıştır.

İlgililerden edindiğimiz bilgiye göre İbrahim Coşkun ve Nazmi Yurttakal Merkez Gülcü İlkokuluna, Zeynep Güllü Keçiborlu Yenitepe İlkokuluna, Kerim Karabaş Aydın-Çine’ye, Bektaş Uz Senirkent- Gençali’ye, Fatime Kumcu Gelendost Merkez’e, Hüseyin Eryılmaz Ş.Karaağaç Muratbağı İlkokuluna, Hakkı Şölen Yalvaç merkez Uyanış İlkokulu’na, Bilal Yorga Yalvaç merkez Devrim İlkokuluna atanmışlardır. Öğretmenlerimize yeni görev yerlerinde başarılar dileriz. (6 Eylül 1971, Sayı: 131)

 

AFYON TAŞIRKEN YAKALANDI

Komşu ilçe Şarkikaraağaç’a bağlı Çarıksaraylar Kasabası Bölükler Mahallesi nüfusuna kayıtlı N.Ö. adlı şahıs, üzerinde taşıdığı 4 kg. 800 gr. Afyon ile birlikte yakalanarak gözaltına alınmış, hakkında yapılan tahkikat neticesinde tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. (6 Eylül 1971, Sayı: 131)

 

Operatör Mahir Tan İlk Ameliyatını Yaptı

İlçemize bir süre önce atanan Op.Dr. Mahir Tan, geçtiğimiz hafta göreve başlayıp ilk ameliyatını da başarıyla gerçekleştirmiştir.

İlçemize atanması ve hemen göreve başlamasıyla zaten uzun zamandır yaşanan operatör doktor eksikliğini br parça da olsa gideren Op.Dr.Tan, görev anlayışı ve efendiliği ile de kısa zamanda halkımızın sempatisini kazanmıştır.

Op.Dr. Mahir Tan’a daha büyük başarılara ulaşması dilekleri ile birlikte halkımızın teşekkürünü sunarız. (30Ağustos 1971, Sayı: 130)

 

Cereyana Kapılan Çocuk Öldü

İlçemize bağlı Kuyucak Köyü’nde elim bir kaza meydana gelmiş ve 12 yaşındaki bir küçük çocuk ölmüştür.

Alınan bilgiye göre T.G. adlı çocuk henüz anlaşılamayan bir nedenle köye yeni verilen elektrik akımına kapılmış ve feci bir şekilde can vermiştir. Olaya Cumhuriyet Savcılığı el koymuştur. (30Ağustos 1971, Sayı: 130)

 

Gölde Boğuldu 

Aslen Konya – Yunak ilçesinden olup ilçemizde biçer-döver sürücülüğü yapan Ö.O.K. adlı şahıs geçtiğimiz günlerde serinlemek için girdiği Hoyran Gölü’nde boğularak ölmüştür.

Boğulma olayına el koyan C. Savcılığı gerekli tahkikata geçmiştir. (30Ağustos 1971, Sayı: 130)

 

AFYON KAÇAKÇISI YAKALANDI

Uzun süredir afyon kaçakçılığından aranan ilçemize bağlı Körküler Köyünden A.O. adlı şahıs Jandarmanın sıkı takibi sonucunda yakalanmıştır.

İki yılı aşkın bir süredir afyon v.s. gibi kaçak maddeleri yakalatıp bilahere firar eden A.O.’nun köye geldiğini haber alan Jandarma ekipleri bir baskınla şahsı yakalayıp kendisini adalete sevketmişlerdir.

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.