• İYİ Parti Yalvaç Mustafa Kodal
  • MHP Hüyüklü Belediye Başkan Adayı Kadir MİNNET

logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (Ağustos 1971)

YALVAÇ SPOR KULÜBÜ KURULDU 

İlçemiz gençlerinin sportif çalışmalara daha etkili bir şekilde katılmaları ve sportif faaliyetlerin genişletilebilmesi için yeni bir hamle yapıldı ve Yalvaç Spor Kulübü geçtiğimiz hafta içerisinde kuruldu.

Yalvaç Gençlik Kulübü ve Çınar Spor Kulübünden sonra kurulan Yalvaç Spor Kulübü’nün muhtemelen bu iki kulübümüzü de bünyesine alacaktır. Müteşebbis heyetin belirttiğine göre 1971-1972 sezonunda Isparta amatör ligine de katılacak olan Yalvaç Spor Kulübü’nün ilk kongresini önümüzdeki haftalarda yapılacağı bildirildi. (2 Ağustos 1971, Sayı: 126)

 

Vali Gençağa İlçemizi Ziyaret Etti

Geçtiğimiz hafta ilçemize yapacağı ziyareti ertelenen Vali Tahir Gençağa Pazartesi günü ilçemize gelerek çeşitli temaslarda bulundu.

Sayın Kaymakamımızın 12 maddelik ilçe sorunlarıyla ilgili muhtırasını alan Valimiz bu sorunlara eğileceğini söylemiştir. Verilen muhtırada Pratik Sanat Okulu’nun açılması, Kız Sanat Enstitüsü’nün açılması, Yalvaç – Dörtyol ve Yalvaç – Senirkent yollarının bakımı ve asfaltlanması, Kapalı Spor Salonu’nun hizmete açılması, Atatürk Lisesi’ndeki eksik öğretmen kadrosunun tamamlanması, Kaymakam Evi’nin duvarlarının ikmali, ilçemize bir trafik polisinin verilmesi, ilçemizden dış ülkelere gönderilecek 316 felaketzedenin gönderilmesi Alemdar İlkokulu binasının yeniden yapılması ve köy yollarının kullanılır hale getirilmesi gibi hususlar bulunmaktaydı.

Ziyareti sırasında sempatik davranış ve sözleri ile kısa zamanda ilçemizin sevgisini kazanan Vali Gençağa, Yalvaç Spor kurucuları ile de görüştü ve Yalvaçlı gençlerin spor hizmetlerine daha aktif bir şekilde ulaşabilmesi için gayret gösterileceğini belirtti.

Kendisine verilen yemekte de Yalvaç’a hizmet etmenin kendisine gurur vereceğini söyleyen Valimiz Gençağa yemeğin ardından ilçemizden ayrılmıştır. (2 Ağustos 1971, Sayı: 126)

 

İlçemiz İlkokullarına 35 Öğretmen Atandı

Önümüzdeki ders yılında ilçemiz ilkokullarında görev yapmak üzere 35 öğretmen atandı. İlgililerden aldığımız bilgiye göre atanan öğretmenler ve görev yerleri şöyledir:

Ayla Balcı, Abidin Tortop, Musa Ergün, Sacit Emek, Muzaffer Kuyrukçu: Körküler İlkokulu’na,

Mehmet Tülü, Ramazan Coşkun: Eyüpler İlkokulu’na,

A.Sait Ulutay, Ali Altınay, Hamza Türk, Mehmet Dündar: Yarıkkaya İlkokulu’na,

Kemal Imızoğlu, Mustafa Ukusoy: Sağır İlkokulu’na,

H.Hüseyin Dağdelen: Koruyaka İlkokulu’na,

Mevlüt Ayyıldız: Kozluçay İlkokulu’na,

Ali Tamşen: Tokmacık İlkokulu’na,

Abdullah Ünan: A.Kaşıkara İlkokulu’na,

Şükrü Kocakartal: Bağlarbaşı İlkokulu’na,

Hamit Çevikbaş: Y.Kaşıkara İlkokulu’na,

Hikmet Aktaş, N.Hayriye Aktaş, Ali Yücel: Dedeçam İlkokulu’na,

Yılmaz Çetin: A.İleği İlkokulu’na,

Şahin Demiralay: Terziler İlkokulu’na,

H.Hüseyin Eren: Mısırlı İlkokulu’na,

Sevgi Baran Şahinoğlu: Uyanış İlkokulu’na,

Fadime Bayır: Ayvalı İlkokulu’na,

Mustafa Deniz, Kadriye Parlak, Bayram Parlak: Kırkbaş İlkokulu’na,

Adil Yurttakal: Özbayat İlkokulu’na,

Ülkü Karahan, Bayram Cengiz: Çetince İlkokulu’na,

Muzaffer Aydınlı: Hisarardı İlkokulu’na atanmışlardır.

Yeni atanan öğretmenlerimize başarılar dileriz. (2 Ağustos 1971, Sayı: 126)

 

T.İş Bankası Müdürü Koçarlı’ya Atandı

Bir süredir Türkiye İş Bankası Yalvaç Şube Müdürlüğü görevini yürüten İzzet Gülal, Aydın iline bağlı Koçarlı şube müdürlüğüne atanmıştır.

İ. Gülal’dan boşalan şube müdürlüğüne Adana’dan atama yapıldığı, önümüzdeki günlerde göreve başlayacağı bildirilmiştir. Her ili müdüre yeni görevlerinde başarılar dileriz. (2 Ağustos 197, Sayı: 126)

 

Op.Dr. Mahir TAN ve Eşi İlçemize Geldi

Gelibolu’da vatani görevini yapmakta iken terhis olup ilçemize atanan Op.Dr. Mahir Tan ve eşi Diş Hekimi Bilge Tan, geçtiğimiz hafta Yalvaç’a gelerek görevlerine başlamışlardır.

Uzun süredir ilçemizde eksikliği hissedilen ve büyük zararlara sebep olan doktor sıkıntısının giderilmesi hususunda yardımı dokunan ilgililere halkımız adına teşekkür eder, ilçemizdeki görevine başlayan Op.Dr. Mahir Tan ve eşi Diş Hekimi Bilge Tan’a hoşgeldiniz der, yeni görevlerinde başarılar dileriz. (9 Ağustos 1971, Sayı: 127)

 

HÜYÜKLÜ’de ORTAOKUL AÇILIYOR

İlçemize bağlı Hüyüklü Kasabası’nda Önümüzdeki öğrenim yılından itibaren faaliyete geçmek üzere bir ortaokul açılacağı haber alınmıştır.

Hüyüklü’de bu yıl öğrenime açılacak olan ortaokul ile birlikte ilçemizdeki mevcut ortaokul sayısı 7’ye yükselecektir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen yetkililerden alınan bilgiye göre Hüyüklü Ortaokulu binası için Kur’an Kursu binası uygun görüldü.

Bağkonak Ortaokulu Binası Yapılıyor

Öte yandan aldığımız bir başka habere göre geçtiğimiz yıllarda öğretime başlayan Bağkonak Ortaokulu binası yapımı için hazırlıklara geçilmiş ve arsası satın alınarak temel atma işlemlerine hemen geçilmiştir. (16 Ağustos 1971, Sayı: 128)

 

Belediye Yağ – Yoğurt Satışlarına El Koydu

İlçemizde Pazartesi günleri kurulan Pazar yerinde satılan yağ- yoğurt, peynir ve benzeri süt mamullerinin fahiş fiyatla satılması nedeniyle duruma Belediye el koymuş ve satışlar kontrol altına alınmıştır.

Alınan bilgiye göre tereyağı 20 lira, kaymak yağı 15 lira, yoğurt 5 liradan sattırılmış ve fazla fiyatla satış yapanlar hakkında cezai işlem uygulanmıştır. (16 Ağustos 1971, Sayı: 128)

 

Bir Ayda 800 Hayvan Kesimi Yapıldı

İlçemiz mezbahasında bir ay içerisinde 800 büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimi yapılmış ve yaklaşık olarak 18 ton et sarfedilmiştir. Öte yandan veterinerlikten alınan bilgiye göre bu yıl 300 inekle montafon tohumlaması yapılmış, randımanın yüksek seviyelere ulaşacağı tahmin edildiği bildirilmiştir. (16 Ağustos 1971, Sayı: 128)

 

Kaçak Afyon Ele Geçirildi

Ş.Karaağaç- Yapılan bir ihbarı değerlendiren Ş.Karaağaç ilçesi Jandarması, Çarıksaraylar köyüne yaptığı baskında N.Ö. adındaki bir şahsın evinde 4 kilo 300 gram afyon sütü ele geçirilmiştir. Kaçak afyon sütü evinin odasının ortasında kazılan bir çukura gömülmüş olarak bulunmuştur. Ele geçirilen afyon sütü ile birlikte Savcılığa teslim edilen N.Ö. adlı şahıs sevkedildiği mahkemede tutuklanarak cezaevine konmuştur. (16 Ağustos 1971, Sayı: 128)

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.