logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (8-22 Aralık 1975)

GARİP AMA GERÇEK…

Atatürk Lisesi Müdürlüğüne Bir Haftada İki Atama Yapıldı

MC Hükümeti artık iyiden iyiye öğretmen kıyımına girişti. Bazı gazete ve dergilerde çıkan “Garip Ama Gerçek” sütunlarına geçecek bir olay daha hem de ilçemizde meydana gelmiştir geçtiğimiz hafta içinde.

Bir süredir Atatürk Lisesi Müdürlüğü’nü yürüten ve vatani görevini bitirip tekrar yerine dönen Müdür Nedim Yürekli’nin geçtiğimiz hafta içinde aniden Sultandağı Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmenliğine ataması yapılmıştır.

Nedim Yürekli’den boşalan Atatürk Lisesi Müdürlüğü’ne Ramazan Tosun Türkoğlu’nun atandığı açıklanmış ise de Nedim Yürekli’nin itirazı üzerine Bakanlıkça bir yanlışlık yapıldığı, durumun düzeltileceği söz verilmiş ve Yürekli ikinci kez Atatürk Lisesi Müdürlüğü’ne atanmıştır.  -8 Aralık 1975, Sayı: 336-

—————-

DEMOKRATİK PARTİ Binası İşgal Edildi

Yasalarla kurulmuş bulunan Demokratik Parti’nin ilimizde en kuvvetli olduğu ilçemiz Yalvaç’taki Demokratik Parti ilçe merkez binası, Ülkücüler Teşkilatı tarafından haksız ve usulsüz bir şekilde işgal edilmiştir.

DP İlçe teşkilatı yetkilileri bu işgal olayı sonrasında herhangi bir olay yaratılmaması için kanuni yollarla halledilmesi için durumu ilgili mercilere bildirmişlerse de gerek mülki amirlik, gerekse Emniyet Teşkilatı görevlerini yapmamışlar, bunun üzerine parti yöneticileri durumu bir şikayet dilekçesi ile C. Savcılığına bildirmiş ve Savcılık tarafından gerekli tahkikata girilmiştir.

Halen işgal altında bulunan DP binası konusu ilçemizde son haftaların en önemli gündem konusu olmuş ve halkımız durumu ilgiyle takip etmeye başlamıştır. Durum ayrıca DP Genel Başkanı Bozbeyli’ye telle bildirilmiştir. 8 Aralık 1975, Sayı: 336-

——————

Mah Kemeeliyle

Ald ığımı Ztek ziptir Özyal Vaçgazetes

İnin 24/Kasım/1975 tarih ve 335 sayılı nüshasının birinci sayfasının üçüncü sütununda “Bir Öğretmenin hem evine ateş edildi ve hem de tutuklandı” başlığı altında yayınlanan haberin hakikatla bir ilgisi bulunmadığı gibi siyasi bir olayda değildir.

Olay bir adli vaka olup, yapılan ihbar üzerine Yalvaç Kumdanlı Kasabası Jandarma Karakol Komutanlığınca yapılan tahkikat gereğince sanık Öğretmen Y.K. ilk sorgusunu müteakip tevkif edilmiştir.    C.Savcısı O.Tevfik Niksarlıoğlu

-8 Aralık 1975, Sayı: 336-

—————-

Semra Bora İnegöl’e Atandı

İlçemiz Kız Meslek Lisesi öğretmenlerinden Semra Bora, geçtiğimiz hafta içinde İnegöl’e atanmıştır.

Çevrede ve okulda çalışma ve başarısıyla sevilen, iyi muhit edinen öğretmen Bora’nın atanması üzüntü yaratmış, bütün çabalara rağmen Bora’nın atanmasına engel olunamamıştır. Semra Bora’ya yeni görevinde başarılar dileriz.

-8 Aralık 1975, Sayı: 336-

——————–

Yunus Baş Müdür Oldu

İlçemiz T. Halk Bankası şubesinde yıllardır hizmet veren, ilçemizin yetiştirdiği değerli bankacı gençlerimizden Yunus Baş, Burdur ili Gölhisar ilçesi T.Halk Bankası müdürlüğüne atanmıştır.

Hemşehrimiz Baş’ı kutlar yeni görevinde başarılar dileriz.    -8 Aralık 1975, Sayı: 336-

——————–

MUTLU DOĞUM

İlçemizin değerli avukatlarından Ali Yaşar Kocagöncü’nün üçüncü oğlu, geçtiğimiz hafta içinde dünyaya gelmiştir. Ali adı verilen yavruya uzun ömür, genç anne –babaya mutluluklar dileriz. -8 Aralık 1975, Sayı: 336-

———————

V E F A T

İlçemizin genç avukatlarından Hazım Şükrü Bekmezci’nin babaannesi, emekli PTT müvezzii Mustafa Bekmezci’nin annesi geçtiğimiz hafta içinde vefat etmiştir.

Merhumeye Tanrıdan rahmet, ailesine mağfiret dileriz. -8 Aralık 1975, Sayı: 336-

——————–

Kaymakam ÜNÜSAN Muhtarlarla Toplantı Yapacak

Kısa bir süre önce ilçemize atanan Kaymakamımız Teoman Ünüsan, ilçemiz köy ve mahalle muhtarlarıyla ilçemizin sorunlarını, sıkıntı içerisinde bulundukları konularını içeren birleşik bir toplantı düzenleyeceğini belirtmiştir.

Yalvaç’ın dert ve sıkıntılarını konu alacak olan toplantıya ilgili daire amirlerinin ve halkımızın da katılacağını, tüm sorunların bu toplantıda tartışılarak halli yönüne gidilmesi için çalışmalar yapılacağını da ayrıca belirten Kaymakam Ünüsan ilk toplantının önümüzdeki Ocak ayı başlarında olacağını ifade etmiştir. -22 Aralık 1975, Sayı: 337-

————–

YARIKKAYA CİVA İŞLETMELERİNDE GREV

İlçemize bağlı Yarıkkaya Köyündeki linyit kömürleri ocağını işleten ve ETİBANK’ın da ortak olduğu Türk Civa İşletmeleri Şirketinde çalışan işçiler grev kararı almışlardır.

İşçiler adına bir açıklama yapan Mevlüt Akkaya, şirkette çalışan 42 işçiye iki aylık ücretlerinin ödenmediğini belirtmiş ve “Maden-İş Sendikasına bağlı olan biz Yarıkkaya Kömür işçileri olarak, işyerinde çalışmamızı bugünden itibaren durdurduk. İki aylık ücretlerimizin bir an evvel ödenmesi ve ücretlerimize zam yapılması için grev kararı aldık” demiştir.

Grev kararı ile ilgili gelişmeler ilçemizde de merakla takip edilmektedir. -22 Aralık 1975, Sayı: 337-

—————–

Dr. Rıdvan KABULOĞLU Hastanemize Atandı

İlçemizin yetiştirdiği değerli gençlerimizden Kadın Hastalıkları ve Doğum Mütehassısı Dr. Rıdvan Kabuloğlu, Yalvaç Devlet Hastanesine atanmıştır.

Geçtiğimiz hafta içerisinde atanmasının müteakiben hemen ilçemize gelip göreve başlayan Dr. Kabuloğlu, Yalvaç’a hizmet etmek amacıyla burada seve seve görev aldığını, hastanemizde kendisinin branşı yönünden malzeme ve cihaz eksikliklerinin bulunduğunu ve bunların tamamlanması için Bakanlıkla temasa geçildiğini belirtmiştir.

Dr. Kabuloğlu’na hoşgeldiniz der, buradaki görevinde de başarılar dileriz.  -22 Aralık 1975, Sayı: 337-

——————

Öğretmenler Yardımlaşma ve Dayanışma Sandığı Toplantısı Yapıldı

Uzun yıllardır ilçemizde kurulu bulunan ve hizmet veren Yalvaç Öğretmenler Yardımlaşma ve Dayanışma Sandığının yıllık olağan toplantısı hareketli bir şekilde yapılmış ve toplantı sonunda yapılan seçimlerde TÖB-DER gurubu Öğretmenler Yönetimi yine ellerinde tutmuşlardır.

Seçimler sonucunda Muzaffer Aydınlı, Mehmet Kurt, Nuri Biçer, Kadir Yerli ve Mehmet Yuca yönetim kuruluna seçilmişlerdir. -22 Aralık 1975, Sayı: 337-

—————

Ruhi KULAN Sultandağı’na Atandı

Geçtiğimiz aylarda kısa bir süre ilçemiz Kaymakam Vekilliği görevini yürüten ve Yalvaç – Sultandağı yolunun açılmasını sağlayan Ruhi Kulan, komşu ilçe Sultandağı Kaymakam Vekilliğine atanmıştır.

Yalvaç – Sultandağı yolunun en kısa zamanda faaliyete geçebilmesi için yoğun ilgi gösteren Kulan’a yeni görevinde başarılar dileriz. -22 Aralık 1975, Sayı: 337-

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.