logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (5-12 Haziran 1972)

İlçemizde TİCARET ve SANAYİ ODASI Kuruluyor

İlçemiz tüccar, sanayici ve esnafları harekete geçerek Yalvaç’ta Ticaret ve Sanayi Odası kurulması için hazırlıklara girişmişlerdir.

Odanın ilçemizde kurulmasını elzem gören ve çalışmalara başlayan müteşebbis hemşehrilerimiz adına konuşan bir tüccar hemşehrimiz gazetemize yaptığı açıklamada “İlçemiz esnaf, sanayici ve tüccarlarının ihtiyacı olan odanın kurulması çabası içindeyiz. Kısa zamanda bu amacımıza ulaşacağımıza inanıyoruz” demiştir.

Gazetemiz olarak müteşebbis işadamlarımızı kutlar, başarı kazanmalarını dileriz. -5 Haziran 1972, Sayı: 169-

 

İsmet İnönü İlimizden Bir Gazeteyi Dava Etti

Eski Cumhurbaşkanlarımızdan, CHP Eski Genel Başkanı İsmet İnönü komşu ilçe Senirkent’te münteşir, Senirkent Postası Gazetesi hakkında neşren hakaret edildiği iddiasıyle dava açmıştır.

Muhtemelen Isparta’da dezam edecek olan davanın duruşmalarına ilimiz Avukatlarından Nevzat Özbalcı, İsmet İnönü adına katılacaktır. Davanın sonucu çevremizde merakla beklenmektedir. -5 Haziran 1972, Sayı: 169-

 

CHP İlçe Kongresi Bugün Yapılıyor

İlçemiz Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Kongresi bugün Yıldız Sinemasında yapılacaktır.

Alınan bilgiye göre, 150 civarında delegenin katılacağı kongrede ülkemiz ve ilçemiz gündeminde yer alan hususların görüşüleceği ve yeni yönetim kurulu seçiminin yapılacağı bildirilmiştir. -5 Haziran 1972, Sayı: 169-

 

Mahalli ve Kısmi Seçimler Dün Yapıldı

İlçemizde yeni tesis edilen Belediye Teşkilatları ve açık bulunan Muhtar ve İhtiyar Heyetlerinin seçimleri dün yapılmıştır.

Gazetemizin baskıda olduğu sırada devam etmekte olan 4 Haziran seçimlerinde Merkez Müderris, Kızılca ve Sofular Mahalleleri ile Bağlarbaşı, Çakırçal, Gökçeali, A.Tırtar, Koruyaka köyleri muhtarlık ve ihtiyar heyeti üyelikleri seçimleri ile yeniden tesis edilen ÇETİNCE, KOZLUÇAY, KÖRKÜLER ve TOKMACIK kasabalarında Belediye Başkanlıkları ile Belediye Meclis Üyelikleri belirlendi.

Seçim sonuçlarını önümüzdeki sayımızda vereceğiz. -5 Haziran 1972, Sayı: 169-

 

Başkatip M. Mustanoğlu Ilgın’a Atandı

İlçemiz Ceza Mahkemeleri Başkatibi Mehmet Mustanoğlu geçtiğimiz hafta içerisinde Ilgın’a atanmıştır.

Çevrede iyi bir muhit edinen ve iyi intibalar bırakan Mehmet Mustanoğlu’nun atanması üzüntü yaratmıştır. Gazetemiz Mustanoğlu’na yeni görevinde başarılar diler. -5 Haziran 1972, Sayı: 169-

 

Trafik Kazasında Bir Çocuk Öldü

İlçemize bağlı Eğirler köyünde meydana gelen trafik kazasında 8 yaşında bir kız çocuğu ölmüştür.

Gelendost’tan A.A. yönetimindeki kamyon Eğirler köyü civarından geçerken 8 yaşındaki N.D.’ye çarparak ölümüne sebep olmuştur. Olaya Cumhuriyet Savcılığınca el konmuş, gerekli tahkikata geçilmiştir. -5 Haziran 1972, Sayı: 169-

 

Mahalli Ara Seçimlerin Sonuçları Belli Oldu

2 Ap’li, 2 Bağımsız Aday Belediye Başkanlığını Kazandı

4 Haziran 1972 Pazar günü ilçemizde yeni tesis edilen 4 Belediyelik ve 8 muhtarlık için seçimler yapılmış ve sonuçlar hafta içerisinde açıklanmıştır.

Açıklanan sonuçlara göre yeni kurulan dört belediyenin ikisinin başkanlığını Adalet Partisi (AP), ikisinin başkanlığını da bağımsız adaylar kazanmışlardır.

Çetince Belediye Başkanlığını AP (Adalet Partisi) adayı Halil Ünal,

Körküler Belediye Başkanlığını AP adayı Halil Yılmaz,

Tokmacık Belediye Başkanlığını Bağımsız aday İsmail Toptaş,

Kozluçay Belediye Başkanlığını ise yine Bağımsız aday Sefer Çöğürcü kazanarak belediyelerinin ilk başkanları olmuşlardır.

Öte yandan Belediye Meclisi üyeliği seçimlerinin sonucu ise şu şekilde olmuştur:

Çetince Belediye Meclisi’nin 12 üyeliğinin 6’sı AP’li, 6’sı CHP’li üyelerden,

Körküler Belediye Meclisi’nin 12 üyeliğinin 8’i AP’li, 4’ü CHP’li üyelerden,

Tokmacık Belediye Meclisi’nin 12 üyeliğinin 7’si AP’li, 5’i CHP’li üyelerden,

Kozluçay Belediye Meclisi’nin 12 üyeliğinin 6’sı AP’li, 6’sı Bağımsız üyelerden oluşmuştur. -12 Haziran 1972, Sayı: 170-

 

BAŞARILI ÖĞRENCİLER

1971-1972 Öğretim yılının geçtiğimiz Çarşamba günü sona ermesiyle bu yılın başarılı öğrencileri okul idarecilerince açıklanmaya başlanmıştır.

İlk açıklama Yalvaç Ortaokulu tarafından yapılmıştır.

TAKDİRNAME alan öğrenciler: 1B’den Vehbi Ünal Alpaslan, Harun Çiğdem, 1C’den Şükran Topraklı, 1E’den İlhan Gültekin İnci, 2A’dan Osman Danacı, 2D’den Ahmet Erol Erdal ve Mehmet Köroğlu.

TEŞEKKÜRNAME alan öğrenciler: 1B’den Hüseyin Aydın, Ramazan Selver, 1C’den Fernuse Tutam, 1D’den Talat Sakallı, 1E’den Şerife Nesrin Şirin, 1F’den Ekrem Aydın, 2B’den Tacettin Öztaş, Salih Karatürk, 2C’den Yıldız Tülü, Mehmet Arıkan, Ahmet Aksu.

Yalvaç Atatürk Lisesi’nin başarılı öğrencileri: 5Fen-A’dan A.İzzet Tütüncü, 5Fen-B’den Nail Nazlı, 4A’dan Mehmet Ergün, 4C’den Ahmet Mavi teşekkürname almışlardır.

Okul idaresinden yapılan açıklamada iki kanaat döneminde üst üste teşekkürname ve takdirname alan öğrenciler iftihara layık görülmüşlerdir. İftihara geçen öğrenciler: Hüseyin Aydın, Ramazan Selver, Vehbi Ünal Alpaslan, Harun Çiğdem, Şükran Topraklı, Talat Sakallı, Şerife Nesrin Şirin, İlhan Gültekin İnci, Tacettin Öztaş, Mehmet Arıkan, Ahmet Aksu, Ahmet Erol Erdal ve Mehmet Köroğlu. -12 Haziran 1972, Sayı: 170-

 

Ruşen Özgül CHP’den İstifa Etti

Matbaamız ve gazetemiz kurucu ve sahiplerinden Ruşen Özgül, geçtiğimiz hafta içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettiğini açıklamıştır.

İstifasını CHP ilçe, il başkanlıkları ile genel merkeze ve genel başkana ileten Ruşen Özgül konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“CHP’deki son gelişen durumlar ve İsmet İnönü’nün ayrılması ile ilçemizde karşılaştığımız bazı hareketler bizleri üzmüştür. Bu nedenlerle köylerden ve şehirden bazı arkadaşlarımızla beraber partiden ayrılmaya karar vermiş bulunuyoruz. İlk olarak istifamı ben ilçe, il başkanlıkları ile genel merkeze ve sayı genel başkana yazı ile bildirdim. Şu anda içinde bulunduğu şartlar altında partide kalamayacağımızı üzülerek ifade eder, partiye hizmet edeceklere başarılar dileriz”. -12 Haziran 1972, Sayı: 170-

 

Türkiye’nin En Başarılı Talebesi İlçemizden

İstanbul’da ve tüm Türkiye’de yayınlanan Milliyet Gazetesi’nin tüm ilkokul öğrencileri arasında yaptığı “İlkokullar arası Bilgi ve Kültür Yarışması”nı 10,5 yaşındaki Uğur Sungurtekin adlı öğrenci kazanmıştır.

İlçemizde Komsular ailesinden olup Ankara’da ikamet eden Uğur Sungurtekin, Türkiye birinciliğini bileğinin hakkıyla kazanmıştır. Birinciliği kazanan Sungurtekin’in ilkokul birinci sınıfı okumadan ikinci sınıftan başladığı ve kendisine “Elektronik beyin”, “Zeka küpü” lakapları verilmiştir. Küçük öğrenciyi ve ailesini kutlar başarılarının devamını dileriz. -12 Haziran 1972, Sayı: 170-

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.