logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (4-6-8 Ekim 1976)

HALKIMIZ DGM’ye KARŞIYIZ DEDİ

İyiden iyiye sallantılı hale gelen ve düşmekle düşmemek arasında bocalama devresinde olan MC Hükümeti (Milliyetçi Cephe) kendine yeni bir dayanak bulmuş ve kendi yaratmak istediği anarşiye kaynak olarak DGM’yi seçmiştir.

Şu anda TBMM aritmetiğinden böyle bir DGM yasasının çıkamıyacağını bile bile polemik yaratmak için silah olarak kullanan MC Hükümeti, bir zamanların DP’si (Demokrat Parti) gibi ayakta kalabilmek için ne lazımsa yapmak gibi bir yanlış yola sapmaya başlamıştır.

Tüm demokratik güçlerin, dernek ve teşekküller ile halkımızın tek noktada birleştiği konu DGM’ye karşı olduğudur. İlçemizde de Kendileriyle muhtelif vesilelerle yaptığımız konuşmalar bir nevi kamuoyu araştırması durumunda olmakta ve halkımızın çok önemli bir çoğunluğunu oluşturan kesimi DGM’nin çıkmasına karşıdır. Ve:

Şayet ülkede anarşi var ise ve devletimizin, milletimizin tümüyle ülkemizin güvenliği tehlikede ise bu suçlara karşı yine anayasal olan Bağımsız Türk Adaleti el koyabilir. İkinci bir tayinli adalet istemiyoruz. O zaman anarşi daha fazla gelişecek ve ülkenin bütünlüğü ve güvenliği tehlikeye düşecektir, demişlerdir.

DGM ile ilgili olarak yöresel yaşam ve Hukuk açısından eleştirilerimizin yer alacağı yazımızı önümüzdeki sayımızda bulacaksınız. -6 Ekim 1976, Sayı: 370-

————-

Belediye Mahallelerin Yollarını Betonluyor

Yalvaç Belediyesi başarılı çalışmalarına bir yenisini daha eklemeye başlamıştır.

Mahalle araları ve mahalleleri birbirine bağlayan yolların betonla kaplanması çalışmalarına Pazar Yukarı Mahallesinden başlayan Belediye ekipleri ilk günde 200 metre uzunluğunda yol betonlamıştır. Konuyla alakalı olarak kendisiyle görüştüğümüz Belediye Başkanı Süleyman Akgün şu bilgileri vermiştir:

“Beldemizin hizmetlerine bir yenisini daha eklemiş bulunuyoruz. Yaklaşan kış mevsimi nedeniyle oluşacak çamur deryasından kurtulabilmek için mahallelerimize beton zemin dökmeyi uygun bulduk. Alt yapı hizmetleri bitmiş mahallelerimize beton dökülmesi işi için bir yıl içerisinde 18 mahallemizin tümünde yaklaşık olarak 3 milyon lira civarında bir para harcayarak betonlamaya devam edeceğiz. Önümüzdeki yıl da tüm mahallelerimiz betonlanmış olacaktır”.

Belediyemizin hizmetlerini yakından ve takdirle izleyen halkımız Belediye Başkanı Akgün’e çalışmalarından dolayı teşekkürlerini belirtmişlerdir. -6 Ekim 1976, Sayı: 370-

———————

Solcu Diyerek Öğrenciyi Okuldan Kovdular

4 Ekim Pazartesi günü açılan orta dereceli okullarımızın açılmasıyla birlikte sağ-sol savaşı da başlamıştır.

Atatürk Lisesi’nde düzenlene törenle lisede öğrenim yılı başlatılırken törende söz alan Kaymakam ve sözcüler sağ tandanslı nutuklar çekmişler ve sağcı marşlar söyletmişlerdir.

Öte yandan Atatürk Lisesi’nde meydana gelen başka bir olay da ilçemizde üzüntü yaratmıştır. Bu yıl lise birinci sınıfa kaydolan bir öğrenciye okulda, adı açıklanmayan bir öğretmen “Sen de ağabeyin gibi solcu, anarşist olacaksan gelme bu okula” demiş ve öğrenciyi okuldan çıkarmışlardır. Olay ilçemizde nefretle karşılanmış, ilgilileri hakkında tahkikat için gerekli girişimlerde bulunmak üzere harekete geçilmiştir. -6 Ekim 1976, Sayı: 370-

—————-

Hastanemizin Doğum Servisi Araçları Geldi

Yalvaç Devlet Hastanesi’ne atanan Kadın Hastalıkları Mütehassısı Dr. Rıdvan Kabuloğlu’nun çabalarıyla hastanemizde eksikliği şiddetle hissedilen Kadın –Doğum Servisi alet ve edevatı, Bakanlığa yapılan girişimler olumlu karşılanmıştır. Aldığımız bilgiye göre Bakanlığa yapılan girişimler sonucu hastanemiz için gerekli malzeme Gima eliyle yapılan satın alma ile tamamlanmış ve Doğum Servisinin ihtiyaçları karşılanmıştır.

Bu konuda yardımı dokunanlara teşekkür ederiz. -6 Ekim 1976, Sayı: 370-

—————

Hastanemize 15 Hemşire ve Ebe Atandı

Kısa bir süre önce yatak sayısı 100’e çıkarılarak hizmet kapasitesini genişletilen Yalvaç Devlet Hastanesi’ne geçtiğimiz hafta içerisinde 15 ebe ve hemşirenin atandığı belirtilmiştir.

Haber aldığımıza göre kararnameleri gelen Fatma Sarı, Hanife Subaşı, Gülsüm Ersin, Tülay Gör, Naciye Çığlı, Nuray Feyzioğlu, Suphiye Karabulut, Kadriye Özkan, Leman Sandıklı, Fatma Kesici, Reyhan Arıkan adlı hemşire ve ebeler önümüzdeki günlerde görevlerine başlayacaklardır. -6 Ekim 1976, Sayı: 370-

————–

Amentülü Değil İnançlı Gençler İstiyoruz

Ulusumuza ve ülkemize bir süredir ızdırap vesilesi olan, gençlerimiz ve öğrencilerimizi hedef alan art niyetli kimseler tarafından sürdürülmek istenen bazı çağ dışı görüş ve hareketler halkımızca benimsenmemekte ve bu kimselerin anarşinin müsebbibi oldukları belirtilmektedir.

Bize kadar ulaştığına göre, Abdülhamit Haftası düzenlemeye, çağdışı marşlar okuyarak okullar açmaya, ‘sol terör’ vardır diyerek halkı uyuturken bu memleketin evlatlarına tabanca çekmeye kadar varan cüretkarane, MC yanlısı hareketlerin ilçemizde de görülmesi esefle karşılanmaktadır. -8 Ekim 1976, Sayı: 371-

———–

GAZETEMİZİN İLAN HAKKI TESLİM EDİLMELİDİR

Bir süre önce ilçemizde yayın hayatına giren ve MC yanlısı bir tutum ve davranışı yansıtan gazete mensuplarının ve bu arada Isparta Valisi ile Yalvaç Kaymakamının partizanca davranışlarıyla kısıtlanan ilan hakkımız gazetemiz ilgililerinin yaptığı girişimler sonucu Basın İlan Kurumu’nca olumlu karşılanmış ve ilanların valiye ve kaymakama rağmen gazetemize verilmesi uygun görülmüştür.

Basın İlan Kurumu’ndan alınan olumlu cevabi yazıyı önümüzdeki sayımızda yer vermek üzere sayın Vali ve sayın Kaymakam’dan rica ediyoruz, artık bundan böyle ilan dağıtımında lütfen yasalara uygun hareket edilerek haklarımızın teslimini bekliyoruz. Aksi halde, bilinmelidir ki bizde mahfuz olan dava hakkımız pek yakında haklarında kullanılacaktır. -8 Ekim 1976, Sayı: 371-

———-

HALKEVİ Şubesi Açıldı

Kısa bir süre önce yayınladığı bir bildiriyi bahane ederek politik baskı araçlarını çalıştıran Isparta Valiliğince kapatılan ilçemiz Halkevi Şubesi, ilgililerce mahkemede açılan dava ve C. Savcılığınca re’sen yürütülen tahkikat sonucu suçsuz görülerek 4 Ekim günü açılmıştır.

Isparta Valiliğinin demokratik kuruluşlar üzerindeki yoğunlaşan baskısı halkımız tarafından kınanmış ve artık bu kabil baskılara bir son verilmesi istenmiştir.

Mahkeme Kararına Rağmen TÖB-DER HALA KAPALI

Öte yandan Danıştay nezdinde genel merkez tarafından açılan davada yürütmenin durdurulması kararına rağmen TÖB-DER şubesi halen kapalı durumdadır. Durum ilçemizde merakla izlenmektedir.   -8 Ekim 1976, Sayı: 371-

—————-

Çınar Sanayi Sitesi Kuruluşunu Tamamladı

Kısa bir süre önce inşaatı tamamlanan Küçük Saniye Sitesinden sonra ilçemizde ikinci bir sanayi sitesi yapılması için harekete geçilmiş ve bir kooperatif kurulmuştur.

S.S. Çınar Esnaf ve Sanatkarlar Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi adıyla yapılacak site ilçemizdeki Marangoz, Hizar ve büyük çapta imalat sanayiini içine alacaktır. Yeni site yapılabilmesi için arazi satın alınması çalışmaları sürdürülmektedir. -8 Ekim 1976, Sayı: 371-

————

Emniyet Teşkilatında Atamalar

Kısa bir süre önce ilçemiz emniyetinde görevli iken Urfa iline atanan Kudret Karakaş adlı polis memurundan sonra ilçemize yeni atamalar yapılmıştır.

Aldığımız bilgilere göre yine ilçemizden Ömer Onur, Eğirdir ilçesine atanmış ve bunlardan boşalan yerlere de Elazığ ilinden Özel Ballı ve Siirt ilinden Ahmet Çakırlı ilçemiz emniyetine polis memuru olarak atanmışlardır. Atanan emniyet görevlilerimize yeni görevlerinde başarılar dileriz. -4 Ekim 1976, Sayı: 369-

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.