logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (25 Mayıs 1970)

“Personel Kanunu” İlçemizde Günün Konusu Oldu

Demirel hükümeti tarafından ele alınan, Kamu görevlilerini kapsamına alan, personel kanununun TBMM’de görüşülmesine başlaması ilçemizde günün konusu haline gelmiştir.

Personel kanununun görüşülmeye başlanmasıyla, hayat pahalılığının meydana çıkıvermesi, gerek halkımız, gerekse memurlar arasında memnuniyet yaratmamıştır.

İlçemizde genel istek ve kanaatin, personel kanununun yarattığı pahalılığın giderilmesi için hükümetin fiyat ayarlaması yapmasıdır. (25 Mayıs 1970, Sayı:67)

 

Tokmacık Köyünde Kalkınma Kooperatifi Kuruldu

İlçemize bağlı Tokmacık Köyünde müteşebbis köylülerin gayretiyle bir Kalkınma Kooperatifi kurulmuştur.

Kooperatifin gayesi, Tokmacık Köyünü iktisaden ve sosyal yönlerden kalkındırmak olacak ve köylülere çeşitli imkanlar sağlanacaktır.

Ayrıca haber aldığımıza göre Tokmacık Köyünde bir ortaokul açılacaktır.  (25 Mayıs 1970, Sayı:67)

 

OKULLAR TATİLE GİRİYOR

İlgililerden aldığımız bilgiye göre, ilçemiz orta dereceli okullar ile merkez ilkokulları önümüzdeki hafta tatile girecektir. Atatürk Lisesi ve Yalvaç ortaokulu ile Kız Orta Sanat Okulu 30 Mayıs’ta yaz tatiline girecektir. Orta dereceli okullarda bitirme imtihanlarına 5 Haziran’da başlanacaktır.

Öte yandan merkez ilkokulları da 6 Haziran’da tatile girecektir. Bitirme imtihanları 8 Haziran’da başlayacaktır. Ayrıca ilkokul öğretmenleri de 15-30 Haziran tarihlerinde 15 günlük seminer çalışmaları yapacaklardır. (25 Mayıs 1970, Sayı: 67)

 

19 Mayıs Şenlikleri İlgiyle İzlendi

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı bütün yurtta olduğu gibi ilçemizde de parlak törenlerle kutlanmış, halkımız büyük ilgi göstermiştir.

Eski mahalle çayırlığında yapılan 19 Mayıs gösterilerinde bilhassa Atatürk Lisesi’nin sunduğu sportif program başarılı olmuştur. Özel ve kullanışlı bir bayram yerinin olmayışı, halkımızın bütün ilgisine ve büyük anlayışına rağmen yine sıkıntı yaratmıştır. İlgililerden bir bayram alanına kavuşturulmamızı bilhassa belirtiriz. (25 Mayıs 1970, Sayı: 67)

 

Kız Orta Sanat Okulu Defile Hazırlıyor

İlçemiz Kız Orta Sanat Okulu öğrencilerinin kendileri tarafından hazırlanan Dikiş ve Nakış eserleri, bir defile ile velilere sunulacaktır.

30 Mayıs cumartesi günü okul salonunda hem defile hem çaylı bir sohbet halinde sunulacak toplantıda veliler, öğrencilerinin eserlerini izleyeceklerdir.

Kız Orta Sanat Okulunun hazırlamış olduğu bu kabil toplantı ve gösteriler halkımız arasında memnuniyet yaratmakta ve ilgililere teşekkür edilmektedir. Defile ile ilgili izlenimleri ilerideki sayılarımızda sunacağız.

(25 Mayıs 1970, Sayı: 67)

 

Kumdanlı’da Köyler Sulama Birliği Faaliyete Geçti

Kumdanlı nahiyesi ve nahiyeye bağlı köylerin müştereken kurdukları Sulama Birliği, çalışmalarına başlamıştır.

Topraksunun da yardımcı olduğu Sulama Birliğine dahil köylerin arazileri Hoyran gölünden kanallar vasıtasıyla aktarılacak suyla sulanacak ve bu bölgelerin verimli olması için çalışılacaktır.(25 Mayıs 1970, Sayı:67)

 

DSİ’deki Grev Sona Erdi

DSİ ile GES-İŞ arasında çıkan anlaşmazlıktan ötürü, bir süre önce GES-İŞ’e bağlı şubelerce başlatılan ve ikinci Kovada da greve giden işçiler geçtiğimiz hafta grevi sona erdirmişlerdir. Bakanlar Kurulu kararıyla durdurulan grevden sonra ikinci Kovada Elektrik Santralinde çalışan işçiler iş başı yapmışlardır. (25 Mayıs 1970, Sayı:67)

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.