• İYİ Parti Yalvaç Mustafa Kodal
  • MHP Hüyüklü Belediye Başkan Adayı Kadir MİNNET

logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (22 Ocak 1973)

Yalvaç  – Çay Yolu İçin Açılan Kampanya Başarılı Oldu

Halkımız Çeşitli Yardımlarla Kampanyaya Katılmaya Devam Ediyor

İlçemizi YOLSUZLUK derdinden kurtaracak ve çevre il ve ilçelere daha kısa zamanda gidiş – geliş ile çevre ile geniş ilişki sağlayacak olan YALVAÇ – ÇAY yolunun açılması için daha önce kurulan “Yalvaç – Çay Yolu Yaptırma ve İlçeyi Kalkındırma Derneği” tarafından 13 Ocak 1973 tarihinden başlatılan yardım kampanyası halkımız arasında büyük ilgi ve destek görmüş, halkımız ayni ve nakdi yardım ve bağışları ile kampanyaya destek vermişlerdir.

Mübarek Kurban Bayramından da yararlanan kampanyaya halkımız kestiği Kurbanların derilerini de bağışlayarak katılmışlardır.

Alınan bilgiye göre son bir haftada Yalvaç – Çay yolu yardım kampanyasına yapılan kurban derisi bağışlarının satışı sonucunda elde edilen gelir toplamı 39.750 Lira, nakdi yardımlar toplamı ise 2.950 Lira ki cem’an 43.000 lira civarında bir gelir temin edilmiştir.

Kampanya halen devam etmekte olup halkımızın hamiyetperverliği ile mevcut meblağın daha da arttırılması beklenmektedir. -22 Ocak 1973, Sayı: 200-

 

Hoyran Gölünün Kenarına Turistik Tesis Yapılıyor

Emin kaynaklardan aldığımız habere göre Yalvaç Belediyesi tarafından, ilçemiz hudutları içerisinde bulunan Hoyran Gölü’nün Taşevi köyü civarlarındaki kıyısında turistik tesisler kurulacaktır.

Yalvaç Belediyesi ve Hazine arasında gerekli anlaşmaların sağlandığı, turistik tesislerin kurulacağı arazinin satın alındığı ve önümüzdeki yaz mevsiminde faaliyete geçirilmek üzere hazırlıklara girişildiği belirtilmiştir. -22 Ocak 1973, Sayı: 200-

 

Doktor ŞÜKRÜ OĞUZ İlçemize Getirilecek

Bir süre önce ilçemiz Devlet Hastanesi Baştabibi iken sıhhi sebepleri de öne sürerek emekliye ayrılan ve Ankara’ya yerleşerek bizleri de üzüntüye sevkeden Dr. Şükrü Oğuz’un tekrar ilçemize getirilmesi için Yalvaç halkı harekete geçmiş bulunmaktadır.

Dr. Şükrü Oğuz’un Yalvaç’a gelmesi için halk arasında imza toplanmakta olup, kendisiyle görüşmek üzere bir heyet önümüzdeki hafta Ankara’ya gidecektir. İlçemize kat’i surette getirilmesi için yapılan çalışmaların olumlu sonuçlanması halkımızın en büyük arzusudur. -22 Ocak 1973, Sayı: 200-

 

Devrim İlkokulu Hırsızları Yakalandı

Bir süre önce ilçemiz merkez Devrim İlkokulu’nun müdür odasına girerek,  fitre parası olarak toplanan paraları ve muhtelif eşyayı çalan hırsızlar geçtiğimiz hafta yakalanmışlardır.

Alınan bilgiye göre, bir başka evden de muhtelif eşyaları çalıp sattıktan sonra yakalanan Ö,K. ve A.G. adlı şahıslar emniyette ifadeleri alınırken Devrim İlkokulundaki hırsızlığın da faili olduklarını itiraf etmişlerdir.

Her iki hırsız yapılan tahkikat sonunda bugün adliyeye sevk edileceklerdir. -22 Ocak 1973, Sayı: 200-

 

PTT’de Yeni Atamalar

İlçemiz PTT merkezinde geçtiğimiz hafta atamalar olmuştur.

Aldığımız bilgilere göre ilçemiz PTT’sinde görevli memurlardan Ömer Kurucu Keçiborlu’ya, dağıtıcı Eyup Turan Antalya Kurucaova’ya atanmışlardır.

Öte yandan Yalvaç PTT’de boşalan yerlere Keçiborlu’dan Ramazan Çelik memur olarak, Afşar’dan H.Hüseyin Çelik dağıtıcı olarak atanmışlardır. Gelen ve giden memurlara yeni görevlerinde başarılar dileriz. -22 Ocak 1973, Sayı: 200-

 

T.HALK BANKASI Yalvaç Şubesi

Kız Enstitüsüne Perde Hediye Etti

Uzun yıllardır ilçemizin sinema, konferans, konser, toplantı ve benzeri ihtiyaçlarını karşılayan Kız Enstitüsü salonuna T. Halk Bankası Yalvaç Şubesince perde hediye edilmiştir.

Okul idaresi ve Koruma Derneği ilgililerinin müracaatı üzerine Kız Enstitüsü salonunun sahnesine üzerinde T. Halk Bankası yazılı 60 metrelik perdenin okula en kısa zamanda verileceği bildirilmiştir. Muhtemelen önümüzdeki hafta içerisinde yerine takılacak olan perdeyi hediye eden T. Halk Bankası Yalvaç Şubesi yetkililerine teşekkür ederiz. -22 Ocak 1973, Sayı: 200-

 

==================================================================================

ÇAĞRI

YALVAÇ – ÇAY Yolu Kampanyası

Güzel ve şirin beldemiz Yalvaç’ımızı dış dünyaya bağlıyacak olan YALVAÇ- ÇAY YOLU için açtığımız kampanyamıza köylüsüyle, kentlisiyle tüm Yalvaç halkımızı, komşu ilçelerimizi her türlü yardım ve bağışlarıyla katılmaya davet ederiz.

Kampanyamıza her türlü bağış ve yardım kabul edilir. Ayni yardım ve bağışlar  (tahıl, koyun, keçi, büyükbaş hayvan, ağaç, kereste, menkul – gayrimenkul mal ve benzeri) ile paraca yapılacak bağış ve yardımlarınız kabul edilir.

Para yardımında bulunacak hemşehrilerimizin ilçemiz banka şubelerinde açılan ve numaraları aşağıda verilen hesaplara yatırmaları rica olunur.

Yalvaç – Çay Yolu Yaptırma ve İlçeyi Kalkındırma Derneği

-22 Ocak 1973, Sayı: 200-

==================================================================================

 

FISILTIDAN                                                                            Ruşen ÖZGÜL

Bir Kurban – Bin Kurban

Yalvaç’lı olarak bir kere daha büyük bir imtihanın başlangıcında bulunuyoruz.

Hepimizin malumu olduğu gibi ilçemizin en büyük sorunlarından birisi olan ve yılların heyecanını bizlere taşıkan YALVAÇ – ÇAY YOLU davamız son günlerde had safhaya girmiştir. Ve nitekim gazetemizin daha önceki sayılarından öğrendiğiniz gibi önemli adımlar atılmıştır.

Kısa bir süre önce komşu ilçe ÇAY’a atanan pek değerli hemşehrimiz ve bu satırların yazarının okul ve sıra arkadaşlarından BOLAT BOLATOĞLU bu davayı bir Yalvaç’lı olarak gerçekten benimseyerek Çay’lı  hemşehrilerimizi de harekete geçirerek, bilhassa Yalvaç için hayati önem  arzeden bu  yolun açılması için -her ne pahasına olursa olsun- maddi-manevi gayretlerle çalışmalara girişmiş, bununla da  kalmayarak Yalvaç – Çay Yolu Yaptırma Derneğinin teşekkül etmesine sebep olmuştur.

Yeni kurulan dernek, kuruluşu pek kısa olmasına rağmen yaklaşan Kurban Bayramını da nazarı itibara alarak hemen bir “YALVAÇ – ÇAY YOLU” Kampanyası adı altında çalışmalara girişmiştir. Açılan kampanya Kurban Baynamına iki gün külü başlatılmış ve hemen el ilanlarıyla bulabildiği vasıtalarla köy köy, mahalle mahalle dolaşmış. Hoparlör ilanlarıyla halkımıza duyurabilmiştir.

Dernek Başkanı ve aynı zamanda Belediye Başkanımız O.Mesut Berkün başkanlığında, Avukat İsmail Akyürek, bendeniz Ruşen Özgül, Eczacı Ahmet İnanıcı’dan kurulu ekipler muhtelif şekillerde halkımızın ayaklarına kadar giderek çaba göstermişlerdir. Bazı çevrelerce engellemeler yapılmak istenmesine rağmen halkımız kısa sürelide olsa başlatılan kampanyamıza beklendiğinden fazla ilgi göstermiş ve yazımıza başlarken adını ettiğimiz imtihanda başarıyla dereceyi tutturmuştur.

-22 Ocak 1973, Sayı: 200-

 

YALVAÇ – ÇAY YOLU Kampanyasına Yapılan

KURBAN DERİSİ BAĞIŞLARI

Yalvaç – Çay Yolu Yaptırma ve İlçeyi Kalkındırma Derneği’nin mübarek Kurban Bayramı nedeniyle 13 Ocak 1973 tarihinden itibaren açmış olduğu yardım kampanyasına halkımız tarafından yapılan ayni ve nakdi yardımların listesini bu sayımızdan itibaren vermiye başlıyoruz.

Deri Bağışları:

Mahalle               Koyun   Keçi       Sığır       Bağırsak

Görgü Camı        70           5             –              18

Görgü Orta         30           3             –              4

Görgü Bayram  35           4             2             13

Kaş Cami             33           –              –              30

Kaş Yukarı           19           –              –              –

Kaş Aşağı             45           –              –              9

Pazar Yukarı       25           4             –              5

Pazar Aşağı         48           –              1             5

Kızılca                   55           –              –              30

Saray Mah.         12           –              –              –

Leblebiciler        36           –              1             1

Debbağlar           19           2             –              3

Abacılar               37           –              3             –

Müderris             36           –              1             6

Eski Mah.            29           1             –              –

Kaş Hacıbey       Bağışta bulunulmadı

Sofular Mah.     Bağışta bulunulmadı

Salur Mah.          Bağışta bulunulmadı

Diğer yardımların listesi gelecek sayımızda…        -22 Ocak 1973, Sayı: 200-

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.