logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (21-28 Şubat 1972)

Devlet Hastanesi Kömürsüz…

Hastalar Soğuktan Titriyor

İlçemiz Devlet Hastanesi’nde kömürsüzlükten kaloriferlerin yakılamadığı ve hastaların soğuktan perişan durumda kaldıkları bildirilmektedir.

Nitekim geçtiğimiz hafta hastanemizde belki de dünyada ilk defa ve ilginç bir ameliyat yapılmıştır. Kömürsüz, kalorifersiz hastaneye bağırsakları parçalanan bir hasta getirilmiş, gaz sobasının sıcaklığında ameliyat edilerek yaşatmaya çalışılmıştır.

Hastane ilgililerinin belirttiğine göre hastalara soğukta üşümemeleri için üçer tane verilmiş, bir kısmı da taburcu edilmiştir. Bu arada kömürsüzlükten perişan durumdaki hastanemiz için dışarıdan kömür temin edilmeye çalışılmaktadır. (21 Şubat 1972, Sayı: 154)

 

Görülmemiş Rezalet…

Hristiyanlık Propagandası Okullara Sokuluyor

Son yıllarda yurdumuzu saran her türlü kötü fikir akımlarından bir tanesi geçtiğimiz günlerde ilçemizde de cereyan etmiştir.

Alınan bilgiye göre olay şöyle gelişir; İlçemiz Atatürk Lisesi’ne okul birincisi, ikincisi ve üçüncüsüne verilmek üzere gönderildiği öngörülen bir kolinin içinden Hristiyanların kutsal kitabı İncil çıkmıştır.

Atatürk Lisesi’nde okulun başarılı öğrencilerine verilmesi kaydıyla, uydurma bir gönderici ismi kullanılarak gönderildiği sanılan ve Hristiyanlık propagandası niteliği taşıyan İncil’lerin okul müdürlüğü tarafından müsadere edildiği öğrenilmiştir. (21 Şubat 1972, Sayı: 154)

 

Gül’ün Dikeni

BENGALDEŞ’LİDEN

15 Şubat 1972 tarihli Isparta Demokrat refikimizde ‘Sırası Geldikçe’ sütununda “Vali Butto” başlıklı bir yazıya imza atan sayın Oğuz Oymak’tan bir ricamız var…

Fıkra diye yazdığınız yazıdan biz bir anlam çıkaramadık. Ya bizim anlamamız kıt ya da siz lâf kalabalığına getiriyorsunuz…

Bizler yani Yalvaç’lılar gerçekten Doğu Pakistan’lılarız. Örnek mi?… Sayın Isparta’lı hemşehrilerimizin zihniyeti malûm: “Gölden öte hizmet yok”.

Isparta’nın Bir Bengaldeşlisi                                        (21 Şubat 1972, Sayı: 154)

 

Valimiz GENÇAĞA İlçemizi Ziyaret Etti

Isparta Valisi Tahir Gençağa, geçen Cumartesi günü ilçemize gelerek tetkiklerde bulunmuştur.

Atatürk Lisesi, Devlet Hastanesi, Kız Sanat Ortaokulu, Yalvaç Belediyesi ve bazı kurum ve kuruluşlara da nezaket ziyaretinde bulunan Valimize ilçemizin sıkıntı ve istekleri, bunun yanında halen yaşamakta olduğumuz yakacak sıkıntısı da iletilmiştir. (28 Şubat 1972, Sayı: 155)

 

68 ELMA AĞACI İNSAFSIZCA KESİLDİ

Yalvaç Belediye Meclisi Üyesi ve minibüs işletmecisi Naci Benli’nin Cuma Tarlası mevkiindeki elmalığından 68 adet elma ağacı meçhul şahıslar tarafından testere ile kesilmiştir. Olayın araştırması sürerken kendisinden şüphelenilen bir şahsın hakkında tahkikata geçildiği bildirilmiştir. (28 Şubat 1972, Sayı: 155)

 

İlçemizde İlk Defa NAKLİYAT ANBARI Açıldı

Uzun yıllardır ilçemizde eksikliği fazlasıyla hissedilen yük ve eşya nakli için bir anbar kurulduğu memnuniyetle haber alınmıştır.

İlçemizde müteşebbis kamyon sahiplerinin kurarak faaliyete giriştikleri anbara BİRLİK NAKLİYAT Anbarı adı verilirken ilgililerinin belirttiğine göre halkımızın menfaati düşünülerek ucuza ve seri bir şekilde nakliyat yapılacağı ifade edilmiş, hatta halkımıza ucuza odun ve kömür temini ve naklinin düşünüldüğü de açıklanmıştır. (21 Şubat 1972, Sayı: 154)

 

Çiftçi Malları Koruma Seçimi Yapıldı

İlçemiz Çiftçi Mallarını Koruma Teşkilatının geçtiğimiz hafta yapılan toplantısında seçimler de yapılmıştır.

Hararetli ve çekişmeli geçen seçimlerde CHP kanadının adayları başarı kazanmışlar, teşkilata Başkan olarak Reşat Berkün’ü getirmişlerdir.

Diğer üyeliklere ise A.Aslan Uyaroğlu, Osman Kapçı, M. Naci Arı ve Ziya Yazıcı seçilmişlerdir. Yeni seçilen ÇMK heyetine başarılar dileriz. (21 Şubat 1972, Sayı: 154)

 

Öğretmen SÜLEYMAN TAŞKIN Vefat Etti

İlçemiz Merkez Gazipaşa İlkokulu Müdürü 40 yıllık Öğretmen Süleyman Taşkın geçtiğimiz hafta içerisinde koroner kalp yetmezliğinden vefat etmiştir.

Gazetemizin ilk Mesul Müdürü Cankut Taşkın’ın da babası olan, çevrede sevgi ve saygıyla yer işgal eden kıymetli öğretmen Süleyman Taşkın’a Tanrıdan rahmet, kederli ailesiyle Maarif camiasına başsağlığı dileriz. (21 Şubat 1972, Sayı: 154)

 

BAĞKONAK BUCAĞI Şehir Halini Aldı

İlçemize bağlı Bağkonak Bucağı halkı, çalışkan Belediye Başkanları Şahin Yelaldı’nın önderliği ve gayretleri ile örnek çalışmalar vermektedirler.

Yalvaç’ta ve Isparta’da bir ilke imza atarak, geçtiğimiz aylarda köy ve kasabalarımız içinde ilk defa sinema açılan Bağkonak’ta halk Belediye çalışmalarına destek olmaktadır. Bağkonak Bucağı’nda sinemadan başka bir de restorant faaliyete geçmiştir.

Alınan bilgiye göre halkın da desteğiyle Ortaokul için 200 bin liraya arsa satın alınmıştır. Akşehir – Yalvaç yolunun yeni güzergahının bucak içinden geçmesinin de halkın büyük destek ve gayreti ile olduğunu belirten Başkan Yelaldı, Bağkonak sürekli gelişecek büyüyecektir, demiştir. Başarılı ve çalışkan Belediye Başkanı Şahin Yelaldı’yı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. (21 Şubat 1972, Sayı: 154)

 

C E M İ Y E T    H A B E R L E R İ

İlçemizde geçen hafta evlenenler:

Reyhan Kiriş – Mehmet Büyükbayram,

Cemile Memişoğlu – Ali Cankaya,

Hatice Bayakı – İsmail Kodaloğlu,

Adile Manav – Mehmet Uğurlu,

Melek Türker – Ömer Piliç,

Nezire Ayvallı – Şükrü Altuğ,

Perihan Piliç – Necati Keklikoğlu adlı çiftler evlenmişlerdir.

Genç evlilere mutluluklar dileriz.

İlçemizde geçen hafta doğanlar:

Şevki – Havva BÖLEN’in Ramazan,

Hasan – Ayşe AYTAÇ’ın Hatice,

Mehmet – Ayşe İNANICI’nın Mustafa,

Faruk – Fadime ERKEK’in Huriye,

Ramazan – Gülten BAŞKAYA’nın Hüseyin ,

Ali – Lütfiye Karaoğlanlı’nın Emine,

Yılmaz – Hülya MAVİ’nin Mustafa,

Faruk – Nezahat SİVASLI’nın Cemile,

D.Ali – Hacer BİLGİÇ’in Dudu

adlı çocukları dünyaya gelmiştir. Yavrularımıza uzun ömürler dileriz.

GENEL KURUL

İlçemiz Memurlar ve Emekli Memurlar Kulübü’nün yıllık olağan genel kurul toplantısı geçtiğimiz hafta Cumartesi günü yapılmış, genel kurulda yapılan seçimlerde Yönetim Kurulu’na Ali İhsan Akay, Tanzer Berkün, Ali Öçkoymaz, Turgut Tuzcu ve Akın Yalvaç seçilmişlerdir. (21 Şubat 1972, Sayı: 154)

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.