logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (20 Mart 1970)

İmar ve İskan Bakanı Hayrettin Nakiboğlu İlçemizi Ziyaret Etti

3. Demirel Hükümeti’nin İmar Ve İskan Bakanı Hayrettin Nakiboğlu geçtiğimiz Salı günü ilçemize gelmiştir.

Göller Bölgesinde inceleme ziyaretinde inceleme ziyaretlerinde bulunan Nakiboğlu, Senirkent’ten ilçemize Salı günü saat 18.00’de gelmiş ve Belediye Meclis Salonunda halkımıza hitaben konuşmuştur.

Beraberinde Milletvekillerimizden Av. Yusuf Uysal ve Dr. A. İhsan Balım, Isparta Valisi Hilmi Öztürk ve Bakanlık ilgilileri, olduğu halde Bakan Hayrettin Nakiboğlu, Belediye Meclis Salonunda şunları söylemiştir:

“Kıymetli evladınız Başbakan Demirel’in emriyle Göller Bölgesi’nde çıktığım seyahatte Yalvaç’a uğramaktan memnun oldum. Hakikaten Yalvaç ve Yalvaç’lılara ısındım. Dertlerinize Hükümet olarak, Bakanlık olarak derman olacağız.”

Pek çok dertleriniz var biliyorum. Fakat sizlerin de bildiği gibi gerekli yardımlar ve yatırımlar yapılamadı. Aramızdan çıkan 41 arkadaş bir acaiplik ettiler, açık tabirle kafasızlık ettiler. Onların bu hareketi bütçemizi de akamete uğrattı. Hükümet ve bütçemiz yolunda gitmiş olsaydı şimdiye pek çok yatırımlar yerine getirilmiş olacaktı. Bütün bunlara rağmen başta Başbakan Demirel oldukça her işin üstesinden geleceğiz.

İkinci 5 yıllık plan devresinde üçüncü devreye geçmek üzere olduğumuz günlerde plan mucibince sanayi ve tarıma büyük önem vererek kalkınma hamlelerine girişmek amacımızdır. Plânsız çalışma hedefine ulaşamaz. Her şey halledilecektir. Valinize müracaat ediniz, bize yazsın” diyen Bakan Nakiboğlu saat 19.00 sıralarında Ankara’ya müteveccihen buradan ayrılmıştır. (20 Mart 1970, Sayı: 59)

 

Belediyeye Ait 2 Pikap Getirildi

Daha önceden bildirdiğimiz gibi ilçemiz Belediyesi tarafından alınan 2 pikap geçtiğimiz hafta ilçemize getirilmiştir.

Belediye Başkanı O. Mesut Berkün İstanbul’a giderek pikapları bizzat alıp ilçemize getirmiştir. Belediyenin çeşitli hizmetlerinde kullanılmak üzere alınan pikaplar şimdilik Belediye Garajına konulmuştur. (20 Mart 1970, Sayı: 59)

 

Belediye Parkı İmar Ediliyor

Uzun zamandır bakımsızlıktan perişan bir durumda bulunan Hastane Karşısında, Yıldız Sineması’nın yanında bulunan Belediye Parkı imar edilmeye başlanmıştır.

Duvarları ve çay ocağı restore edilerek çeşitli yerlerine çam fidanları dikilmeye başlanan park bu yaz halkımızın istifadesine sunulacaktır. (20 Mart 1970, Sayı: 59)

 

İkiz Doğum Yapan Kadın Kan Zayiinden Öldü

Eğirdir ilçemize bağlı Çay Köyünde ikiz doğum yapan A.Ç.’nin karısı kan zayiinden ölmüştür.

İlgililerce verilen bilgiye göre köy sakinlerinden A.Ç.’nin genç karısı bir batında iki kız çocuğu dünyaya getirmiş, müdahaleye rağmen kanı durdurmak mümkün olmadığından tahminen 25 yaşlarındaki kadın ölmüştür. Dünyaya gelen çocukların sıhhatinin ise iyi olduğu belirtilmiştir. (20 Mart 1970, Sayı: 59)

 

MÜZEMİZ

Hasan AKGÜN / Müze Memuru

Milli Eğitim Bakanlığı’nca 460.000 liraya modern bir Müze binası yaptırılarak 5.9.1966 ‘da ziyarete açılan Müze, Yalvaç’ın tanıtılması hususunda iftihar edeceğimiz bir müessese olmuştur.

Bugün ise 2327 adet Arkeolojik ve Etnoğrafik eser ile 2463 adet altın, gümüş ve bakır sikke (eski para) kolleksiyonu mevcuttur.

Bir nev’i turizm müessesesi olan müzemizin ziyaretçilerinden aldığı giriş ücreti her sene artmaktadır.

İlçemizin yol davasının halledilmesi Turizm faaliyetlerinin artmasını sağlayacağı gibi bölgemizin iktisaden kalkınmasında önemli faktör olacaktır. (20 Mart 1970, Sayı: 59)

 

Bindiği Dalı Kesen Altında Kalarak Öldü

Akşehir – Bindiği dalı kesen bir şahıs kavak ağacından düşerek can vermiştir.

Doğanhisar’a bağlı Yeğin Mahallesi halkından olan bir şahıs bahçesinde bulunan kavak ağaçlarını budarken bindiği dalı kesmiş ve kafa üzerine düşmüştür. Hemen can verdiği belirlenen 61 yaşındaki H.K. daha sonra komşuları tarafından görülmüş ve yanına gidildiğinde çoktan can verdiği anlaşılmıştır. (20 Mart 1970, Sayı: 59)

 

Kütüphane Yeni Binasına Taşındı

Ortaokul karşısında Belediyeye ait işyerinde hizmet veren Yalvaç Hacı Ali Rıza Efendi Halk Kütüphanesi, yeni yapılan binasına taşınmaya başlamıştır. Hastane karşısındaki yeni binasına pek çok kısmı taşınan Hacı Ali Rıza Efendi Halk Kütüphanesi önümüzdeki günlerde törenle açılacaktır.

Öte yandan Kütüphaneden boşalan Belediyeye ait yere Memurlar ve Emekli Memurlar Kulübü taşınmıştır. (20 Mart 1970, Sayı: 59)

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.