• İYİ Parti Yalvaç Mustafa Kodal
  • MHP Hüyüklü Belediye Başkan Adayı Kadir MİNNET

logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (19-26 Nisan 1971)

Ortaokulumuzun Adı “Abdurrahman Bey Ortaokulu” Oluyor

Yalvaç Ortaokulunun adı alınan kararlara göre “Kaymakam Abdurrahman Bey Ortaokulu” olarak değiştirilecektir.

Bakanlığın da izni alınarak değiştirilecek olan isim, Ortaokulumuzun kuruluşunda büyük emeği geçmiş olan, Yalvaç’ın eski Kaymakamlarından Abdurrahman Bey’in ismine izafeten verilmiştir.

Yalvaç ve çevresinde ilk defa bir ortaokulun binasının yapımını başlatıp bitiren Kaymakam Abdurrahman Bey’in hatırasını ebediyen yad etmek bakımından bu güzel hareketi hayata geçiren ilgilileri ve idarecilerimizi kutlarız. (19 Nisan 1971, Sayı: 111)

 

Okullarda Temsiller Veriliyor

Öğrenim yılı sonu ve bu haftaya bayramların rastlaması münasebetiyle ilçemiz okullarında temsil geceleri tertiplemişlerdir.

-Atatürk Lisesi GÖÇ’ü Oynuyor

Yalvaç Atatürk Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Cevat Fehmi Başkut’un Göç adlı eseri önümüzdeki günlerde velilere ve halkımıza sunulacaktır. Daha önce okulun öğrencileri için başarı ile gösterilen oyun öğrenciler tarafından beğenilmişti.

-Ortaokul HEİDİ’yi Oynuyor

Yalvaç Ortaokulu öğrencilerince hazırlanan He idi adlı adapte bir oyun önümüzdeki hafta velilere ve halkımıza gösterilecektir.

-Alemdar İlkokulu’ndan Temsil Gecesi

Öte yandan ilçemiz Alemdar İlkokulu öğrencileri de 23 Nisan gecesi halkımıza bir temsil gecesi sunacaktır. Halkımıza ve velilerine sunacakları oyun ve temsillerle derslerinin yanında sosyal kabiliyetlerini de ortaya koyacak olan öğrencilerimizi ve öğretmenlerini tebrik ederiz. (19 Nisan 1971,S.: 111)

 

Fidye Olarak Verilen Paralar Aranıyor

İstanbul’da kaçırılan işadamları Mete Has ve Talip Aksoy’un fidye olarak meçhul şahıslara verdikleri paraların seri numaraları ilçemize de gönderilmiş ve burada da aranmasına başlanmıştır.

Fidye olarak verilen 500 liralıklardan 355 adedinin seri numarası liste halinde ilçemiz emniyetine gönderildiği bildirilmiştir. Paraların numaraları ayrıca bankalara da gönderilmiş ve polis tarafından arama faaliyetlerine başlanmıştır. (19 Nisan 1971, Sayı: 111)

 

Meçhul Şebeke Tehditle Para Sızdırmaya Çalışıyor

Ş.Karaağaç – İlçemizde son zamanlarda mektup yoluyla tehdit ederek iş adamlarından para sızdırmaya çalışan meçhul şebekenin halen el altından faaliyete devam ettiği iddia edilmektedir.

İddialara göre Ş.Karaağaç ilçemizde iş adamlarından M.A. ve A.A. adlı şahıslara tehdit mektubu gönderilmiş ve M.A.’dan ise 10.000 lira istenmiştir. Emniyet ekipleri meçhul şebekenin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.  (19 Nisan 1971, Sayı: 111)

 

VERGİLER AÇIKLANDI

İlçemiz Mal Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre 1970 yılı gelir vergileri aşağıda gösterilmiştir. Yapılan açıklamaya göre bu yıl diğer yıllara nazaran vergilerde düşme görülmüştür.

Bu yıl ilçemizde en çok vergiyi 22.765 lira ile BP Bayii Abdullah Kabuloğlu vermiştir. Geçen yıl en çok vergiyi veren Hakim Enver Karahan 17.485 lira ile ikinciliğe düşmüştür.

Mükellefin Adı Soyadı          Vergi Tutarı

Abdullah Kabuloğlu              22.765 TL.

Enver Kahraman                    17.485 TL.

Ahmet İnanıcı                        17.050 TL.

Yusuf Uysal                           14.730 TL.

Ö.Lütfi Bahar                        12.380 TL.

Dr. Şükrü Oğuz                      12.230 TL.

Hüseyin Kaynar                       9.755 TL.

Hüseyin Ün                              7.775 TL.

Hasan Türkoğlu                       7.725 TL.

Aslan Kalender                       7.725 TL.

Dr. Ali Remzi Öztaş               6.280 TL.

Ali Bal                                    3.305 TL.

Hasan Çetinkaya                     1.235 TL.

Muammer Kabuloğlu                   60 TL.

Hüseyin Avni Arslan             3.590 TL.

Tevfik Kurucu                        1.300 TL.

Sadık Dülgerbaki                   2.910 TL.

Nuh Vural                                 415 TL.

Tahsin Çetinkaya                      610 TL.

H.Basri Sönmez                        180 TL.

Avni Gündüz                           2.765 TL.

(devam edecek)  (19 Nisan 1971, Sayı: 111)

 

Ananevi Kumdanlı Güreşleri 2 Mayıs Pazar Günü

İlçemize bağlı Kumdanlı Kasabasında yıllardır yapılan ananevi yağlı pehlivan güreşleri bu hafta sonu 2 Mayıs Pazar günü Kumdanlı’da yapılacaktır.

Yurdumuzun her tarafından ün yapmış pehlivanların da katılacağı ananevi Kumdanlı Güreşleri çevre ilçe ve köylerimizde de ilgiyle beklenmektedir. (26 Nisan 1971, Sayı: 112)

 

Fakir Öğrenciler Giydirildi

İlçemiz Devrim İlkokulu Okul Aile Birliği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Devrim İlkokulu fakir öğrencilerini giydirmişlerdir.

Kısa zaman içerisinde başarılı çalışmalariyle topladıkları yardımlarla yüze yakın öğrenci giydirilmiş ve çeşitli ihtiyaçlar yerine getirilmiştir. (26 Nisan 1971, Sayı: 112)

 

“Ne Mutlu Türküm Diyene”

Yalvaç Alemdar İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan “Ne Mutlu Türküm Diyene” adlı oyun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları dahilinde Alemdar İlkokulunda 23 Nisan gecesi başarıyla oynamıştır. (26 Nisan 1971, Sayı: 112)

 

İki Kişi FOLİDOL’den Zehirlendi

İlçemize bağlı Mısırlı Köyünde meydana gelen bir olayda iki kadın zehirlenmiştir.

Alınan bilgiye göre Mısırlı köyünde yedikleri afyon fidesi üzerine sıçrayan Folidol elma ilacının bu laşıklarıyla zehirlenme alametleri gösteren iki kadın derhal Yalvaç Devlet Hastanesine getirilmiş ve yapılan müdahaleler neticesinde kurtarılmışlardır. (26 Nisan 1971, Sayı: 112)

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.