logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (17 Ağustos 1970)

Milli Nizam Partisi Isparta Teşkilatı Kuruldu

Isparta- Haber aldığımıza göre Milli Nizâm Partisi’nin Isparta İl Teşkilatı resmen kurulmuş bulunmaktadır.

Necmettin Erbakan ve 17 arkadaşı tarafından geçtiğimiz Ocak ayında kurulan Milli Nizam Partisi’nin Isparta il teşkilatı kurucuları şunlardır: Süleyman Sözer, Mehmet Arfan, Kemal Gençtürk, Niyazi Sırsatlı, İsmail Çelik, Mustafa Özsoygur, Ahmet Büyükküpçü, Yaşar Özkan, Necati Özkurtlu, Muammer Kurul, İsmail Tüzün, Arif Hilal, Nazmi Gülal, Sami Aslan ve Osman Dışpınar.

Parti kurucuları, ilçe teşkilatlarının da kısa zamanda tamamlanıp faaliyete geçeceğini söylemiştir. (17 Ağustos 1970, Sayı: 79)

 

Yanlış Döviz Bozduran Şahıs Tutuklandı

Geçtiğimiz hafta ilçemizde enteresan bir olay meydana gelmiş ve olayın suçlusu tevkif edilmiştir.

Alınan bilgiye göre yurtdışında işçi olarak çalışan Özbayat köyünden bir şahıs ilçemiz bankalarından birine giderek elinde bulunan Belçika Frangını, Fransız Frangı diyerek bozdurmuştur. Bu yanlış döviz bozdurma neticesinde 20 bin lira civarında fazla ödeme yapıldığı, nihayet Antalya Merkez Bankası Şubesince farkına varılmış, ilgili şahıstan fazla ödemeyi geri iade etmesi istenmişse de şahıs ödemeye yanaşmamış bunun üzerine de tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. (17 Ağustos 1970, Sayı: 79)

 

İhtiyar Kadın Damdan Düşerek Öldü

Tokmacık köyümüzde yaşlı bir kadın düşerek ölmüştür.

Evde kimsenin bulunmadığı bir zamanda damda oyalanırken farkında olmadan damın kenarından aşağı yuvarlanarak düşen Tokmacık köyünden H.G. adlı yaşlı kadının olay yerinde öldüğü, olaya Savcılık tarafından el konulduğu bildirilmiştir.

Öte yandan ilçemize bağlı Sücüllü Kasabası’ndan H.A. adlı bir şahsın ölümü şüpheli görülmüştür. Tuvalette ölü bulunan H.A.’nın yapılan otopsisinde mide ülserinin patlamasıyla öldüğü anlaşılmıştır. (17 Ağustos 1970, Sayı: 79)

 

Biri Traktörden, Biri At Arabasından Düşen 2 Kişi Öldü

İlçemizde iki müessif kazada iki kişi ölmüş ve tedbirsizlik nedeniyle sürücüler hakkında tahkikat açılmıştır.

Hüyüklü Kasabası’ndan İ.Y.’ye ait traktörün remorkuna sarkan aynı yerden H.A. adlı şahıs düşerek ölmüştür. Öte yandan Özbayat köyünden bir baba-oğul, at arabasıyla köye giderken baba M.Y.’ nin kullandığı at arabasının sarsılmasıyla oğul Z.Y. arabadan başının üzerine düşerek ölmüştür. Her iki olaya da Savcılık tarafından el konulmuş ve tahkikat başlatılmıştır. (17 Ağustos 1970, Sayı: 79)

 

SİZİN KÖŞENİZ

Toz Yutturmayın

Bizler Müderris ve Abacılar Mahalleleri sakinlerinin günlük yiyecekleri dışında hergün yarım kilogram toz yeme hakkımız vardır.

İlçeye gelen giden her türlü vasıtanın giriş-çıkış yolu olan şose üzerinde bulunan mahallelerimizin ne günahı vardır ki kundaktaki bebemizden bastonlu ihtiyarımıza kadar hergün bize yarım kilo toz yutturuluyor. Sıhhate yararlı olduğunu bilsek amenna…

Amma kaldı ki her türlü mikrobu havi yolların tozu, bizi birçok hastalığa hazır ve nazır eylemektedir. İlgililerden ricamız, artık şosenin asfaltlanması işinin bir siyasi yatırım olmaktan çıkarılması, bir an evvel asfaltın yapılarak bizlerin toz bulutundan kurtarılmamızın sağlanmasıdır.

Yolumuza el atılmadığı takdirde bu şoseden geçecek her vasıtanın önüne mani koyacağımızı bilhassa belirtiriz.  Sayın ilgililer, mutfağımızdan yatak odalarımıza kadar her yere giren toz bulutuna ne olur engel olunuz. Saygılarımızla.

Müderris Mahallesi ve Abacılar Mahallesi Sakinleri (17 Ağustos 1970, Sayı: 79)

 

Gazeteci hemşehrimiz Tanzer Ünal ve merhum Alparslan Türkeş

MHP Genel Başkanı TÜRKEŞ Isparta’ya Geldi

Isparta- Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Alpaslan Türkeş şehrimize gelmiştir.

Özel bir gezi için Isparta’ya geldiği bildirilen Türkeş’in Isparta’da bulunan bazı akrabaları ve dostlarını ziyaret edeceği ifade edildi.

Akraba ziyaretleri için geldiği Isparta’da gazetecilerin de takip ettiği Türkeş, kendisiyle konuşan gazetecilere ortak pazar konusunda şunları söylemiştir: “Ortak Pazar, Türkiye’ye hiçbir fayda sağlamaz ve milli sanayi öldürür. Ortak Pazar, Türkiye’yi bir batı pazarı haline getirmekten başka bir işe yaramaz” demiştir.

 

Cebinde Bir Gr. Afyonla Yakalandı

Geçtiğimiz hafta çarşı içerisinde arama tarama yapan Polis ekipleri bir şahsın üzerinde bir gram afyon bulmuşlar ve şahsı adalete sevketmişlerdir.

Afyon müptelası olduğunu ve devamlı kullandığını belirten İ.A. adlı şahıs mahkemece tutuklanmıştır. (17 Ağustos 1970, Sayı: 79)

 

Son Zamlar Nedeniyle Otobüs Fiyatları Arttı

Hükümetin aldığı devalüasyon kararı ile yapılan son zamlar sebebiyle ilçemizde de muhtelif müesseseler verdikleri hizmetler için zam yapmışlardır.

İlçemizden diğer il ve ilçelere otobüs seferi yapan otobüs firmasınca yapılan zamlara göre, Yalvaç-Isparta: 10 Lira, Yalvaç-Konya: 12.5 Lira, Yalvaç-Ankara ve Yalvaç-İstanbul seferlerinin fiyatlarına da 10’ar Lira zam yapılmıştır. Bu arada kahvehane işletmecileri de çay kahve ve meşrubat fiyatlarının arttırılması için Belediyeye müracaat ettikleri bildirilmiştir. (17 Ağustos 1970, Sayı: 79)

 

T A Y İ N

Salihli Sulh Ceza Mahkemesi katibi Mehmet Yücel ilçemiz cezaevi katipliğine atanmıştır. Başarılar dileriz.

 

MUTLULUKLAR

Öğretmen Gülümser Kapçı

ile

Hakim Abdullah Kapçı

Geçtiğimiz hafta evlendiler. Mutluluklar dileriz.

(17 Ağustos 1970, Sayı: 79)

 

MUTLULUKLAR

Gülseren Bayram

İle

Öğretmen İbrahim Bekmezci

Geçtiğimiz hafta evlendiler. Mutluluklar dileriz.

(17 Ağustos 1970, Sayı: 79)

 

MUTLULUKLAR

Nurdan Keskinkılınç

ile

Mustafa Dülgerbaki

evlendiler. Yeni evlilere mutluluklar dileriz.

(17 Ağustos 1970, Sayı: 79)

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.