• İYİ Parti Yalvaç Mustafa Kodal
  • MHP Hüyüklü Belediye Başkan Adayı Kadir MİNNET

logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (16 Mart 1970)

BELEDİYE BÜTÇELERİ HAZIRLANDI

1970 mali yılında ilçemiz belediyelerine ait bütçeler tanzim edilmiş ve tasdik edilmek üzere ilgililere verilmiştir.

Bu yıl ki Belediye bütçelerinde geçen yıla nazaran önemli bir artış görülmektedir. Ayrıca Yalvaç Belediyesi’ne eskiden bağlı olan ESSOM İşletmesi de bu yıl ayrı bir bütçe ile yeni mali yıla girmiştir.

Alınan bilgiye göre Yalvaç Merkez Belediyesi bütçesi 1.302.000 lira olarak hazırlanmıştır. Öte yandan ayrı bütçe ile yeni mali yıla giren ESSOM İşletmesinin bütçesi ise 1.575.000 liradır.

Diğer belediyelerden Bağkonak 200.000 lira, Hüyüklü 196.000 lira, Kumdanlı 245.000 lira ve Sücüllü Belediyesi bütçesi (işletmede dahil) 321.815 lira olarak hazırlanmıştır. (16 Mart 1970, Sayı: 57)

 

DSİ’nin İlçemizdeki Çalışmaları Memnuniyet Yarattı

İlçemiz Belediyesi ve Isparta Bölge DSİ Müdürlüğü’nün müşterek çalışmaları ile Yalvaç ve köylerinde çalışmalar yapmışlardır.

Kumdanlı ve Körküler köylerinde yol ve çayların temizlenmesinden sonra bu defa Yalvaç’ın giriş yolunun düzeltilmesi çalışmalarına başlanmıştır. Isparta’dan gönderilen dozerler şehir planına göre Hıdırlık üzerinden geçecek olan turistik giriş yolunun açılması çalışmaları devam etmektedir.

DSİ’nin ilçemizdeki çalışmaları halkımız arasında memnunluk yaratmıştır. Gazetemiz halkımızın bu memnuniyetini ve teşekkürünü DSİ ilgililerine iletir çalışmalarında kolaylıklar dileriz. (16 Mart 1970, Sayı: 57)

 

Milletvekilimiz Av. Uysal’dan Geçmiş Olsun Mesajı

Isparta Milletvekilimiz Av. Yusuf Uysal’dan, müessesemiz kurucu ve sahibi Hasan H. Özgül’ün geçirmiş olduğu trafik kazasından sonra üzüntümüze iştirak eden telgrafını almış bulunuyoruz. Milletvekili Uysal’ın telgrafı şöyledir:

Sayın Ruşen ÖZGÜL / Özyalvaç Gazetesi YALVAÇ

Babanızın trafik kazası geçirmiş olduğunu öğrendim. Geçmiş olsun der, Allah’tan acil şifalar dilerim. Yusuf UYSAL / Isparta Milletvekili (16 Mart 1970, Sayı: 57)

 

Meyva Ağaçları Çiçek Açtı

Bir süreden beri ilçemizde havaların güzel gitmesi sebebiyle meyva ağaçları çiçek açmıya başlamış ve baharın geldiğini müjdelemiştir.

Fakat Meteoroloji ilgililerinin belirttiğine göre önümüzdeki günlerde havaların soğuyacağı ve belki de çiçek açan meyvalara zararı dokunacağı belirtilmiştir. (16 Mart 1970, Sayı: 57)

PTT Telefonları İhtiyaca Cevap Veremiyor

İlçemiz PTT’sine verilen 150’lik telefon santralının bütün hatları şimdiden dolmuş olmasına rağmen halen ihtiyaç giderilememiştir.

Vatandaşlarımız telefon yokluğundan ve eleman yetersizliği sebebiyle telefon konuşmalarında güçlük çektiğinden şikayet etmektedir. İlgililerin PTT binası ve telefonla ilgili şikayetleri dikkate almalarını rica ederiz.  (16 Mart 1970, Sayı: 57)

 

Kütüphane Binasının Muvakkat Kabulü Yapıldı

Vilayet Bayındırlık Müdürü Nuri Bodur beraberindeki elemanlarla birlikte 13 Mart 1970 günü ilçemize gelerek Kütüphane binasındaki bazı ufak tefek eksikliklerin 10 – 15 gün gibi kısa bir zamanda giderilmesi müteahhide bildirilmiş ve binanın muvakkat kabulü yapılmıştır.

Halen belediyeye ait Cumhuriyet Caddesindeki işyerinde faaliyetlerine devam eden Hacı Ali Rıza Efendi Kütüphanesi’nin 1 Nisan 1970 tarihinden itibaren taşınabileceği bildirilmiştir. Böylece kütüphane hizmetleri daha geniş olan yeni binasında verilecektir.

Bu yeni ve modern tesisin Yalvaç’ımıza kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederiz. (16 Mart 1970, Sayı: 57)

 

Afyon Sütü İçen Genç Öldü

Şarkikaraağaç ilçemize bağlı Yenişar Bademli Bucağı sakinlerinden 15 yaşındaki H.G. bilinmeyen bir sebepten dolayı Afyon Sütü içmek suretiyle intihar ettiği tesbit edilmiştir.

Bir koyun ağılında ölü olarak bulunan H.G.’nin ölümüyle ilgili tahkikata başlanmıştır. (16 Mart 1970, Sayı: 57)

 

Yakaavşar Köyü’nde Çaya Düşen Çocuk Boğuldu

Şarkikaraağaç kazamıza bağlı köylerden Yakaavşar köyünde köy halkını üzen bir olay olmuştur.

İlgililerce verilen bilgiye göre, tahminen iki yaşlarındaki M.K. adlı çocuk evlerinin önüne oynaması için bırakılmıştır.

Kapı önünde toplanan arkadaşları ile oynamakta olan M.K. adlı çocuk arkadaşlarının gözleri önünde çaya düşmüştür. Çocuğun çaya düştüğünün görerek etraftan gelenler kurtarmak istemişlerse de başaramamışlar, göz göre göre M.K. boğularak ölmüştür.

 

Bilet Satışına Başlandı

Merkezi Ankara’da bulunan Isparta İli Kalkındırma Derneği’nce Yüksek Öğrenim yapan öğrenciler için Ankara’da yapılacak yurt binasına yardım olmak üzere çıkarmış olduğu piyango biletleri satışa çıkarılmıştır.

İlçemiz Kaymakamlığı’nca satışa çıkarılan piyango biletlerine isabet edecek en büyük  ikramiyenin Anadol marka otomobil olduğu bildirilmiştir. (16 Mart 1970, Sayı: 57)

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.