• İYİ Parti Yalvaç Mustafa Kodal
  • MHP Hüyüklü Belediye Başkan Adayı Kadir MİNNET

logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (12 Ekim 1970)

Örnek Köy – Kalkınma Çalışmaları

İlçemiz köyleri, köylülerimizin kendi güçlerini birleştirmeleri ve YSE’nin de yardımıyla köy-kalkınma hizmet yarışına girmişlerdir.

-Göl Yolu Yapıldı-

Kumdanlı bucağına bağlı Aşağı ve Yukarı Tırtar Köyleri güçlerini birleştirerek 8000 lira toplamışlar ve YSE ile işbirliği yaparak müşterek göl yollarını kullanılır hale getirmişlerdir. Tamamlanan yoldan civar köyler büyük faydalar sağlamaktadırlar.

-Ortaokul Binasını Tamir Ettiler-

İlçemize bağlı Tokmacık Köyü’nde bu yıl öğrenime açılan ortaokul için hazır bulunan binayı kullanılır hale getirmek için köylüler kendi aralarında para toplamışlar ve diğer güçlerini de birleştirerek ortaokul binasını kullanılır hale getirmişlerdir.

-Yeni Ortaokul Binası Yapacaklar-

İlçemize bağlı Körküler Köyü’nde yine bu yıl öğrenime açılan ortaokul için köylüler aralarında birleşerek yeni ve güzel bir bina yapmak için harekete geçmişlerdir. Bütün güçlerini birleştiren köy halkı yeni ortaokul binası çalışmalarının bittiğine, inşaatın önümüzdeki günlerde başlayacağını belirtmişlerdir.

-YSE’nin Çalışmaları-

Uzun süredir köy yollarımızda çalışmalar yapan YSE ekipleri, Y. Tırtar bölgesindeki çalışmalarını bitirerek cuma gününden itibaren merkeze ve Bağkonak bucağına bağlı köy yollarının bakım ve onarımı için Yalvaç’a nakledilmiş, çalışmalara başlamışlardır.

Köy kalkınmasında gayret ve hizmet sarfeden köylerimizi ve YSE teşkilatını tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

 

Ziraat Bankasının Yeni Binası Hizmet Açıldı

Uzun yıllar inşaatı devam etmekte olan ilçemiz Ziraat Bankası şube binası geçtiğimiz pazartesi günü hizmete açılmıştır.

Kalabalık davetli topluluğu ve ilçe halkının katıldığı açılış muhteşem olmuş ve banka ilgilileri halkımıza yakınlık göstererek büyük alaka çekmişlerdir. Üç gün süren açılış töreni süresince yeni hizmet binası halkımızca gezilip görülmüş ve takdir toplamıştır. Kendisiyle görüştüğümüz Şube Müdürü, Sayın Ahmet Yazar;

“Halkımıza Banka olarak hizmeti şiar edinen T.C. Ziraat Bankası bundan böyle en iyi imkanlarla yine halkımızın hizmetini görmekle kıvanç duyacaktır. Açılışı gerektiği kadar hazırlayamadık ama bunu hizmetlerimizle telafi edeceğiz.” demiştir.

Ziraat Bankası’nın yeni hizmet binasının hizmete açılmasıyla halkımıza ve ilçemize hayırlı uğurlu olmasını dileriz.

 

Yollarımızın Asfaltlama İşi Tamamlandı

Aylardır ilçemizde konu olan çevre giriş-çıkış yollarının asfaltlanması işi geçtiğimiz hafta başlanmış ve hafta sonunda tamamlanmıştır.

Bir süre önce ilçe halkımızdan bir-iki mahallenin yürüyüş yapacağı, bilahere yürüyüşten vazgeçip ilgililere telgrafla durumu bildirdiği giriş-çıkış yolları Karayolları’ndan gönderilen özel bir ekiple asfaltlanması yapılmış ve nihayet halkımız tozdan, çamurdan kurtarılmıştır.

Halkımız adına ilgililere ve Karayolları Başmüdürlüğü’ne teşekkür ederiz.

 

Köylerimize Yeniden Öğretmen Verildi

Isparta Kız İlköğretim Okulu mezunlarından 18 kız öğretmen ilçemiz köylerine atanmışlardır.

Ayşe Taşdibi, Kırkbaş; Ayla Taç. Y. Kaşıkara; Hasibe Dikbaş, Körküler; Asiye Günaydın, Kurusarı; Kadriye Parlak, Yarıkkaya; Fatime Solak, Bahtiyar; Muazzez Uğurcan, Bağkonak; Aysel Baş, Sücüllü; Sevim Altınkaynak, Kumdanlı; Şerife Kalay, Kumdanlı; Gülizar Gönenli, Körküler; Zeynep Güllü, Hüyüklü; Gülnur Oğuzoğlu, Y. Tırtar; Fatma Mollaahmet, Hüyüklü; Zehra Demirkaya, Sücüllü köy ve kasabalarımıza atanmışlardır.

Öte yandan köylerimizde görev yapmakta iken merkez Uyanış İlkokulu’na alınan Mustafa Dülgerbaki ve Abdullah Acar ile Uyanış İlkokulu’ndan Tahir Bakır, Gazipaşa Okulu’na nakledilmişlerdir.

Yeni atanan öğretmenlerimizi tebrik eder ve başarılar dileriz.

 

Bağkonak (Örkenez) Bucağına Telefon Santrali Verildi

İlçemize bağlı Bağkonak bucağına 50’lik bir telefon santrali verilmiştir.

Bucak Belediye Başkanı Şahin Yelaldı’nın gayret ve çalışmasıyla temin edilen telefon santrali bucağa getirilmiştir. PTT Bölge Baş Müdürlüğü’nden gelecek teknisyenler önümüzdeki günlerde telefon santralini monte edeceklerdir. Bucak halkı telefon santralinin verilmesinden büyük memnunluk duymuşlar ve şimdiden abone kaydolmak için sıraya girmişlerdir.

 

Nüfus Sayımı Hazırlıkları Sona Erdi

Yurt çapında yapılacak genel nüfus sayımı hazırlıkları ilçemizde tamamlanmıştır.

25 Ekim 1970 Pazar günü yapılacak nüfus sayımında ilçemizde 250 civarında görevli memur sayım işlemiyle görevlendirilmiş olup o güne mahsus özel ekipler ve mahalli idare amirliğince halkımıza ilgili emir ve bilgiler verilecektir.

 

Pusu Kurup Hasmına Ateş Açtı

İlçemize bağlı Salur Köyü’nde hasmını öldürmek isteyen bir genç tutuklanmıştır.

Resmi makamlardan verilen bilgiye göre 17 yaşındaki A.K. uzun süredir araları açık bulunan 33 yaşındaki R.S.’nin gece yolunu keserek tabancayla ateş etmiştir. Ali isabet ettiremeyince kaçmış, ertesi günü yakalanarak tutuklanmıştır.

 

Milletvekillerine Açık Mektup

Personel Kanunu, Personel Kanunu dediniz ve nihayet çıkardınız, sizler için hayırlı olsun. Zira bizler için PORSELEN KANUNU imiş, biz küçük memurlar hemen hemen hepimiz düşürüp porselen tabak gibi kırıverdik elimizde bir şey kalmadı.

Piyasa yıllardır zam üstüne zam yaparken bizler Personel Kanunu (!) hayalleriyle avunduk.

1965 yılından bu yana bütün istihlâk ve ihtiyaç maddeleri ile ev kiraları yüzde yüzün üstünde zam gördü, son deveülasyon kararınız ile 100 liraya ithal edilen bir ithal malı 166.60 lira oldu. Şekere, demire ve akaryakıta yapılan yüzde 40 civarındaki zamlarla bunlardan mamül bütün ihtiyaç maddeleri aynı oranda hatta fazlasıyla zamlandı, piyasa hala da yükselmektedir, daha doğrusu esnafta aldığımız ihtiyaç maddelerinin fiatında satıcının vicdanı ile baş başa bırakıldık.

Ya bizim maaşlar ne oldu? Senelerdir bir kuruş zam görmediği gibi büyük ümit ve hayallerle beklediğimiz personel kanunu ile de umduğumuz zamları alamadık. Bilgisiz kafalara ve ehil olmayan ellere hazırlattırılan bu kanun tasarısı olduğu gibi meclislerden geçti ve kanunlaştı. Bu kanunla brüt 2000 lira maaşı olan bir yüksek memura 7000 lira verilirken hele sizlerinki 10500 lira olurken brüt 300 lira maaş alan bir küçük memura da 450 lira verilmektedir, büyük memura yapılan zam %200‘ü geçerken küçük memura yapılan zam %50’yi bile bulmamaktadır, büyük memura verdiğiniz bir aylık zammı küçük memur iki senede alabilmek için ömür tüketmektedir, diğer maddeler de bunun gibi oransızlıklarla dolu, mesela; büyükler 3 senede terfi ederken, küçükler 5 senede terfi edecekler, büyük memurlar memuriyetleri devamınca 10 defa terfi ederken küçük memurlar 5 defa terfi edecekler ve son kademeleri de büyüklerin başlama yeri olacak, (Devamı haftaya…)

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.