• İYİ Parti Yalvaç Mustafa Kodal
  • MHP Hüyüklü Belediye Başkan Adayı Kadir MİNNET

logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (1 Haziran 1970)

27 Mayıs Bayramı Kutlandı

27 Mayıs Hürriyet ve Anayasa Bayramı geçtiğimiz Çarşamba günü yapılan törenle kutlanmış ve halkımızın büyük ilgisini çekmiştir.

Törende söz alan garnizon komutanı Askerlik Şube Başkanı Albay Naci Çökmez günün anlamıyla ilgili güzel bir konuşma yapmıştır. Bunu takiben öğrenciler şiirler okumuşlardır. Halkın da ilgi gösterdiği bayram saat 11’de sona ermiştir.(1 Haziran 1970, Sayı: 68)

 

Küçük Çocuk Dağda Dondu

İlçemize bağlı Koruyaka (Ağap) Köyünde yaz gününe rağmen donma hadisesi olmuş. Olay köyde üzüntü yaratmıştır.

Koruyaka Köyünden 5 yaşında H.K. adındaki küçük çocuk gezmeye gittiği yolunu şaşırmış ve 5 gün dağda kalmıştır. Beş gün devamlı aranan küçük çocuk tesadüfen fundalıklarda ölü olarak bulunmuştur. Olaya el koyan Savcılık gerekli tahkikata geçmiş, çocuğun soğuktan donduğu ve açlıktan öldüğü anlaşılmıştır. (1 Haziran 1970, Sayı: 68)

 

Danimarka’da Yalvaç Evi Açıldı

Dış ülkelere işçi olarak çalışmakta olan hemşehrilerimizden aldığımız habere göre Danimarka’da bir Türkevi-Yalvaç Evi kurulmuştur.

Danimarka’nın Terje şehrinde bulunan Yalvaçlı 20 kadar hemşehrimiz aralarında birleşerek yıllığı 29000 liraya bir apartman kiralamışlar ve özellikle Yalvaç’tan giden hemşehrilerin her türlü işlerini yürütmek için görev taksimi yapmışlardır. Buradan giderek herhangi bir hemşehrimizin yatacağı yerden tutun da iş bulmasına kadar yardımı olacak ve ilgi gösterecek olan hemşehrilerimizi hareketlerinden dolayı tebrik ederiz.(1 Haziran 1970, Sayı: 68)

 

Müebbet Hapse Mahkum Oldu

Bir süre önce ilçemiz Koruyaka Köyünde işlenen cinayet davası sonuçlanmış ve katil müebbet hapse mahkum olmuştur. Koruyaka Köyünde bir süre önce M.U. adlı şahsın aynı köyden S.K.’yi taammüden öldürdüğü, mahkemece kesinleşmiş olup Yalvaç Ağır Cezasınca önce idam cezasına bilahere hafifletici sebeplerden dolayı ceza müebbet hapse çevrilmiştir.    (1 Haziran 1970, Sayı: 68)

 

Boykotçu Öğretmenlere Cezalar Verildi

İlçemizden, bir süre önce yurt çapında olduğu gibi genel öğretmen boykotuna katılan öğretmenlerin İl Disiplin Kurulunca ifadeleri alınmış idi.

Geçtiğimiz hafta İl Disiplin Kurulunca kendilerine birer veya ikişer günlük maaş kesimi verilen öğretmenlere cezaları tebliğ edilmeye başlanmıştır. Öte yandan maaş kesimi alan öğretmenler “Bizim cezamız bir veya iki günlük maaş kesimi değildir.

Mademki suçumuz büyük cezamızı da çok versinler” demişlerdir. Ayrıca itiraz edeceklerini de belirtmişlerdir. (1 Haziran 1970, Sayı: 68)

 

Adliyeciler Bildiri Neşretti

Tasarı halinde olan Personel Kanunu’nda kendilerinin durumları ele alınmayan ilçemiz  Adliyesinde görevli başkatipler, zabıt katipleri, mübaşir ve odacılar bir bildiri yayınlamışlar ve Personel Kanununu sert bir dille yermişlerdir. Bildiride özel olarak “Haklarını alamadıkları takdirde boykota, pasif direnmeye, nöbet tutmaya ve mesai saati dışında çalışmamaya karar verdiklerini” belirten adliyeciler ayrıca durumu hükümete ve parlamenterlere intikal ettirmişlerdir. (1 Haziran 1970, Sayı: 68)

 

Hakim Yalçın Kalay Göreve Başladı

İlçemiz Sulh Hakimliğine atanan Gediz Sorgu Hakimi Senirkent’li hemşehrimiz hakim Yalçın Kalay geçtiğimiz hafta gelerek görevine başlamıştır. Hakim Kalay’a hoş geldin der başarılar dileriz. (1 Haziran 1970, Sayı: 68)

 

Hakim Ve Savcılarımız Başbakana Telgraf Çektiler

Personel kanunu tasarısında gerçek yerleri belirtilmeyen veya hakları tam olarak verilmeyen hakim ve savcılarımız Başbakan Süleyman Demirel’e bir telgraf çekmişlerdir. Telgrafın metnini aynen koyuyoruz.

“SÜLEYMAN DEMİREL BAŞBAKAN

Ankara 1966 Yılının Adli Reform Yılı olacağını zamanın Adalet Bakanı söylemişlerdi, aradan yıllar geçmesine rağmen hiçbir Adli reform yapılmadığı gibi savcılar kanunu hala çıkarılmamış bazı yerler Savcısız kaldığından Adli hizmet aksatılmış, yer değiştirmesi zaruri bulunan bazı yerlerdeki Savcıların da yer değiştirmesi yapılamadığından mağdur edilmişlerdir.

Personel kanunu ile Hakim, Savcı ve Adli personelin hakları çiğnenmek istenilmektedir. Anayasamızın 134’ncü maddesi ile emredilen Kanunların behemahal çıkarılması en büyük arzumuzdur. Adliye mensuplarının da direnişe geçmelerine mahal verilmemesi ümidi ile gereğine delaletleri saygı ile arz olunur.  Yalvaç Hakim ve Savcıları” (1 Haziran 1970, Sayı: 68)

 

Isparta’lı Bir Fabrikatör Bağ ve Bahçesini Parselleterek İşçilerine Ev Yeri Olarak Dağıttı

Şehrimizin hayırseverliği ile tanınan fabrikatörlerinden Mustafa Gürkan, Emre mahallesinde bulunan bağ ve bahçesini parselleterek işçilerine ev yeri olarak dağıtmıştır.

Hayırsever işadamı Gürkan, fabrikasında çalışan işçilerin birer mesken sahibi olmalarını arzu ettiğini ve kendilerine ev yapımında yardımda bulunacağını söylemiştir. (1 Haziran 1970, Sayı: 68)

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.