logo

ÖZYALVAÇ ARŞİVİNDEN (30 Haziran-7 Temmuz 1969)

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARIMIZ

Resmi olmayan kaynaklardan aldığımız bilgiye göre 12 Ekim 1969 tarihinde yapılacak Milletvekili Genel Seçimleri için aday adayı olacak isimler belli olmaya başladı.

Adalet Partisi (AP)’den Yusuf Uysal, Öğretmen R.Tosun Türkoğlu, eski gazetecilerden Zekai Komsuoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’den Dr. Lokman Başaran, Av. Ali Bal ilçemizden milletvekili adayı olabilmek için 31 Ağustos’ta yapılacak önseçimde aday adaylıklarını koymuşlardır.

Alınan bilgiye göre Yeni Türkiye Partisi (YTP)’den bir isim ile AP’den bir ismin daha aday adayı olacakları belirtilmiştir. (30 Haziran 1969, Sayı: 22)

 

Özdemir Yücel Tiyatrosu İlçemizde

İlçemiz Öğretmenler Derneği ve TÖS Şubesi’nin angaje ettiği Özdemir Yücel Tiyatrosu, bu akşam Yalvaç Çınar Sinemasında temsil verecektir.

Geçtiğimiz yıllarda da ilçemizde güzel oyun temsilleri veren Özdemir Yücel Tiyatrosu halkımız tarafından ilgiyle karşılandığı, bu durumun bir hafta önceden başlayan bilet satışlarından da anlaşıldığı ifade edilmiştir.

“Ne sağdayız, ne soldayı, ortanın yarısındayız” adlı oyunu sergileyecek olan Özdemir Yücel Tiyatro topluluğuna başarılar dileriz. (30 Haziran 1969, Sayı: 22)

 

PİKAP DEVRİLDİ

Köprü inşaatı nedeniyle Afyon Dazkırı’ya gitmekte olan şoför Ramazan Doğu ‘ya ait pikap, lastiğinin aniden patlaması dolayısıyla devrilmiştir.

Pikabın içinde bulunan Ömer Kaçar, Mehmet Çal ve Erduran Uğurol adlı şahıslar hafif yaralanmışlar ve Senirkent Devlet Hastanesine sevkedilmişlerdir.

Olayın tahkikatına geçilmiştir. (30 Haziran 1969,Sayı: 22)

 

BAŞBAKANIMIZ GELİYOR

Geliyor, geldi diye dedikodular çıkartılan ve çeşitli nedenlerle gelemeyen Başbakanımız Süleyman Demirel 13 Temmuz’da Isparta’ya gelecektir.

Seyahat programına göre, 14 Temmuz’da ilçemizi de ziyaret edecek olan Başbakanımız Demirel, Sücüllü Barajı’nın temel atma töreninde hazır bulunacaktır.

Başbakanın ziyareti nedeniyle hazırlıklara girişen ilgililer Yalvaç’ın dert ve dileklerini dile getirecek ihtiyaç listesini kendilerine sunacaklardır.

Başbakanımızın Yalvaç programı ile ilgili gelişmeleri gazetemizde bulabileceksiniz. (7 Temmuz 1969, Sayı: 23)

 

YALVAÇ – ÇAY Yolu Kampanyası

Halkımızın umumi isteği ve doğal şartlar nazarı dikkate alınarak Yalvaç ve Çay ilçeleri arasındaki yolun açılması çalışmaları için harekete geçilmiş ve yol makinaları çalışmaya başlamıştır.

Uzun yıllar boyunca açılması için gösterdiği istek ve taleplerde bulunan halkımızdan da açılan bir kampanya ile yardımları alınarak makinaların akaryakıt giderleri ve yol üzerindeki köprülerin,
menfezlerin ve inşaat malzemelerinin temin edilebilmesi için dernek faaliyete geçmiş bulunmaktadır.

Yalvaç – Çay yolunun açılabilmesi için sarf edilen çabaların başarıya ulaşmasını için kampanyaya katılan gazetemiz olarak yardımsever halkımızın gayret ve himmetleriyle başarılacağına yürekten
inanıyor ve tüm halkımızı bu kampanyaya güçleri yettiği oranda katkıda bulunmaya davet ediyoruz.

Kampanya ve yol açma çalışmaları ile ilgili haberleri gazetemizden takip edebilirsiniz. (7 Temmuz 1969, Sayı: 23)

 

Kadromuzda Değişiklik

Gazetemizin çıktığından bugüne dek Mes’ul Müdürlüğü görevini yerine getiren arkadaşımız Cankut Taşkın görevinden geçtiğimiz hafta ayrılmıştır.

Kamu sektöründe görev alan Taşkın, İlkokul Öğretmenliği görevine atanması sebebiyle Basın Kanunun amir hükümlerine göre kadromuzdan ayrılmak mecburiyetinde kalmıştır.

Bu arada ilçemizin yetiştirdiği değerli gençlerimizden A.Ü. Hukuk Fakültesi mezunu Stajyer Avukat A. Yaşar Kocagöncü yeni Mes’ul Müdürümüz olarak kadromuza katılmıştır. Taşkın ve Kocagöncü’ye yeni görevlerinde başarılar dileriz. (7 Temmuz 1969, Sayı: 23)

 

CHP İlçe Kongresi Yapıldı

Geçtiğimiz sayımızda duyurduğumuz gibi, Cumhuriyet Halk Partisi Yalvaç İlçe Kongresi yapıldı.

Pazartesi günü yapılan ilçe kongresinde ilk olarak Genel Başkan İnönü’nün çektiği telgraf alkışlar arasında okundu.

Daha sonra gündem maddeleri görüşüldü ve seçimlere geçildi.

Seçimler sonucunda yeni ilçe yönetim kuruluna İsmail Toptaş, Emin Hasan Özuğur, Nuri Anıl, Sadık Başaran, A.Aslan Uyaroğlu, Yaşar Öztürk, İbrahim Baş, Abdullah Benzet, Raif Pehlivan ve Remzi Çetin seçilmişlerdir. (7 Temmuz 1969, Sayı: 23)

 

BEKÇİYİ DÖVDÜLER

Koruyaka Köyümüzde köy bekçisi Ali Kurşun, aralarında çıkan ihtilaftan sonrası aynı yerden M.Y. ve İ.İ. adlı şahıslar tarafından hakarete uğramış ve dövülmüştür.

Vazifede hakaret ve müessir fiilden adliyeye sevkedilen şahıslar hakkında tahkikata geçilmiştir. (7 Temmuz 1969, Sayı: 23)

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.