Son Dakika


CHP Yalvaç İlçe Başkanı Taner Arı, parti binasında yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla emekli maaşları konusunda bir basın açıklaması yaptı.
Başkan Arı’nın açıklaması şöyle:
“Çalışma hayatı boyunca çeşitli meslek dallarında görev alan, ter döken, emek veren, ülkemizin gelişmesine katkıda bulunan; nasırlı elleriyle bugünkü kuşakları yetiştiren değerli emeklilerimizin, yaşlılıklarında insanca yaşanılabilir bir maaş almaları en temel anayasal haklarıdır.
Mevcut iktidar, emekliyi asgari ücretin bile altında bir maaşa mahkûm ederek, adeta “siz artık ölün” dercesine insanlık dışı bir tutum sergilemektedir.
• Açlık Sınırı: 31.300 TL
• Asgari Ücret: 28.075 TL
• Yoksulluk Sınırı: 92.000 TL
• Ortalama Ev Kiraları: 20.000 TL
• Emekli Maaşı: 20.000 TL
İktidar mensuplarına sormak lazım:
• Siz emekli maaşı kadar bir ücretle geçinebilir misiniz?
• Evinizin kirasını ve gıda masraflarını karşılayabilir misiniz?
• Faturalarınızı ödeyebilir misiniz?
• Torunlarınızın cebine harçlık koyabilir misiniz?
• Arkadaşlarınızla oturduğunuz bir ortamda çay, çorba vb. ikramlarda bulunabilir misiniz?
Her zaman yaptığınız gibi kulaklarınızı tıkayarak ve suni gündemler yaratarak bu insanlık dışı politikalarınızı sürdüremezsiniz.
İktidarlar halka hizmet etmekle, halka daha güzel yaşam koşulları sunmakla görevlidir. İktidar, halkın hizmetçisidir. Halka hizmet etmek yerine efendilik yapmaya kalkışan, halkını açlık ve sefalete mahkûm eden iktidarlar, halka hesap vermekten kaçamayacaktır.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak; iktidarın emeklilerimize karşı sergilediği bu insanlık dışı muameleye karşı sonuna kadar mücadele edeceğimizi; hakkımız olan, insanca yaşanılabilir bir maaş için direnişimizi ve eylemlerimizi sürdüreceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”
CUMHURİYET HALK PARTİSİ YALVAÇ İLÇE BAŞKANLIĞI
Etiketler: maaş zammıYorum yapabilmek için Giriş yapın.