logo

reklam

Sağlık ocakları yeni hastaneye taşınacak, trafik ve park sorununa çözüm şart

Yalvaç’ta hizmet veren aile hekimliği merkezlerinin bulunduğu sağlık ocakları ile İlçe Sağlık Müdürlüğü binalarının depreme dayanıksız olması nedeniyle başlatılan yer arama çalışmalarının olumsuz sonuçlandığı öğrenildi.

Bu durumun ardından İl Sağlık Müdürlüğü’nün bu binalarda hizmet veren aile hekimleri ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’nü, Yalvaç Devlet Hastanesi’nin yeni ek hizmet binasının ilk iki katına taşıma kararı aldığı öğrenildi.

Binanın teslim alınarak hizmete sokulması sürecinde söz konusu kurumların yeni binaya taşınması beklenirken; Müderris Mezarlığı yanından hastaneye çıkış için yapılan merdiven için belediyeye teşekkür eden vatandaşlar hastane önünde halihazırda yaşanan trafik ve park sorununun daha da artacağını belirterek çözüm üretilmesini istediler.

Hastane önünden geçen yolun dar olduğunu belirten vatandaşlar, “Bu alanda düzensiz park yapılmasıyla yol geçilmez bir hal alıyor. Buradaki yolun genişletilmesi, düzensiz park edenlerin denetlenmesi ve aile hekimlerine ulaşım sorunu yaşayacak vatandaşlarımız için dolmuş saatlerinin yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Sorun büyümeden önlem alınmalı.” değerlendirmesinde bulundular.

 

Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.