• İYİ Parti Yalvaç Mustafa Kodal
  • MHP Hüyüklü Belediye Başkan Adayı Kadir MİNNET

logo

06 Kasım 2018

Eğlencelerde Silah Atanlara Jandarma’nın Sıkı Takibi Sürüyor

Isparta İl Jandarma Komutanlığı, il genelinde düğün, eğlence ve asker uğurlama gibi organizasyonlarda silah atılması sonucu doğabilecek yaralama ve ölümlerin önüne geçmek için sıkı takibini sürdürüyor.

Geçtiğimiz ay sonunda ilçemize bağlı Kozluçay ve Merkez Direkli köylerinde eğlence sırasında meydana gelen silah atma olayları nedeniyle iki kişi gözaltına alınmış ve yasal işlem başlatılmıştı.

Alınan bilgiye göre son olarak, Gelendost’a bağlı Yeşilköy’de de bir düğün sırasında silah atıldığı haberini alan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri buraya giderek olayla ilgili olduğu belirlenen beş kişiyi gözaltına aldı ve olayda kullanılan beş faturasız kuru sıkı tabancayı muhafaza altına aldı.

Isparta İl Jandarma Komutanlığı’nın konuyla ilgili açıklaması:

“Isparta ili Gelendost ilçesi Yeşilköy’de meydana gelen ve 21 Ekim 2018 tarihinde basında yer alan asker uğurlama eğlencesi esnasında silahla havaya ateş edilmesi olayı ile ilgili olarak şüphelilerin tespit edilmesi ve suç aletlerine el konulması maksadıyla çalışma başlatılmıştır.

Konu ile ilgili yapılan istihbari çalışma neticesinde havaya rastgele ateş ettikleri tespit edilen S.Ö., Y.S., M.F., M.C.Ö. ve R.G. isimli şüpheliler yakalanmış, bu şüphelilere ait (5) adet faturasız kuru sıkı tabanca ele geçirilerek muhafaza altına alınmıştır.

Şüphelilere 5729 Sayılı Kanunun 4/2 maddesi gereğince kişi başı (1.046) TL. olmak üzere toplam (5.230) TL. idari para cezası uygulanmıştır.

Isparta İl Jandarma Komutanlığınca, sorumluluk bölgesinde yapılan düğün, asker eğlencesi vb. merasimler esnasında havaya rastgele ateş etme sonucu ölüm ve yaralanma ile neticelenen olayların önlenmesi, meydana gelen olaylara karışan şüphelilerin yakalanması maksadıyla kontrollere aralıksız olarak devam edilmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.