logo

Yalvaç’a bağlı Yukarı Kaşıkara köyü yakınlarındaki dağlık alanda 17 Ocak 2018 tarihinde düşen ve üç askerin şehit olduğu CN-235 CASA tipi askeri uçağın enkazı geçtiğimiz günlerde kaldırıldı. Uçağının önemli parçaları yetkililer tarafından Kayseri’ye götürülürken, küçük parçalar ise buradaki dağlık alanda açılan çukura gömüldü.

Hava şartlarının kış aylarında ulaşımı güçleştirmesi nedeniyle, Isparta İl Özel İdaresi tarafından bölgede yol açma çalışması yapıldıktan sonra Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı kırım ekibinin uçaktan geriye kalan önemli ve büyük parçaları sökerek yükledikleri tırlarla Yalvaç’tan Kayseri’ye götürdüğü bildirildi.

Düşen uçaktan geriye kalan küçük parçaların ise bölgede açılan derin bir çukura gömüldüğü öğrenildi.

KAZADA ÜÇ ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

17 Ocak’ta Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Eskişehir 1. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan uçuş eğitimi maksadıyla kalktıktan bir süre sonra Yalvaç’ın Y. kaşıkara köyü yakınlarında dağlık alanda düşen CN-235 CASA tipi askeri uçakta bulunan Hava Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa, Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı ve Hava Uçak Bakım Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Kadir Arlı şehit olmuştu.

ucak3

ucak5

Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.