logo

28 Nisan 2020

2020 Yılı Yem Bitkileri Destekleme Müracaatları Başlıyor

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2020 yılı yem bitkileri destekleme müracaatlarının başladığını duyurdu.

Müdürlük konuyla ilgili şu ayrıntılı bilgiyi verdi:

“Ülkemiz hayvancılığının geliştirilmesi, hayvansal üretimin artırılması ve çiftçilerimizin üretim girdi maliyetlerini aşağıya çekmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı yem bitkileri ekilişi yapan çiftçilerimize destek sağlamaktadır.

Kaliteli  kaba  yem  üretimi  yapmak  amacıyla,  en az 10 dekar  Yem Bitkileri  ekilişi yapan,  çok  yıllık  yem  bitkilerinden;  yonca,  korunga,  yapay  çayır  mera  ve  tek  yıllık  yem bitkilerinden;  fiğ,  macar  fiği,  burçak,  mürdümük,  sorgum,  sudan  otu,  sorgum-sudan  otu melezi,  hayvan pancarı,  yem  şalgamı,  yem bezelyesi,  İtalyan  çimi  (lolium multiflorum)  ile silajlık  olarak  ekilişi  yapılan mısır  ve  yukarıda  sayılan  tek  yıllık  yem bitkilerinden yapılan silajlar  destekleme  ödemesinden  yararlandırılır.  Yeşil  olarak  biçilen  arpa  ve  buğday destekleme kapsamından çıkarılmıştır.

İlimiz Merkez ilçe ve köylerinden yapılacak olan Yem Bitkileri Destekleme müracaat dosyaları  Isparta Ziraat Odası’ndan alınarak,  İl  Tarım  ve  Orman Müdürlüğü’ne  teslim edilecektir.

2020 yılında yapılacak Yem Bitkileri Desteklemeleri Uygulama Esasları Tebliği Resmi Gazete’de  yayımlanıncaya  kadar  üreticilerin  mağduriyetine  engel  olabilmek,  sorunlar  ve aksaklıklarla karşılaşmamak için yeni yayımlanacak olan Karar ve Tebliğ hükümlerine bağlı kalmak  şartıyla,  1 Nisan 2020  tarihinden  itibaren  2020  yılı  yem  bitkileri  ekilişlerine  ait başvuru dosyalarının alınması ve hasat kontrollerinin yapılmasına başlanacaktır.

Yem  Bitkileri  Desteklemesinden  faydalanmak  isteyen  çiftçilerimizin  hasattan  sonra yapılacak  müracaatlar  değerlendirmeye  alınmayacağından  dolayı  mağdur  olmamaları  için ürünlerini hasat etmeden önce İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir.

Söz konusu müracaatlar sırasında, Kooronavirüs (Covid-19) bulaşmasını engellemek için gerekli olan tüm tedbirler (maske, sosyal mesafe, dezenfeksiyon vb.) alınacak ve bu tedbirlere uyulması titizlikle kontrol edilecektir. Müracaatların hasattan önce yapılması gereken bu desteklemelerden yararlanmak isteyen çiftçilerimize önemle duyurulur.”

Etiketler: » » » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.