• İYİ Parti Yalvaç Mustafa Kodal
  • MHP Hüyüklü Belediye Başkan Adayı Kadir MİNNET

logo

Özyalvaç Arşivi’nden (10 Mart 1969)

 

ATATÜRK BÜSTÜ YAPILIYOR

Uzun senelerdir ilçemizde yapılması düşünülen ve çaba gösterilen ATATÜRK heykeli bunca çabaya rağmen yapılamamış, bunun yerine bir ATATÜRK büstü yapılması kararlaştırılmıştır.

İlgililerden aldığımız habere göre bir müddet önce ilçemize getirilen ATATÜRK büstü bayram alanındaki yerine konulmak üzere harekete geçilmiştir. Büstün 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramına hazır olmak üzere büstün kaidesi için ilgililer gerekli hazırlıklara hız vermişlerdir. (10 Mart 1969, Sayı: 6)

 

JANDARMANIN AYLIK FAALİYETİ

Yalvaç Jandarması, ilçemiz köylerinde asayiş ve güvenliği sağlamak üzere çeşitli faaliyetlerde bulunarak muhtelif zamanlarda muhtelif köylerde arama tarama yapmışlardır.

Şubat ayı içerisinde yapılan arama taramada:

Sücüllü’den M.G. ve H.A. adlı şahıslarda birer tabanca ve bir miktar mermi ele geçirilmiştir. Suçlular adliyeye verilip tevkif edilmişlerdir.

Yağcılar köyünden F.D. adlı bir tabanca ve bir miktar mermi ele geçirilmişse de suçlu serbest bırakılmıştır.

Ayrıca Hüyüklü kasabasında vuku bulan silahlı çatışma için ani baskın yapan jandarma tarafından aynı yerden S.K.’nin üzerinde 2 tabanca ve bir miktar mermi bulunmuştur. Yine aynı yerden A.K. ile A.K. adlı şahıslarda da birer tabanca ile bir miktar mermi ele geçirilmiştir. Suçlular adliyece tevkif edilmiştir.

Jandarma şubat ayı içinde ayrıca Bağlarbaşı, Aşağı Tırtar, Çamharman, Yarıkkaya ve Eğirler köylerinde yaptığı baskınlarda hiçbir vukuatla karşılaşmadığı gibi memnu silahlar da bulunmamıştır. (10 Mart 1969, Sayı: 6)

 

KÖY İŞLERİ BAKANI İLİMİZDE

Geçtiğimiz hafta içinde Köy İşleri Bakanı Selahattin Kılıç ilimiz Isparta’ya gelmiştir, Bakanlığının çalışmaları ile ilgili incelemelerde bulunmuştur.

Bakan, vilayet idarecileri ile beraber il merkezi ve merkez ilçeye bağlı köyleri gezmiş, köylülerin dertleriyle ilgilenmiştir. Ayrıca vilayette bir brifing tertipleyen Bakan Kılıç Cuma günü ilimizden ayrılmıştır. (10 Mart 1969, Sayı: 6)

 

TRAFİK POLİSİ VERİLİYOR

Yalvaç’ta trafik meselelerini incelemek ve kontrol etmek üzere vilayetçe emniyet teşkilâtımıza bir trafik polisi verilmiştir. İlçemize verilen trafik polisinin önümüzdeki günlerde göreve başlayacağı, ayrıca emniyet teşkilâtımızın takviyesi için 4 polis memurunun daha kısa zaman içerisinde ilçemizde göreve başlayacağı belirtilmiştir. (10 Mart 1969, Sayı: 6)

 

TELEFON SANTRALİ TAHSİS EDİLDİ

İlçemizde uzun zamandır sıkıntısı çekilen ve hatta karaborsaya bile düşen telefon sorununu kısa sürede halledebilmek için 150’lik telefon santrali verilmiştir.

Hali hazırda 100’lük santral ilçenin ihtiyacını karşılamaktan uzak ta olup birkaç sene sonra 150’lik santralin yine ihtiyaca cevap veremeyeceği ortadadır. Bu sebeple ilgililerden mümkün ise santralin ilçemizin ihtiyacına cevap verebilecek şekilde düzeltilmesini rica ederiz.

 

BİZ BİZE

Ülkemiz millet olarak top yekûn bir kavganın eşiğindedir. Bu kavga kalkınma kavgasıdır, bu yeryüzünde varoluşun kavgasıdır.

Ülkemizin kazan gibi kaynaması sırf bu yüzdendir.  Bir sağ-sol mücadelesi almış yürümüştür. Büyük şehirlerdeki hareketler küçük kasaba ve köylere kadar sıçramıştır. Bu hareketler bir kavganın bunalımından ileri gelmektedir.  Ülkemizin kalkınma kavgasında üstünlük kazanabilmek, birlik ve beraberlikle olur. Fikir birliği, zikir birliği bu ülkenin kalkınma kavgasında galip geldiğimizi gösterir.

Bu sebeptendir ki, sağ-sol deyip birbirimizi yiyip parçalanacağımıza, beraber olup her derdin sırasına göre deva aramak en güzel çaredir. “Babası sağcı, oğlu solcu” deyip bu ülkenin insanlarını ayırmak kalkınma kavgasına sırt çevirmek demektir.

Bizler Yalvaç olarak sağ-sol girdabına kapılmadan Yalvaç’ın dertlerine birlik ve beraberlik içinde deva aramamız gerekir. Birbirimizi itham etmeye devam edersek, Yalvaç -zaten gariptir- daha da garip kalacak. “Biz adam olmayız”, “Bu memleket kalkınmaz”,  “Bana ne efendim” demekle tamamiyle sahipsiz koymuş olacağız Yalvaç’ı…

Gelin hemşehrilerimiz, birbirimiz yemeyip birlik olup dirliğimizi kazanalım. Bu memleketin dertlerine deva bulmak isteyen hemşehrilerimize elimizden geldiğince yardımcı olalım. Göreceğiz ki çok geçmeden Yalvça’ta diğer şehirlerle boy ölçüşecektir.

Ruşen ÖZGÜL (10 Mart 1969, Sayı: 6)

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.