logo

22 Ocak 2020

İdlib İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun öncülüğünde ve AFAD koordinasyonunda geçtiğimiz hafta bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarınca İdlib için ortak bir insani yardım kampanyası başlatıldığı açıklandı.

“Bir Aradayız, İdlib’in Yanındayız” adı verilen yardım kampanyasının tanıtım toplantısına katılan İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Bakan Yardımcısı Sayın İsmail Çataklı, AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu ve katılımcı STK temsilcileri, yurt içi yurt dışındaki tüm vatandaşlarımızı kampanyaya katılmaya çağırdı.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)’dan  konuya ilişkin olarak yapılan açıklamaya  göre 2019 yılında İdlib’e yapılan saldırılar sonucunda 180 bin ailenin yerlerinden edildiği ve bu kişilerin ülkenin kuzeyine ve Türkiye sınırına yakın bölgelere göç ettiği bildirildi.

“İdlib bölgesinde 2019 yılında yapılan saldırılarda yaklaşık 180 bin aile (900 bin kişi) yerlerinden edilmiş olup İdlib Merkezi, Kuzeyi ve sınırımıza yakın bölgelere doğru göç etmişlerdir. 1 Aralık 2019 tarihinden günümüze kadar ise toplamda 312 bin kişi yerlerinden edilmiş olup bu kişilerin % 76’sı kadın ve çocuklardan oluşmaktadır.” denilen AFAD açıklamasında “bölgedeki kış şartları ve yoğun yağışların yaşamı olumsuz yönde etkilediği, bölgedeki insanların başta can güvenliği, açlık, susuzluk, barınma ve salgın hastalık sorunları ile karşı karşıya bulundukları” vurgulandı.

Bu minvalde bölgede yaşayan insanların acılarının hafifletilmesi ve acil insani ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun öncülüğünde “Bir aradayız, İdlib’in yanındayız”  adıyla bir yardım kampanyası başlatıldığı da bildirildi.

“Bir aradayız, İdlib’in yanındayız” yardım kampanyası banka ve  hesap bilgileri:

Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.