logo

07 Temmuz 2023

1535 Dekar Atıl Arazi Meraya Dönüştürüldü

Ülkemizde hayvancılığın geliştirilmesi, hayvansal üretimin arttırılması ve çiftçilerimizin üretim girdi maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 4342 Sayılı Mera Kanunu kapsamında Isparta ili genelinde “Mera Islah ve Amenajman Projeleri” uygulanmaya devam ediyor.

Yalvaç’tan da Hüyüklü Kasabası, Kumdanlı ve Akçaşar köylerinin dahil edildiği “Mera Islah ve Amenajman Proje” çalışmaları Şarkikaraağaç İlçesine bağlı Göksöğüt, Çeltek, Armutlu Köyü ve Çiçekpınar Kasabası, Keçiborlu İlçesine bağlı Kaplanlı-Aydoğmuş Köyü, Senirkent İlçesine bağlı Büyükkabaca Kasabası ve Gönen İlçesine bağlı Yuvaşça Yaylasında da yoğun bir şekilde devam ediliyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamaya göre, Mera Islah ve Amenajman Projeleri kapsamında; Şarkikaraağaç İlçesi Armutlu Köyünde 2018 – 2022 tarihleri arasında 1535 dekarlık bir alanda; 1200 dekarı Tabi Mera, 335 dekarı Suni Mera Tesisi olarak uygulanmıştır. 2019 yılında; 5 adet Gölgelik, 2 adet Sıvat, 2 adet İçme Suyu Kuyusu ve 6000 metre Drenaj Kanalı açılımı yapılmıştır. 2022 yılında Suni Mera Tesisine; Yonca, Kamışsı Yumak ve Domuz Ayrığı yem bitkilerinden oluşan karışım ekimi yapılmıştır. Her yıl Tabi ve Suni Mera Tesislerinde gübreleme çalışması yapıldı. Böylece Armutlu’da 1535 dekar atıl arazi meraya dönüştürüldü. 14 merada Mera Islah ve Amenajman Projesi uygulandığı, mera alanlarının İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından takip edilmekte olduğu da açıklamada belirtildi.

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.